West Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Sri Lanka image

Maandthema: Ssslisssende sssuprissse…

West Sri Lanka
Sri Lanka
EvanderHel

Maandthema: Ssslisssende sssuprissse…

Het is een paar jaar geleden. Jack werkte nog bij een van de betere advocatenkantoren in Atlanta. Maar in bed duiken met de vrouw van een drugsdealer was bepaald niet zijn slimste carrièremove. Het leverde hem wel ontslag op staande voet op. Nu werkt hij noodgedwongen voor zichzelf en houdt met moeite het hoofd boven water. Zijn beste vriend Doug, computerexpert en voormalige drugsverslaafde, is overleden aan een overdosis. Hij vertrouwt de zaak niet en gaat op onderzoek uit. Doug bleek een obsessie te hebben voor Michelle Sonnier, echtgenote van een van Atlanta's rijkste burgers, de eigenaar van een groot farmaceutisch bedrijf. Zowel Michelle als haar man blijken geheimen te hebben. Jack gaat het uitzoeken, samen met een van zijn niet zo frisse assistenten, een hacker met de bijnaam Nachtmerrie.

Wat een heerlijke droom. Ik bevind me in een bijzonder luie positie op m'n ligbed. Die twee dingen gaan heel goed samen. Mijn oranje-boven-duidelijk uit holland komende-strandlaken vangt mijn zweetdruppels op, zonnebril half op mijn glimmende neus en mijn gedachten bij Jack en zijn Nachtmerrie. Retespannend zo’n thriller en ik ga er dan ook helemaal in op. Ergens vaag op de achtergrond registreren mijn hersenen de heen en weer sjeezende eekhoorntjes op de boom schuin achter mij. Het geeft net een beetje schaduw, wel zo lekker. Vandaag is even een luierdag, hoewel ik die fase allang ontgroeid ben. Toch goed om je daar zo af en toe aan over te geven.

Net als het geweld in het leven van Jack toeneemt en hij acht mysterieuze sterfgevallen ontdekt, klinkt er een snerpende gil door de stralend blauwe lucht. De eekhoorns verstijven. Ik kijk verstoord op uit mijn boek als ik mensen hoor roepen. Ze wijzen naar iets. Iets achter mij. Rob hijst zich loom omhoog en kijkt wat er aan de hand is. Alsof iemand hem een Sri Lankaanse peper in z’n kont heeft geduwd vliegt hij overeind en roept naar me, met de volumeknop op standje als ware het dat ik in buurland India zit, dat er een slang in de bosjes onder de boom zit. Gaaafff!

Het boek is vergeten, ik duik naar m’n camera en behoedzaam kruip ik om m’n ligbed heen. Da’s cool, het beestje komt met d’r koppie als een geest uit de groene fles omhoog en kijkt ’s om zich heen. Ik kijk terug en vind het geweldig. Hoe leuk is dat als je in de wildlifeparken na uren speuren geen slang tegenkomt en dan hier bij het hotel er nietsvermoedend een vlak achter je zonnebrand ligt te koekeloeren. Een heuse tuinslang!

Het beestje besluit uit de kast te komen. Als een ranke dame glijdt ze door de wegstuivende mensenmassa. Er komt geen end aan haar kronkelende lijfje, de felle ogen en geheimzinnig ssslisssende tong. Mooi zeg. Als ze ervandoor is kom ik achter m’n camera vandaan. Een grote grijns op mijn gezicht. Dit wil ik delen! Ik kijk om me heen. Verschrikte gezichten staan op tientallen meters, Rob is al helemaal nergens meer te bekennen. Ik weet wel dat hij bang is voor slangen maar ik hoop niet dat die angst hem vleugels heeft gegeven en ik hem kan ophalen op de Malediven…

Jack vind ik met vouwen terug op de grond.

Foto's

6892a.jpg
6892a.jpg
EvanderHel