Polonnaruwa malaria

Is er malaria in Polonnaruwa en wat zijn de malaria gebieden Polonnaruwa? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Polonnaruwa, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Polonnaruwa. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Polonnaruwa verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Polonnaruwa om te zien of jouw Polonnaruwa reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Polonnaruwa is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Polonnaruwa

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Polonnaruwa.  

Informatie over Polonnaruwa

Beste foto's & tips van Polonnaruwa

'518371' door AdriaanV '518371' door AdriaanV

Sri LankaPolonnaruwa

Sri LankaPolonnaruwa

Zonsondergang boven..

AdriaanV

Het klinkt onwaarschijnlijk, maar hier is nagenoeg geen photoshop aan te pas gekomen! We hadden een hotelkamer in Polonnaruwa Resthouse ( Sri Lanka dus ) pal aan het meer, vanaf ons terras keken we hier op uit! Het hotel en het eten was middelmatig,maar we sliepen in de kamer waar ook Koninging Eliabeth 2 geslapen heeft

'515889' door chateau '515889' door chateau

Sri LankaPolonnaruwa

Sri LankaPolonnaruwa

Apen in Polunnaruwa

chateau

Op de bemoste stenen van de ruines in de stad Polunnaruwa lopen vaak hoolmans rond. De historische stad van Polonnaruwa staat vol met ruïnes en bezienswaardigheden uit de 11e tot 13e eeuw. Dit waren de hoogtij dagen van de Srilankaanse beeldhouwwerken. De stad bestaat eigenlijk uit drie delen, Dalada Maluwa, de noordelijke monumenten en de koninklijk citadel. De meeste ruïnes staan in de Dalada Malawu, ook wel Quadrangle (“vierkant”) genoemd. De koninklijke citadel bevat overblijfselen van het koninklijk paleis en de audiëntiehal.

'516545' door marjolijn '516545' door marjolijn

Sri LankaPolonnaruwa

Sri LankaPolonnaruwa

Bakstenen dagoba...Po

marjolijn

Polonnaruwa was de tweede grote hoofdstad van het oude Sri Lanka. De belangrijkste monumenten zijn waarschijnlijk de Vatadage, een ronde schrijn met vier Boeddhabeelden, en de Gal Vihara, een rotswand waarin vier enorme Boeddhabeelden zijn uitgehouwen, maar daar tussen is ook van alles te zien, zoals deze bakstenen dagoba in het licht van de late middagzon.

Laat kaart zien