Polonnaruwa stekker

Polonnaruwa – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Polonnaruwa, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Polonnaruwa gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

Informatie over Polonnaruwa

Beste foto's & tips van Polonnaruwa

'518371' door AdriaanV '518371' door AdriaanV

Sri LankaPolonnaruwa

Sri LankaPolonnaruwa

Zonsondergang boven..

AdriaanV

Het klinkt onwaarschijnlijk, maar hier is nagenoeg geen photoshop aan te pas gekomen! We hadden een hotelkamer in Polonnaruwa Resthouse ( Sri Lanka dus ) pal aan het meer, vanaf ons terras keken we hier op uit! Het hotel en het eten was middelmatig,maar we sliepen in de kamer waar ook Koninging Eliabeth 2 geslapen heeft

'515889' door chateau '515889' door chateau

Sri LankaPolonnaruwa

Sri LankaPolonnaruwa

Apen in Polunnaruwa

chateau

Op de bemoste stenen van de ruines in de stad Polunnaruwa lopen vaak hoolmans rond. De historische stad van Polonnaruwa staat vol met ruïnes en bezienswaardigheden uit de 11e tot 13e eeuw. Dit waren de hoogtij dagen van de Srilankaanse beeldhouwwerken. De stad bestaat eigenlijk uit drie delen, Dalada Maluwa, de noordelijke monumenten en de koninklijk citadel. De meeste ruïnes staan in de Dalada Malawu, ook wel Quadrangle (“vierkant”) genoemd. De koninklijke citadel bevat overblijfselen van het koninklijk paleis en de audiëntiehal.

'516545' door marjolijn '516545' door marjolijn

Sri LankaPolonnaruwa

Sri LankaPolonnaruwa

Bakstenen dagoba...Po

marjolijn

Polonnaruwa was de tweede grote hoofdstad van het oude Sri Lanka. De belangrijkste monumenten zijn waarschijnlijk de Vatadage, een ronde schrijn met vier Boeddhabeelden, en de Gal Vihara, een rotswand waarin vier enorme Boeddhabeelden zijn uitgehouwen, maar daar tussen is ook van alles te zien, zoals deze bakstenen dagoba in het licht van de late middagzon.

Laat kaart zien