Sigirya reisblogs

Van Negombo naar Habarana

DBrinkman is er nu(tot 21 jul 2011) Gepost op 21 jul 112 reacties

Woensdag 20 juli 2011

Vandaag zijn we richting noorden vertrokken, naar Habarane. Dit dorp is centraal gelegen en vormt daardoor een geschikt uitgangspunt voor een bezoek aan Anuradhapura en Mihintale en Polonnaruwa.
De wegen zijn smal en druk. Vrachtwagens, bussen, personenauto’s, scooters, fietsers en de honderden tuk tuks niet te vergeten, zij banen zich allen een weg. Geen getoeter, geen gehaast. Het gaat er relaxed aan toe.
Zo passeren we kleine dorpjes me hun typische winkeltjes, eetstalletjes en werkplaatsen langs de weg. Kinderen in witte schooluniformen lopen naar huis. De fruitstalletjes nodigen uit een kokosdrankje te nemen. Grote kokospalmboombossen, mahonie- en teakbossen zomen de weg. Bovendien groeien er veel fruitsoorten zoals rambotan, jackfruit, papaya, mango.
Van klei fabriceren de mensen per hand bakstenen. Er zijn zo tientallen kleinschalige fabriekjes te zien.
Bij Sigirya stoppen we bij de beroemde Leeuwenrots . Een steile granietblok van 200 m hoog rijst op uit de omringende jungle. In de 5-de eeuw bouwde de toenmalige koning hier bovenop een burcht en paleis. Langs een smalle zeer steile trap (meer dan 1200 treden) kan men het rotsplateau bereiken en de overblijfselen van dit paleis bezichtigen. De temperatuur, Theo’s hoogtevrees en mijn versleten kniegewrichten hebben ons doen besluiten deze klim maar niet te maken. Tja, een fikse confrontatie met onze fysieke beperkingen. Niet te lang bij stilstaan. Carpe Diem.
We zullen de komende 3 dagen in de Cinnamon Lodge verblijven. Het is een ressort met bloeiende bomen, bungalows, restaurants en een groot, door palmen omgeven zwembad. Kortom een luxe oord om ons even te laten verwennen.

DBrinkman Positie 25141 (0 p.) Lid sinds 05-06-2011 Foto's en tips: 2 Blogs: 14 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Einde rondreis aan het strand aan de westkust
0 3
Gepost op 03 augustus
Sri Lanka West Sri Lanka
Het zuidwesten van Sri Lanka – Fort Galle
0 0
Gepost op 03 augustus
Sri Lanka Galle
Ella Gap - Yala National Park
0 1
Gepost op 03 augustus
Sri Lanka Zuid Sri Lanka

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Wat stoer om te lezen dat jullie zo ongeveer dezelfde reis ondernemen zoals wij straks gaan doen. Wij vertrekken alleen wat later namelijk 31 juli. Ik heb er zo'n zin in! We moeten alleen nog even wachten... In Cinnamon lodge zullen wij ook gaan overnachten. Ben wel heel benieuwd naar jullie verdere reisverhaal. Geniet ervan!!

Door: • Geplaatst op

Fantastisch verhaal!!!! We genieten hier enorm van. Keep up writing and enjoying :)

X Rob en Stefanie

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.