Zuid Sri Lanka reisblogs

Walvis spotten in Mirissa

jolienr was er (tot 21 apr 2010) Gepost op 11 aug 104 reacties

Meine Liebe... ik zie er niet uit! (Vertel ons wat nieuws, denken jullie nu natuurlijk, want dit is zo 1983!) Maar het is echt ongelooflijk!!

Ik ben van oren tot kin zo verbrand dat ik overal kleine en grotere blaasjes/blaren heb. Mijn hemel! Mijn lippen zijn 2x zo groot als normaal, mn oren zijn zo groot als die van de Aziatische olifant en zelfs mn nichtje van nog geen half jaar heeft meer gezichtsuitdrukkingen dan ik nu heb. Want lachen, vriendelijk kijken, zelfs boos kijken, alles doet pijn.

Maar wat heb je dan gedaan, lieve Jolien dat je er zo aan toe bent? Ik heb de grootste zoogdieren ter wereld gezien! En dat was gaaf, enorm gaaf! Zo gaaf zelfs dat je er geen erg in hebt, dat je patient aan het worden bent voor het brandwondencentrum in Beverwijk.

Om half 8 's ochtends de haven van Mirissa verlaten en tot half 1 op het water gezeten. Op de oceaan varend terwijl je nog geen 6 graden verwijderd bent van de evenaar. Dat is natuurlijk vragen om problemen. Ondanks de getroffen veiligehidsmaatregelen (zonnebrand, schaduw, pet etc.) heb ik toch het uiterlijk van een rode ballon gekregen.

Maar, ik heb wel 5 verschillende blauwe vinvissen gezien! Dolfijnen, een Brydevinvis en 5 verschillende blauwe vinvissen!!! Blauwe vinvissen, ze zijn ong. 25 meter lang en volgens wikipedia: Om een idee van de grootte te hebben: de tong van de blauwe vinvis is net zo groot als een olifant en weegt ongeveer 5 ton en is van 4 meter hoogte en van 4-7 meter lengte een van de grootste landdieren van de wereld. Een blauwe vinvis heeft een longcapaciteit van 5000 liter en een hart dat 500 kilo weegt.

Dat was toch wel het verbranden van m'n hoofd waard. Wilde eigenlijk vandaag lekker aan het strand liggen om bij te kleuren, maar dat leek me geen goed idee, bij nader inzien, hahaha.

Morgen dus naar Kandy, dat hemelsbreed zo'n 250 km hier vandaan ligt, maar waar ik waarschijnlijk zo'n 7 uur over ga doen. Ben benieuwd.

Om nog ff een voorbeeld aan te dragen over hoe leuk en lief de mensen hier zijn: Ik was gister bij een kleermaakster en haar moeder vroeg of ik al had geluncht. Toen ik hierop nee antwoordde, werd ik accuut meegesleurd naar de keuken, waar ik Rice & Curry kreeg. Bij rice & Curry moet je denken aan een bord rijst met daarnaast verschillende gerechtjes, de curry's. Normaal krijg je er zo'n 3 bij, maar gisteren bij die mensen kreeg ik 6 schaaltjes naast mijn rijst en ook nog chocoladeijs toe!!!
(Dit alles natuurlijk wel nadat ik had besloten om een jurk door de kleermaakster te laten maken, voor welgeteld 4 euro!) Zometeen ga ik de jurk ophalen, ben benieuwd wat mij dan te wachten staat, hahaha.

Anyway, tijd om ff m'n kop onder de kraan te steken, 'tstaat onwijs in de fik!

jolienr Positie 31478 (0 p.) Lid sinds 18-09-2009 Foto's en tips: 9 Blogs: 5 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Van Unawatuna naar Yala naar het regenwoud Deniyaya
0 0
Gepost op 11 augustus
Sri Lanka Colombo
Alleen 3 weken op avontuur in Sri Lanka
0 1
Gepost op 11 augustus
Sri Lanka Colombo
Het leven in Ghana voor salaminga's
0 0
Gepost op 05 augustus
Ghana Tamale

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Geweldig verhaal
We kunnen niet waccten om het zelf te zien gaan in jan. naar sri-lanka.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Wat een goed verhaal. Geweldig om dit mee te maken.

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Haha, mooi beschreven. En wat lief toch!!!!!

travelster

Door: travelster • Geplaatst op

Leuk verhaal! Hoe zit je jurk?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.