West Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Sri Lanka image

Maandthema Verrassing: Allemaal Beestjes....

West Sri Lanka
Sri Lanka
Jan10e

Maandthema Verrassing: Allemaal Beestjes....

Verrassing…
Die kan positief of negatief zijn. In elk geval is het iets onverwachts. Iets waar je niet op rekent.

Zo ben ik op studiereis in Sri Lanka. Het is begin 1995 dus al best een tijdje geleden, maar toch vergeet ik deze verrassing nooit. Studiereizen naar Sri Lanka konden toen juist in de regentijd. Eerst met z'n tweetjes een leuke rondreis gemaakt met auto met chauffeur en dan nog 2 dagen aan de kust. De rondreis bracht ons langs de meeste bezienswaardigheden. Sigiraya, Kandy, Polunaruwa, Olifantenweeshuis...

De voorlaatste dag hadden we de hele dag geen water in de kamer omdat de leidingen gerepareerd moesten worden na een heftige regenstorm, grond was weggespoeld en leidingen kapot waren gegaan. Dus toen het sein daar was: “alles werkt weer” ik van mijn strandstoel af. Ik sta in het leuke Kosgoda Beach Hotel in de badkuip onder de douche. Heb net mijn lange haar ingezeept en ben toe aan het uitspoelen… Zie ik allemaal rode draadjes in de badkuip… ???? He??? En ze bewegen ook nog…???
Mart!!!!!! [/b ]Roep ik naar mijn reisgenoot. [b]Kom is kijken!!!! Wat zijn dit??? Baby bloedzuigertjes of zo???
En het zijn er niet zomaar een paar… mijn hele haar zit er ook vol mee…
Hij zegt: “het lijkt verdacht veel op tubifex, de kleine wurmpjes die in m’n jeugd als visvoer voor aquaria wordt verkocht”.
Voor mij was het een rooie knot breiwol wurmpjes.

Hoe los je dit op….
Je trekt je badpak aan en neemt een run naar het zwembad en duikt erin. Tig keer kopje onder…
Toen ik me bevrijd voelde van de shampoo en van de beestjes (heb ineens toch weer jeuk aan mijn hoofd) en weer decent was aangekleed hebben we een aantal beestjes in een bekertje verzameld en naar de receptie gebracht.
De dienstdoende receptionist keek niet op of om. "O ja, die komen uit de leidingen. Die zijn voor gebruik nog extra doorgespoeld. Waarschijnlijk zijn die beestjes er toen ingekomen… Zijn verder heel onschuldig hoor…" En haalde zijn schouders op en had een stralende lach op zijn gezicht. Je kent het wel. Zo’n mooi bruin gezicht met van die prachtige witte tanden…

Ik heb er inderdaad niet meer aan overgehouden dan een leuk herinneringsverhaal als blog op RR om er ook nog foute foto’s bij te kunnen plaatsen.

Foto's

9c870.jpg
9c870.jpg
Jan10e
396d1.jpg
396d1.jpg
Jan10e
781c2.jpg
781c2.jpg
Jan10e