Sri Pada visum

Als je op reis gaat naar Sri Pada, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Sri Pada nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Sri Pada heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Sri Pada bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Sri Pada overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Sri Pada gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Sri Pada

Beste foto's & tips van Sri Pada

'484904' door jss '484904' door jss

Sri LankaSri Pada

Sri LankaSri Pada

Zonsopkomst op Adams.

jss

Het uitzicht op de foto is het plaatje waarmee je beloond wordt na een lange klim naar de top van Sri Pada - Adam’s Peak. Je moet er wat moeite voor doen, maar het uitzicht is het dan ook zeker waard! De tocht omhoog duurt zo’n 2 tot 3 uur, en bestaat voor een heel, heel groot deel uit trappen. Als je de zon wil zien opkomen vanaf de top - wat zeker een bijzondere ervaring is - betekent dit dus vroeg opstaan! Wij zijn rond 2 uur ’s nachts vertrokken en waren ruim op tijd boven. Neem daarom zeker wat warms mee, want het is koud, echt koud, op de top als je moet wachten na een lange, bezwete klim. Er trekken zowel veel pelgrims als toeristen naar de top, dus verwacht geen unieke ervaring alleen boven op de top. Naar mijn idee zijn er net te veel koffiehuisjes, theeverkopers, kiosken en noem maar op, met ook allemaal hun eigen muziek, langs de weg naar boven. En boven op de top zijn, je vraagt je af hoe je het bedenkt, naar het oosten verschillende kabels bevestigd aan een hoge paal met bouwlamp , die dus - inderdaad - récht voor de opkomende zon staan. Maar toch… Een verlicht pad omhoog lopen in het pikkedonker maar onder een overweldigende sterrenhemel, geen idee hebbend waar je uiteindelijk uitkomt, en dan langzaamaan de hemel een beetje lichter zien worden boven een prachtig berglandschap - dat doet je deze kleinigheden snel vergeten. Vergeet ook niet aan de west kant te kijken, waar je de schaduw van Adam’s Peak op de bergen afgetekend kunt zien staan, een bijzonder gezicht. En dan nog naar beneden… met knikkende knietjes, maar wát een prachtig uitzicht!

'459234' door EvelienvanDamme '459234' door EvelienvanDamme

Sri LankaSri Pada

Sri LankaSri Pada

Ella, zonsopkomst Ell

EvelienvanDamme

Ella is een leuk bergdorpje in Sri Lanka. Er hangt een gezellig backpackerssfeer en je kunt er mooie wandelingen maken naar Little Adam's Peak of Ella Rock. Vanuit onze geweldige accomodatie (Country Homes) werden we elke ochtend wakker met dit prachtige uitzicht op Ella Rock.

'538377' door JolienAerts '538377' door JolienAerts

Sri LankaSri Pada

Sri LankaSri Pada

Een tempel op de top.

JolienAerts

Adam's Peak is een must see wanneer je in Sri Lanka bent. Wat maakt deze berg zo speciaal? Deze plaats is zowel voor de christenen als de boeddhisten, hindoes en moslims een heilige plaats. Op de top zou een heilige voetafdruk zijn. Volgens de boeddhisten is het de voetafdruk van Boeddha. Om die reden is Adam's Peak een heilig oord. Er zijn 6442 treden die naar de top leiden. De wandeling duurt enkele uren en wordt bij voorkeur 's nachts gedaan zodat je de zonsopgang kan zien. De pelgrims doen deze tocht jaarlijks. In die periode (december - mei) is het pad verlicht. Op andere momenten is het handig om een zaklamp bij te hebben. Het is een prachtig uitzicht over een imponerend landschap. Je ziet hoe een nieuwe dag weer aanbreekt. Het is ongetwijfeld een erg vreemde plaats om een tempel te vestigen maar het is een plaats uit de duizend.

Laat kaart zien