Colombo beste reistijd

Het weer in Colombo

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Colombo te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Colombo? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Colombo

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Colombo:De beste reistijd voor Colombo is december t/m maart. Yala en Maha zijn de twee grote moessonseizoenen in Colombo. Yala, in het zuidwesten, heerst tussen mei en juli. Maha, in het noordoosten, neemt het stokje over van november t/m januari. In het oosten is het droog van maart t/m september maar in de zomer is het er erg heet. Om dit alles te vermijden, reis je het beste in februari en maart.


Reisadvies
Voor Colombo geldt een positief reisadvies het zuiden en westen, blijf echter waakzaam.

Feestdagen
14 januari Tamil Thai Pongal Dag, 4 februari Onafhankelijkheidsdag, 13 t/m 14 april Tamil en Sinhala Nieuwjaar.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Colombo

Beste foto's & tips van Colombo

'516947' door walterstoffers '516947' door walterstoffers

Sri LankaColombo

Sri LankaColombo

Traditionele catamara

walterstoffers

Bij Nebombo heb je een traditionele catamaran haven, echt de moeite waard om naar toe te gaan, prachtige boten met nog mooiere zeilen ! Ik had de mazzel dat ik er vanuit mijn hotel naar toe kon lopen.

'507088' door ErwinenManon '507088' door ErwinenManon

Sri LankaColombo

Sri LankaColombo

Galle Face Green...Co

ErwinenManon

Onze aankomst dag op Sri Lanka. We starten onze reis in Colombo en nadat we ons opgefrist hebben gaan we naar de Gale Face Green. Wat een sfeervolle plek in deze drukke stad. Hier kun je heerlijk eten tussen de lokalen en genieten van de zonsondergang.

'149588' door Suuske14 '149588' door Suuske14

Sri LankaColombo

Sri LankaColombo

Dutch Canal

Suuske14

Dutch Canal in Negombo. Dit kanaal is destijds door de Nederlanders aangelegd voor het vervoer van onder andere kaneel en andere handelswaar naar Colombo.

Laat kaart zien