Colombo reisblogs

Alleen 3 weken op avontuur in Sri Lanka

jolienr was er (tot 22 apr 2010) Gepost op 11 aug 101 reacties

Het aftellen is begonnen, nog een kleine 2 weken en dan zit ik in het vliegtuig naar lovely Sri Lanka!
En nu maar hopen dat alles goed gaat. Ik las dat de eerste vlucht al lastig kan gaan worden: Het cabinepersoneel van British Airways wil staken op de dag van mijn vertrek. Het zou ook eens vlekkeloos (of is het vlekkenloos? ) gaan.

Nu eerst nog wat zaken voorbereiden: wat heb ik nodig: heb ik wel de juiste kleren, goede schoenen en hoeveel paar slippers en potjes nagellak neem ik mee, en in welke kleur?! Wat wil ik gaan zien tijdens mijn reis en hoe werkt mijn nieuwe camera eigenlijk?

Het eerste hotel is al geboekt. Een leuk onderkomen in een upcomming surfstadje: Unawatuna. Waar, Hakuna Matatta? Precies, in Unawatuna. Vanuit daar ga ik de jungle in, en daarna door naar het noorden. Of naar't oosten, of waar dan ook. Zoals de wind waait, zo waait mn backpack.

Maar over 2 weken is het dus al zover.... Dan stap ik op het vliegtuig en zal ik leren of ik mezelf 3 weken kan vermaken of en ik me kan redden in hachelijke situaties. Daar zit ik natuurlijk niet teveel over in, want uiteindelijk komt alles wel weer goed. Ik heb thuis een Survivalgids liggen, misschien die wel even doorlezen van te voren. Dan weet ik in elk geval hoe ik drinkwater uit nat zand kan halen en dat ik moet oppassen voor de giftige blauwgeringde octopus, want daar is geen anti-gif voor.

Terwijl de regen oerhollands op mijn dak klettert, verheug ik me op een reisje, alleen naar Sri Lanka. Op zoek naar avontuur....

jolienr Positie 31427 (0 p.) Lid sinds 18-09-2009 Foto's en tips: 9 Blogs: 5 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Walvis spotten in Mirissa
0 4
Gepost op 11 augustus
Sri Lanka Zuid Sri Lanka
Van Unawatuna naar Yala naar het regenwoud Deniyaya
0 0
Gepost op 11 augustus
Sri Lanka Colombo
Het leven in Ghana voor salaminga's
0 0
Gepost op 05 augustus
Ghana Tamale

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hallo Jolien,
Unawatuna is een prima keuze voor de start van je rondreis. Ik ben er zelf een keer of vier geweest. Heerlijk rustig, onbedorven dorp aan baai. Maar dat zal je zelf ook allemaal wel zo hebben uitgezocht. Je moet zeker eens koffie gaan drinken in het SurfCity guesthouse. Ze hebben een restaurantje dat echt op het strand staat. De manager Ravi Liange, zet de beste koffie van de streek en je kunt er bijna voor niets internetten, ook draadloos. Mocht je hem ontmoeten, doe hem dan vooral de hartelijke groeten van me. Goede reis toegewenst en ik zou me niet te druk maken over je reisprogramma, dat regelt zich daar vanzelf. Iedereen zal er klaar staan om je van advies te dienen en je de beste mogelijkheden (vooral via familievoor te stellen). Stel je wel even in op het verkeer want men rijdt er in principe links maar verder ook overal waar het uitkomt. In eerste instantie lijkt het totale chaos maar als je er wat langer bent merk je dat er toch wel ongeschreven wetten gelden. Ik ben er in elk geval altijd zonder problemen doorheen gekomen.
Groet,

Jaap

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.