Polonnaruwa vaccinatie

Ga je op reis naar Polonnaruwa, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Polonnaruwa. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Polonnaruwa en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Polonnaruwa kan namelijk van gebied tot gebied in Polonnaruwa verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Polonnaruwa nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Polonnaruwa.  

Informatie over Polonnaruwa

Beste foto's & tips van Polonnaruwa

'518371' door AdriaanV '518371' door AdriaanV

Sri LankaPolonnaruwa

Sri LankaPolonnaruwa

Zonsondergang boven..

AdriaanV

Het klinkt onwaarschijnlijk, maar hier is nagenoeg geen photoshop aan te pas gekomen! We hadden een hotelkamer in Polonnaruwa Resthouse ( Sri Lanka dus ) pal aan het meer, vanaf ons terras keken we hier op uit! Het hotel en het eten was middelmatig,maar we sliepen in de kamer waar ook Koninging Eliabeth 2 geslapen heeft

'515889' door chateau '515889' door chateau

Sri LankaPolonnaruwa

Sri LankaPolonnaruwa

Apen in Polunnaruwa

chateau

Op de bemoste stenen van de ruines in de stad Polunnaruwa lopen vaak hoolmans rond. De historische stad van Polonnaruwa staat vol met ruïnes en bezienswaardigheden uit de 11e tot 13e eeuw. Dit waren de hoogtij dagen van de Srilankaanse beeldhouwwerken. De stad bestaat eigenlijk uit drie delen, Dalada Maluwa, de noordelijke monumenten en de koninklijk citadel. De meeste ruïnes staan in de Dalada Malawu, ook wel Quadrangle (“vierkant”) genoemd. De koninklijke citadel bevat overblijfselen van het koninklijk paleis en de audiëntiehal.

'516545' door marjolijn '516545' door marjolijn

Sri LankaPolonnaruwa

Sri LankaPolonnaruwa

Bakstenen dagoba...Po

marjolijn

Polonnaruwa was de tweede grote hoofdstad van het oude Sri Lanka. De belangrijkste monumenten zijn waarschijnlijk de Vatadage, een ronde schrijn met vier Boeddhabeelden, en de Gal Vihara, een rotswand waarin vier enorme Boeddhabeelden zijn uitgehouwen, maar daar tussen is ook van alles te zien, zoals deze bakstenen dagoba in het licht van de late middagzon.

Laat kaart zien