Central Province

Foto door Reisreporter erwgro

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Central Province

Beste foto's & tips van Central Province

'1100783' door Cobinho '1100783' door Cobinho

Sri LankaCentral Province

Sri LankaCentral Province

Best of both worlds

Cobinho

Tussen excursies naar Sigiriya (Leeuwenrots), Pinnawala (Elephant Orphanage), Galle (oude VOC-stad) en nog vele, andere hoogtepunten, zat een verrassing. In de buurt van Dambulla werden we op het platteland in een klein dorpje afgezet. Op het programma stond een `village safari’. Ik had geen idee wat me te wachten stond en was klaar om me te laten verrassen. We begonnen met een tochtje door de omgeving in een ouderwetse ossenkar. Aan de rand van een riviertje wordt er gestopt en stappen we over. De safari gaat verder over het water, in een Sri Lankaanse traditionele catamaran. Ik ben dol op boottochtjes, maar dat weten de oplettende lezertjes ondertussen wel. Het tempo ligt op het water vaak lager, waardoor je meer van je omgeving kan opnemen. Vanaf het water zie je dingen toch net weer wat anders, uit een ander perspectief. We varen over riviertjes, een kalm meertje, maar ook langs een landschap dat lijkt te zijn overstroomt. Ik ben blij dat er op deze reis ook weer een boottochtje zit en geniet!

'1105245' door ErwinD '1105245' door ErwinD

Sri LankaCentral Province

Sri LankaCentral Province

Dambula vegetable...m

ErwinD

In het Dambulla Dedicated Economic Center vind de groothandel van groenten en fruit plaats. Talloze vrachtwagens komen volgeladen naar de markt om hun spullen af te leveren. Om dat het enorm druk is moeten de chauffeurs soms lang wachten tot de landing is gelost. Dat gebeurd volledig door dragers die de spullen op hun nek naar de inkopers brengen. Je kunt dwars door het gekrioel van bezigheden lopen en je vooral verwonderen over de verscheidenheid aan groeten en fruit waarvan je de meeste waarschijnlijk nog niet kent.

'1097640' door MarjavanNoort '1097640' door MarjavanNoort

Sri LankaCentral Province

Sri LankaCentral Province

Hert

MarjavanNoort

Een prachtig hert met enorm gewei doemt op uit de ochtendnevel bij de Horton Plains op Sri Lanka.

Laat kaart zien