Galle reisblogs

Verdronken in Galle

diverkim was er (tot 29 okt 2011) Gepost op 06 nov 114 reacties

Sinds 2006 reis ik de wereld rond. In 2007 heb ik de Zweedse vriend ontmoet in Darwin, Australie. Samen reisde we verder en ook in eind 2011 trokken we er weer op uit. Eerste stop was een aantal dagen in Istanbul, daarna twee en halve week naar Sri Lanka om vervolgens via Kuala Lumpur naar Nieuw Zeeland te gaan om daar en daar twee en halve maand rond te reizen. Helaas eindigde onze trip in Galle. Een plaats in het zuiden van Sri Lanka. Mijn vriend en ik besloten door amstandigheden een tijdje apart te gaan en elkaar weer te ontmoeten op het vliegveld zodra het tijd was om naar KL te vliegen. De volgende dag zagen vissers mij lopen en vertelde ze mij dat mijn vriend de zee was ingelopen en dat hij zijn rugzak achter had gelaten op het strand. De politie had deze opgehaald en ik heb daar aangiften gedaan van vermissing. Twee dagen later is hij gevonden door de marine. Nadat ik hem had geindentificeerd, werd mijn paspoort ingenomen en werd er een onderzoek gestard. Normaal had hij altijd een reisverzekering maar om een of andere reden had hij die deze reis niet afgesloten, was ik niet alleen verdachte maar moest ook nog eens alles zelf regelen. De Nederlandse en de Zweedse ambassade hebben mijn wel richtlijnen gegeven. maar uiteindelijk heb ik met behulp van mijn hotel eigenaar alles zelf geregeld. De juiste papieren, het onderzoek en de crematie, die hier gedaan moest worden omdat het onmogelijk was voor mij en de familie om zijn repatriëring te betalen. Eenmaal in Zweden wilde de familie dat zijn urn in het familie graf werd bij gezet. Ook hier ging het niet zonder slag of stoot om de juiste persoon of de juiste paprieren rond te krijgen. Nu alles achter de rug is, wil ik toch blijven reizen en doorgaan waar we samen zo van hebben genoten. Mischien vind ik het paradijs alsnog waar we samen op naar zoek waren.

diverkim Positie 1702 (60 p.) Lid sinds 13-01-2008 Foto's en tips: 34 Blogs: 1 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Australie, net nadat we elkaar hadden ontmoet
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties bij deze blog

Fransvdg

Door: Fransvdg • Geplaatst op

Sodemieters, dat is een heftig verhaal. Ik wens je heel veel sterkte met het verwerken!

RobHoekstra

Door: RobHoekstra • Geplaatst op

Jezus, wat een heftig verhaal zeg!! En word je nog als verdachte gezien ook! Zou het niet gewoon een ongeluk geweest kunnen zijn? Of zeg ik nu iets heel erg doms. In ieder geval veel sterkte.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Wat een heftig verhaal. Goed dat je dit met ons wilt delen. Sterkte!

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Wat een indringende gebeurtenis geef je hier weer. Ik bedenk me dan maar dat iemand die deze stap neemt zijn eigen paradijs wel heeft gevonden (en daar wel begrip voor kan opbrengen als het leven een lijden is), maar anderen wel even door een 'hel' laten gaan. Goed dat je de kracht hebt gevonden om toch te blijven reizen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.