West Sri Lanka reisblogs

Einde rondreis aan het strand aan de westkust

DBrinkman is er nu(tot 03 aug 2011) Gepost op 03 aug 113 reacties

Maandag 1 augustus 2011

Einde rondreis aan het strand aan de Westkust

Vandaag kwam een einde aan de rondreis samen met Saman.

Vanuit Galle voert de kilometerslange Galle Road langs de westkust naar Colombo, bijna steeds vlak langs het strand. We passeerden dorpen, veel palmstranden en hotels.
Hier zagen we voor het eerst hoe verwoestend de Tsunami in 2004 geweest is. De fauna heeft weinig schade geleden, maar alles wat door mensenhand gemaakt was is binnen enkele minuten enkele honderden meters het binnenland ingesleurd en verwoest. In Sri Lanka zijn 30.000 mensen om het leven gekomen. Ook al is vrij snel met de wederopbouw begonnen. De kustweg wordt nog steeds door restanten van huizen en hutten omzoomd.
Saman vertelde ons hoe hij de gebeurtenissen van 26 december 2011 en de gevolgen daarvan zelf ervaren heeft. Het was een aangrijpend, persoonlijk en emotioneel relaas. Wij werden er stil van.

In Bentota hield onze gezamenlijke reis op. We namen afscheid van onze chauffeur, gids maar vooral reismaatje Saman. Hij heeft ons Sri Lanka zo veel dichter bij gebracht.
Toch zullen we hem nog eens terug zien. Hij was bereid ons donderdag op te halen voor een laatste overnachting in Negombo. Ook zijn we uitgenodigd onze laatste avond in Sri Lanka bij hem thuis te komen eten.

In het Wunderbar Beach Club Hotel hadden we enkele dagen de tijd veel van de indrukken van de afgelopen veertien dagen te overdenken.
Het is een mooi, klein hotel met een verfrissend zwembad, een ruime kamer met balkon en uitzicht op de Indische Oceaan en lekker eten.

Vrijdag hopen we veilig op Düsseldorf Airport te landen, als de Duitse vliegverkeersleiders tenminste niet staken.
In onze reisbagage nemen we heel veel goede herinneringen aan deze voor ons zeer bijzondere reis door Sri Lanka mee terug.

DBrinkman Positie 25117 (0 p.) Lid sinds 05-06-2011 Foto's en tips: 2 Blogs: 14 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Het zuidwesten van Sri Lanka – Fort Galle
0 0
Gepost op 03 augustus
Sri Lanka Galle
Ella Gap - Yala National Park
0 1
Gepost op 03 augustus
Sri Lanka Zuid Sri Lanka
Ayurvedische massage in Ella
0 2
Gepost op 30 juli
Sri Lanka Centraal hoogland

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Speachless... Mam je wordt echt steeds beter in schrijven en overbrengen van deze overweldigende ervaringen. Hebben jullie 'n extra koffer om in te checken voor al die mooie herinneringen.?. Dikke knuffel en een hele goede terug reis! Liefs

Door: • Geplaatst op

Wat een mooie afsluiter zo, om even rustig te overdenken in een gepaste omgeving.
Heel bijzonder om met Saman zo op te trekken en thuis bij hem uitgenodigd te worden. Het zal zeker een unieke bijdragen aan jullie ervaringen gebracht hebben.
Ik kan niet wachten op de foto's en jullie verdere verhalen.

Geniet nog even van de laatste dagen.
x Janine

Door: • Geplaatst op

Hallo daar!
Wij zijn sinds maandag terug van onze vakantie in Maleisië - prachtig land, mooie en vooral enorm vriendelijke mensen en veel te bewonderen! Het weerzien met Hilde en Nico was hartverwarmend en we hebben echt genoten! Heb nog niet alle verhalen gelezen, maar uit wat ik gelezen heb, blijkt wel dat voor jullie hetzelfde geldt. Geniet nog van het allerlaatste stukje en tot vrijdag,
Jenny en Han

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.