Zuid Sri Lanka reisblogs

Maartthema: toerist WalRus

Rhodaxx was er (tot 07 mrt 2012) Gepost op 31 mrt 1216 reacties

De toerist

Schijnheilig als ik ben, weiger ik overal waar ik ben een toerist op de foto te zetten, zodat ik net kan doen alsof ik de enige ben die de mooiste plekjes op aarde bezoekt.
Na een prachtige rondreis door Sri Lanka lag ik nog een paar dagen na te genieten bij het zwembad van een ressort. Tussen het lezen en het zwemmen door dwaalden mijn gedachten af naar Columbus en free Wifi leidde me snel en efficiënt naar de site, waar ik de oproep van Doppie zag om de toerist te fotograferen. Wat een leuk idee en wat zie ik hier veel toeristen, afschuwelijk gewoon, zoveel toeristen…. Ik heb er niet zoveel over te vertellen, maar de foto's zijn wel fijn walgelijk, dus ik plaats het toch maar op de valreep.

Het bandje (foto's 1 en 2)
Na een halve dag in dit ressort begint het me te dagen, ik zie toeristen met een bandje, brrrrrrrrr: een all included formule, ik haat het. Nu begrijp ik waarom ik ze om 10.00 uur 's morgens zie lopen met pullen bier.

De WalRus (foto's 3 en 4)
Dit ressort is geliefd bij zeer dikke Russen. Als de WalRussen aan wal liggen of even een boekje lezen tussen het zuipen en schreeuwen door, hebben wij weer even de ruimte en ik moet zeggen: is het lekker zwemmen hier.

U hoeft zich niet te vermaken, daar zorgen wij voor!
Aerobic in het water, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ,9 ,10 …. onder deskundige begeleiding vinden er verantwoorde oefeningen plaats in het zwembad, ik verbaas me er elke keer weer over dat ze er mensen voor kunnen strikken. " Schat maak eens een foto van me, ik ben zo lekker sportief bezig". Hier heb ik ook wel een foute foto van, maar ik kan er maar vier plaatsen.

De paddentrek
's Avonds zit ik op mijn terrasje tegenover het restaurant met een Sri Lankaanse curry en een glas wijn. Opeens zie ik vanuit mijn ooghoek een paddentrek langs het buffet. Dikke, door de zon verbrandde lijven doen zich te goed aan spaghetti Bolognese, frites, kippenbillen, spareribs, tweede ronde, nog een keer opscheppen "it's all included" en dan: ijs, chocolade mousse, pannenkoeken, ik had geen zin meer om mijn camera te pakken.

Wat heb ik genoten van die paar dagen aan het strand en wie weet wat die Russen op mij aan te merken hadden, maar daar hebben ze gelukkig geen RR site en Doppies, hoop ik ....Rhodaxx Positie 167 (5284 p.) Lid sinds 16-09-2010 Foto's en tips: 2796 Blogs: 16 Fans: 38

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
het bandje
blogfoto nr. 2
all included
blogfoto nr. 3
WalRus
blogfoto nr. 4
Lezende Rus
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

reis (ver)bouwen
1 36
Gepost op 14 februari
Nepal
bijzondere ontmoetingen
3 19
Gepost op 17 augustus
Tsjechië Praag
een triest telefoontje
2 32
Gepost op 17 september
Sri Lanka

Reacties bij deze blog

RoyanvanVelse

Door: RoyanvanVelse • Geplaatst op

Heerlijk herkenbaar :) Blij dat ik dit meestal weet te vermijden.

RobHoekstra

Door: RobHoekstra • Geplaatst op

Hahaha...prachtig stukje!
Hoe groter het lijf hoe kleiner het zwembroekje is daar volgens mij de mode.

daphnekeune

Door: daphnekeune • Geplaatst op

Geachte mevrouw Horemans,

U wordt vriendelijk bedankt voor het effect dat uw blog d.d. 31-3-2012 gesorteerd heeft op mijn lichamelijke gesteldheid....

Interesse in een 2e hands ontbijtje?
Het is nog warm.

Gegroet,

D.M. Keune

adelheid

Door: adelheid • Geplaatst op

Ha, ha, ha!! Geweldig dit verhaal. Het ultieme in foute foto's. Helaas komt het me wel bekend voor, want dit soort WalRussen en paddentrekker heb ik vooral in Egypte meegemaakt, maar jouw beschrijving had ik nauwelijks durven bedenken. Heel sterk!

Gerrit-Gaspedaal

Door: Gerrit-Gaspedaal • Geplaatst op

Ohwww.... dit hoort in de categorie ranzig thuis....

Vraag me wel af of er nu ergens op reisreporter.ru een foto van jou staat of niet...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.