Zuid Sri Lanka

'490030' door AnitaOedit '490030' door AnitaOedit

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Stilt Fishing

AnitaOedit

Er zijn nog paar plekken in het zuiden van Sri Lanka waar deze vissers mannen nog op palen vissen. Het is ongelooflijk hoe zij daar op kunnen balanceren en met uiterste concentratie kunnen vissen!!

'248601' door reysigers '248601' door reysigers

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Paalvisser

reysigers

Langs deze kust zijn de paalvissers in zee een grote attractie voor toeristen.De vissers zijn slechts op 2 tijdstippen per dag te zien, wanneer het water een gunstige hoogte bereikt

'485548' door pensionado '485548' door pensionado

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Hoogste van de wereld

pensionado

Een heel bijzondere plek is Buduruwagala dat toch maar door weinig reizigers bezocht wordt. In een geheimzinnig stukje jungle zijn in een rotswand zeven indrukwekkende beelden uitgehouwen waarvan er op deze foto drie te zien zijn. Zij werden in de 10e eeuw gemaakt, er zijn nog enkele resten van kleuren zichtbaar. De rechter figuur is de Boeddha die met 15 meter het hoogste uit de rotsen gehouwen Boeddhabeeld van de wereld is, nu de beelden in Afghanistan door de Taliban verwoest zijn. Links van hem staan volgens lokale overlevering Tara, de vrouw van Avalokitesvara, en Avalokitesvara zelf, de bodhisatva van compassie. In het Mahayana-boeddhisme is een bodhisatva een 'Verlichtend Wezen', een wezen dat heel actief anderen bijstaat op het pad naar boeddhaschap.

'244742' door reysigers '244742' door reysigers

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Prachtig eiland

reysigers

Sri Lanka heet letterlijk vertaald "prachtig eiland". Als je rondrijdt over die kleine wegen dwars door de rijstvelden, de prachtige stranden,langs de palmen, de varens en al die andere tinten groen dan kun je deze naam alleen maar onderschrijven.

'235199' door reysigers '235199' door reysigers

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Tropische fruit

reysigers

Een kleine greep uit de overdaad aan tropisch fruit dat je op Sri Lanka aantreft: mango, rambutan, ananas, jackfruit (nanka = grootste vrucht ter wereld) kokosnoten, bananen, appels, meloenen, papaja, citroen, mangostan, kokos, avocado, grapefruit, sinaasappel, etc.

'517974' door antwan '517974' door antwan

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Steltkluut in...Udawa

antwan

In het zuiden van Sri Lanka vind je enkele nationale parken. Het bekendste park is Yala N.P. Dit park wordt vooral bezocht vanwege de wilde olifanten en luipaarden. Nadeel is dat dit park vaak erg druk is, zeker in het hoogseizoen. Je staat vaak in de file voor een luipaard of olifant, niet echt ideaal dus. In de omgeving vindt je echter ook een aantal veel minder bezochte parken zoals Udawalawa N.P. en Bundala N.P. Deze parken zijn net zo mooi en behalve olifanten en met wat geluk een luipaard vind je er ook zeer veel vogels. dus wil je niet met de massa mee, bezoek dan een van deze nationale parken. Op deze foto zie je een steltkluut in het Udawalawa N.P.

'251585' door reysigers '251585' door reysigers

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Vrijheid

reysigers

Het badplaatsje Hikkaduwa geeft een sfeer van vrijheid en vrolijkheid. Je hebt hier de prachtigste zonsondergangen.Hikkaduwa is daarnaast bekend door het koraalrif dat hier voor de kust ligt.

'424768' door chateau '424768' door chateau

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Brahmaanse wouw.

chateau

Er vlogen er maar genoeg aan het strand. Maar om er een op de foto te krijgen was een hele klus. Instellen, inzoomen, uitzoomen. En weer opnieuw hetzelfde. Na het deleten blijven er dan uiteindelijk toch een paar over die de moeite waard zijn. De Brahmaanse wouw is een roofvogel uit de familie havikachtigen. Deze soort is verwant aan de fluitwouw. De Brahmaanse wouw dankt zijn naam aan zijn rol in de Hindoe-mythologie, waarin deze roofvogel wordt gezien als de boodschapper van de god Brahma. De Brahmaanse wouw heeft een enorm groot verspreidingsgebied en daardoor alleen al is de kans op uitsterven uiterst gering. De grootte van de populatie wordt geschat op 100.000 individuen. Er is aanleiding te veronderstellen dat de soort in aantal achteruit gaat. Echter, het tempo ligt onder de dertig procent in tien jaar, dat is minder dan 3,5 procent per jaar. Daarom staat de Brahmaanse wouw als niet bedreigd op de rode lijst van de IUCN. Komt beter uit in de vergroting.

'491439' door TicoTica '491439' door TicoTica

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Reusachtig groot!

TicoTica

Tijdens ons verblijf aan Rekawa beach sliepen we in een klein guesthouse. De Duitse eigenaars hadden een soort tuin erachter waar ze de was ophingen ed. De vrouw riep ons toen ze de was ophing en zei dat we snel moesten komen. Deze reus zat bij haar in de tuin!! Hij was echt gigantisch groot, je zal het maar in je tuin hebben lopen!

'457870' door geervannesmeed '457870' door geervannesmeed

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Tsunami, the aftermat

geervannesmeed

Gisteren was "the tsunami aftermath" te zien en gingen we weer voor even terug naar die gebeurtenis. Meer dan 300.000 mensen vonden de dood. Wij waren 4 jaar later in Sri Lanka en nog overal waren de sporen van deze ramp te zien. Bij het station van Hikkaduwa stond de zogenaamde “Tsunamitrein”. Een deel van de rampentrein die te zien is geweest, toen tragische beelden van de tsunami van 26 december 2004 wereldwijd werden uitgezonden. Er zijn in die trein toen 1500 mensen verdronken. Indrukwekkend, heel indrukwekkend... Het is een soort monument geworden en een interessant object voor de toeristen. Ik weet trouwens niet of die trein er nu nog staat.

'501034' door Cobinho '501034' door Cobinho

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Was ik maar daar!

Cobinho

Het is juli, bijna augustus, en ik kijk naar buiten. Het lijkt wel herfst! Van dit weer word ik toch behoorlijk mistroostig. Nu nog meer dan wanneer het echt herfst is. Het is ook de periode dat bij tennisverenigingen hun Open tennistoernooien plaats vinden. Deze vallen letterlijk in het water. Bah… wat een natte ellende! Het enige positieve puntje is dat ik niet vrij ben, maar aan het werk ben. Helaas was het afgelopen weekend al niet veel beter. Op dit soort moment denk ik dan terug aan mijn vakanties… aan zonnige oorden, aan fijnere tijden… maar ook aan de komende vakanties. Ondertussen droom ik weg…

'425527' door chateau '425527' door chateau

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Bijeneter

chateau

Bijeneters zijn insecteneters en behendige vliegers, die ook in vlucht insecten te grazen weten te nemen. De naam is duidelijk afkomstig van zijn voornaamste voedselbron. De aanwezigheid van grote prooinsecten als sprinkhanen, libellen, wespen en ook bijen is voor bijeneters een absolute voorwaarde. De bijeneter is immuun voor bijen- en wespensteken. Om steken te voorkomen weet hij ze van hun angels te ontdoen door deze tegen een tak af te wrijven. Hij leeft in groepsverband en broedt dan ook in kolonies in holen in wanden van oevers en bergen, soms ook in de grond.

'495481' door TicoTica '495481' door TicoTica

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Genieten aan een...tr

TicoTica

Wie wil dat nou niet? Lekker genieten aan een tropisch strand.. Dit is in Dalawella, vlakbij Unawatuna beach,maar nog net wat rustiger gelegen. Makkelijk te bereiken vanuit Galle met een tuktuk of van de zuidelijke kant met de trein naar Galle en verder met de tuktuk of de hele weg met een tuktuk. Ook rijden er bussen naartoe vanuit een heleboel plaatsen die er langskomen. Zeker een aanrader om eens te bezoeken als je in de buurt bent.

'489298' door Rhodaxx '489298' door Rhodaxx

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Olifanten

Rhodaxx

Pinnawela is een kleine plaats aan de Ma Oya rivier In Sri Lanka. Het dorp staat vooral bekend vanwege het olifantenweeshuis. Op deze plek worden gehandicapten en/of verstoten olifanten opgevangen. Je kunt het gratis bezoeken en op gezette tijden worden de olifanten gewassen in de rivier. Zorg dat je op tijd bent want er komen veel mensen af op dit leuke spektakel.

'142415' door geervannesmeed '142415' door geervannesmeed

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Oruwa

geervannesmeed

Met deze traditionele zeilbootjes, die iets weg hebben van catamarans, " oruwas" genaamd, gaan de vissers de zee op. We zagen deze catamarans vooral aan de zuidkust van Sri Lanka

'363946' door Huff '363946' door Huff

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Ijsvogeltje ??

Huff

In het Yale Nationaal Park was het een lust om de beesten te fotograferen. Zelf heb ik het er niet zo op, maar toch deze keer heb ik het er op gewaagd. Dit was een van de eerste vogeltjes die ik van zo dichtbij op de gevoelige plaat vastlegde.

'248713' door sidonius '248713' door sidonius

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Paalvissers

sidonius

Paalvissers langs de zuidkust van Sri Lanka doen moeite om hun dagelijkse maaltje vis naar boven te halen. Dit is de eenvoudigste vorm van visserij. Slechts een lijntje en een emmer om de vangst in te doen, en natuurlijk een paal om in te klimmen, is nodig.

'460966' door Cobinho '460966' door Cobinho

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

(Star Trek:) First...

Cobinho

Zonsopkomst, soms (minder juist) zonsopgang genoemd, is het moment waarop het eerste stukje van de zon boven de oostelijke horizon verschijnt. Door breking in de atmosfeer ziet men de zon hoger dan ze in werkelijkheid staat, en door reflectie is het al licht voordat de zon zichtbaar wordt. De ochtendschemering of dageraad is de periode tussen het verschijnen van het eerste licht en het moment dat de zon zelf boven de horizon uitkomt. De zonsopkomst wordt vaak gezien als het begin van de dag. De nacht daarentegen begint pas als de zon helemaal onder de westelijke horizon verdwenen is. (bron: Wikipedia) Star Trek was oorspronkelijk een door Gene Roddenberry bedachte Amerikaanse sciencefiction-televisieserie die vanaf 1966 tot en met 1969 werd uitgezonden. Uiteindelijk groeide het Star Trekuniversum uit tot een succesvolle media-franchise met vijf televisieseries, een animatieserie, twaalf speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën. Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. (bron: Wikipedia) Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=7W-Fwgirzqw

'495452' door TicoTica '495452' door TicoTica

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Slijkspringers

TicoTica

De vissen hebben een stompe kop met een grondelvormig dus enigszins bol langgerekt lichaam. De ogen staan boven op de kop geplaatst en de borstvinnen staan laag aangezet en fungeren als standvoeten. Via kieuwen en haarvaten kunnen ze zowel op het land als in het water zuurstof inademen. De slijkspringers leven in brak water op het land en in de zee in vele delen van de wereld, van Afrika tot Australië en Zuidoost-Azië. Ze prefereren mangrovebossen, moerassen en zoute kustwateren waar ze op het land naar voedsel zoeken. De vissen kunnen prima in water zwemmen maar doen dit niet vaak. Door een flexibele ruggengraat kan de slijkspringer zijn rug krommen en daarmee sprongen maken van een halve meter en zo prooien vangen of van poel naar poel komen. Geopend is de foto het mooist.

'490985' door TicoTica '490985' door TicoTica

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Bidden

TicoTica

Net buiten yala np is een mooie tempel te vinden. We waren al wat aan de late kant en de zon ging al onder. Nog net konden we de biddende mensen zien die rondjes liepen.

'495411' door TicoTica '495411' door TicoTica

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Klein en fragiel

TicoTica

Tijdens onze trip van Tangalle naar Dalawella kwamen we langs een schildpaddenopvang. De schildpadeieren werden er uitgebroed in een speciaal afgezet en beschermd stuk en de kleine schildpadjes werden als ze uitgekomen waren uitgezet in zee. Erg leuk voor volwassenen en zeker ook voor kinderen om die kleintjes te zien.

'447176' door HuWi '447176' door HuWi

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Varaan

HuWi

Bij een boottocht over de Bentota Ganga rivier bij de stad Bentota zagen we op een van de oevers deze veraan van behoorlijke lengte. Het beest maakt een imponerende indruk door zijn flitsende tong, snelle bewegingen en natuurlijk door zijn grootte.

'351154' door jacomien '351154' door jacomien

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Steltvissers

jacomien

Zuid Sri Lanka. Weligama. Zo nu en dan zitten ze er nog: sde steltvissers. Maar na de tsunami in 2004 zijn er niet veel meer. De verdiensten zijn laag en zeer afhankelijk van het seizoen. En het is een zware job. Jongeren zijn ook daar op zoek naar andere mogelijkheden om vis te vangen. Maar als ze er zijn is het een bezienswaardigheid en een toeristen attractie. Niet voor hen zelf want het is een serieuse baan om brood op de plank te hebben . En een fooitje voor een foto is dan zeker op zijn plaats.

'504597' door Jeanne '504597' door Jeanne

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Waterbekkens

Jeanne

De waterbekkens: Wirawila en Tissa liggen in het reservaat Wirawela Sanctuary, nabij de plaats Tissamaharama in het zuidoosten van Sri Lanka. In dit reservaat nestelen vele watervogels en oerwoudvogels, waaronder de neushoornvogel. "Een idyllische plek waar je de stilte voelt". Als overnachtingsplek is Hotel Chandrika in Tissamaharama ideaal!