Sri Lanka reviews

Kies een categorie

Regio
Stad
Highlight
Activiteit
Architectuur
Attractie
Bijzondere natuur plek
Cultuur
Excursie
Natuurgebied
Wandelroute
9
Anaradhapura (Sri Lanka)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
hansdewildt was hier in september 2017

Anaradhapura is de voormalige hoofdstad van de Ceylonese koningen en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad is heilig voor het boeddhisme. Hier vind je een loot van de Boom der Verlichting, waar Boeddha zijn verlichting vond. Men zegt dat de boom de oudste ter wereld is. Anaradhapura is een belangrijk pelgrimsoord en de oude stad staat vol met stoepa's en andere historische bouwwerken. De rotstempel Isurimuniya in de oude koningsstad Anuradhapura maakte oorspronkelijk deel uit van een kloostercomplex uit de 3de eeuw v.Chr. Rond de tempel kun je diverse mooie reliëfs bekijken. De tempel is ook bekend van de enorme liggende boeddha, die er ook te bewonderen is. Blijkbaar is deze plek in trek onder de lokale bevolking, die de tempel druk bezoekt. De toegang is gratis.

indrukwekkend niet toeristisch ontmoet de plaatselijke bevolking sfeervol
ligt buiten de route
Review geplaatst op 09 januari, 2018 Highlight
4
Sri Lanka
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Erik was hier in januari 2018

Land van backpackers. Uitermate geschikt voor mensen die houden van het 'proeven van cultuur', het opgaan in de locals en het eten van zeer onhygiënisch eten. Voor de fatsoenlijke vakantieganger, is Sri Lanka geen aanrader. Werkelijk overal word je overspoeld door overreligieuze figuren, veel te hoge (lees: tot wel 50(!) keer hoger) prijzen voor toeristen en tuktuk-chauffeurs die de afgesproken prijzen verdubbelen en spontaan glazig kijken en geen Engels meer spreken wanneer je hen erop attendeerd. Geen enkele taximeter werkt overigens. Pas ook op bij Adam's Peak, waar vaak reclame wordt gemaakt. Dit zou een plek zijn waar je geweldige foto's zou kunnen nemen van de opkomende zon, echter is het een, bijna misselijkmakende, gebedsplaats waar buddha geëerd wordt. Hier kom je natuurlijk pas achter wanneer je eenmaal boven bent na een klim van om en nabij drie uur. Owja, of je ook nog even je schoenen uit wil doen en op blote voeten/sokken verder wil op de verdovend koude vloer. Kortom: backpackers, cultuursnuivers, extreem sociaal ingestelde mensen DOEN. Op zoek een fatsoenlijke vakantie, waar je niet overal veel en veel teveel betaald voor toegangsprijzen etc. dan dien je hier vooral niet te zijn. Dit gezegd hebbende, kun je niet ontkennen dat de natuur geweldig met een hoofletter G is. Prachtige stranden, bebossing en verschillende soorten beesten. Jammer dat het volk er zo een zooitje van maakt.

Natuur Weer Wildlife
Prijzen Hygiëne Zwerfhonden Overreligieuze fanatici Zeer belabberd voedsel Indringende stank
Review geplaatst op 07 januari, 2018 Land
4
Sri Lanka
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Erik was hier in januari 2018

Land van backpackers. Uitermate geschikt voor mensen die houden van het 'proeven van cultuur', het opgaan in de locals en het eten van zeer onhygiënisch eten. Voor de fatsoenlijke vakantieganger, is Sri Lanka geen aanrader. Werkelijk overal word je overspoeld door overreligieuze figuren, veel te hoge (lees: tot wel 50(!) keer hoger) prijzen voor toeristen en tuktuk-chauffeurs die de afgesproken prijzen verdubbelen en spontaan glazig kijken en geen Engels meer spreken wanneer je hen erop attendeerd. Geen enkele taximeter werkt overigens. Pas ook op bij Adam's Peak, waar vaak reclame wordt gemaakt. Dit zou een plek zijn waar je geweldige foto's zou kunnen nemen van de opkomende zon, echter is het een, bijna misselijkmakende, gebedsplaats waar buddha geëerd wordt. Hier kom je natuurlijk pas achter wanneer je eenmaal boven bent na een klim van om en nabij drie uur. Owja, of je ook nog even je schoenen uit wil doen en op blote voeten/sokken verder wil op de verdovend koude vloer. Kortom: backpackers, cultuursnuivers, extreem sociaal ingestelde mensen DOEN. Op zoek een fatsoenlijke vakantie, waar je niet overal veel en veel teveel betaald voor toegangsprijzen etc. dan dien je hier vooral niet te zijn. Dit gezegd hebbende, kun je niet ontkennen dat de natuur geweldig met een hoofletter G is. Prachtige stranden, bebossing en verschillende soorten beesten. Jammer dat het volk er zo een zooitje van maakt.

Natuur Weer Wildlife
Prijzen Hygiëne Zwerfhonden Overreligieuze fanatici Zeer belabberd voedsel Indringende stank
Review geplaatst op 07 januari, 2018 Land
9
Kandy (Sri Lanka)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
hansdewildt was hier in september 2017

Kandy is de oude koningsstad van Sri Lanka. De stad ligt rondom dit meer Tot 200 jaar geleden was het woonplaats van de koningen en de grootste schat van Sri Lanka ( de tand van Boeddha) wordt er bewaard in een prachtige tempel. De tempel ligt ook aan dit meer. Kandy ligt in het midden van het land en is vrij hoog gelegen in een prachtig groen gedeelte van Sri Lanka. Op een van de vele heuvels rondom Kandy staat ook een reusachtig wit Boeddha beeld. Ook de heuvels zijn mooi begroeid en midden in dit meer ligt een eiland met een paar hoge mooie palmbomen.

gezellige stad leuke winkels leuke markten mooie natuur
soms regenachtig
Review geplaatst op 06 januari, 2018 Stad
9
Sinharaja (Sri Lanka)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
baatjes was hier in augustus 2017

Sinharaja mag niet ontbreken in je Sri Lanka-reis als je vogelliefhebber bent. Wij hebben het regenwoud aan het einde van onze reis bezocht. Allereerst was het er heerlijk koel in vergelijking met de droge en hete Culturele Driehoek. En aanzienlijk natter. Maar dat is te verwachten van een regenwoud. Je kan het woud niet in zonder gids. Je blijft in het woud gewoon op een pad, maar zonder gids zie echt helemaal niets. De eerste middag zagen we niet heel veel en de moed was ons in de schoenen gezakt om bijvoorbeeld de Sri Lanka Hanging Parrot of Sri Lanka Blue Magpie nog te zien. De volgende ochtend stonden we echter al voor 07.00 uur op de parkeerplaats en binnen no time hadden we, met hulp van onze geweldige gids, de Sri Lanka Blue Magpie gezien. Niet veel later ook de Hanging Parrot. En als toetje de Red-faced Malkoha. We konden met een gerust hart naar huis.

Vogelrijk Schitterend groen
Je moet met gids naar binnen Bloedzuigers
Review geplaatst op 03 januari, 2018 Highlight
9
Kandy (Sri Lanka)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Saskia86 was hier in september 2016

Kandy is een stadje in de bergen. Je hebt er super mooi uitzicht vanaf je hotel wat over heel Kandy uitkijkt. Het is er wat frisser als op de andere plekken dus houdt daar rekening mee.

Weinig toerisme
Veel brutalen apen in Sri Lanka
Review geplaatst op 22 oktober, 2017 Stad
9
Zuid Sri Lanka (Sri Lanka)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
Dragonfly was hier in juni 2017

Het gehele zuiden van Sri Lanka is nog redelijk ongerept en minder bezocht dan de stranden rondom Colombo. Aan de zuidkust van Sri Lanka vindt je stranden en diverse authentieke vissersdorpjes als Kogalla, Unawatuna en Hikkaduwa. Ook het historische stadje Galle is zeer de moeite waard. Hier vindt je nog vele oude gebouwen uit de koloniale tijd en zelfs een christelijke kerk, speciaal voor de Nederlanders die hier woonden. Tot slot ligt ook het Yala National Park in het zuiden en Nationaal erfgoed Singaradjha. Het Singharaja Regenwoud is door de UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet. Het is een ongerept regenwoud van de laaglanden van Sri Lanka. In dit schitterende nationale park vindtje diverse soorten vogels, reptielen, insekten en zoogdieren die enkel op Sri Lanka voorkomen. Zeker de moeite van een bezoek waard dus als je van fotografie houdt. Helaas waren wij precies tjdens de moesson. Dat is zeker in deze regio niet aan te raden. De hoeveelheid regen die er valt is vanwege de klimaatveranderingen erger geworden en aardverschuivingen komen hier dan ook voor. Ook de zee is in deze periode ontoegankelijk vanwege de toestroom van de rivieren. Het water is troebel dus niet geschikt om in te duiken en de is zee te gevaarlijk om in te zwemmen. Er zijn net als in de Noordzee gevaarlijke stromingen.

Prachtig groen Mooie parken veel bezienswaar weinig toerisme
overstromingen veel regen woeste zee
Review geplaatst op 16 september, 2017 Regio
9
Mannar (Sri Lanka)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
MiekeDeHaas was hier in september 2015

Het eiland Mannar in het Noorden van Sri Lanka verdient het om ontdekt te worden. Gedurende 26 jaar was het onbereikbaar door de burgeroorlog die daar woedde. Sinds 2009 is de bevolking weer teruggekeerd en hebben zij , met al hun veerkracht, het eiland weer opgebouwd zonder de authenciteit te verliezen. Hier waan je je nog echt als een van de weinige toeristen in puur Sri Lanka. Ondanks dat men zich niet op toerisme richt, vindt je er een paar eenvoudige hotels en restaurantjes. Kiri Beach is een perfect strand om een duik te nemen in de Indische Oceaan en waar je de locals kunt ontmoeten. De stad, met de gelijknamige naam 'Mannar', bruist volop van het leven en overal zie je eenvoudige winkeltjes en lopen de wilde ezels vrij rond. In het uiterste puntje van Mannar ligt Talaimannar waar je mannen en vrouwen langs de kust, in de schaduw van palmbladeren, bezig ziet met de visvangst en het schoonmaken ervan . Overal ben je welkom. Vanaf de 'Old Pier', die eveneens in het puntje van Talaimannar ligt, zou je bij wijze van spreken India kunnen zien liggen. Het is immers maar dertig kilometer verwijderd van Sri Lanka. Er zijn serieuze plannen om in 2017 vanaf dit punt een nieuwe ferryverbinding tot stand te brengen tussen India en Sri Lanka. Dat zou toch uniek zijn.

authentiek Genoeg te beleven Zeer welkom Prima slaapplaatsen Eten tussen de locals
Geen
Review geplaatst op 18 juli, 2017 Stad
7
Galle (Sri Lanka)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
julesvanherten was hier in februari 2016

Galle, een leuke toeristische stad, maar net niet te druk. Oude cultuur, mede door de Nederlandse en Portugese bezetting. Zorg dat je in het oude centrum logeert. Dan proef je de sfeer en kun je lekker alles te voet bezichtigen.

relaxed goede locatie
af en toe een flinkre regenbui
Review geplaatst op 05 juli, 2017 Stad
9
West Sri Lanka (Sri Lanka)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Amoebes was hier in april 2017

wat een aardige, hoffelijke mensen in deze streek. Er heeft hier nog maar 7 jaar geleden een hele heftige burgeroorlog gewoed, maar ik heb er niets van gemerkt. Leuke gesprekken gehad met visser, tuk tuk drivers, juwelen handelaars kappers, taxichauffeurs. De volgende trip heb ik alweer geboekt met mijn vrouw. Maar tegelijkertijd schokkend om te zien wat de plastic ocean hier al doet.

aardige mensen
pas op voor natte seizoen met mud avelanches
Review geplaatst op 02 juni, 2017 Regio