Centraal hoogland reisblogs

Ayurvedische massage in Ella

DBrinkman was er(tot 30 jul 2011) Gepost op 30 jul 112 reacties

Woensdag 27 juli 2011 en donderdag 28 juli 2011
Ella Gap - Ayurvedische massage in Ella
Als ik dit schrijf zitten we in Ella in het Ella Gap Panorama Hotel. Vanaf het terras en ons eigen balkon hebben we een prachtig uitzicht op de Ella Kloof.
De kloof wordt aan de rechterkant begrensd door de Ella Rock en aan de linker kant door een beboste bergrug.

Vanmiddag hadden we een afspraak in een Ayuverdisch massagecentrum voor een fullbody behandeling. In de sauna en een stoomkanon worden de poriën geopend. Met een kruidige olie wordt het hele lichaam gemasseerd. Het is zeer ontspannend. De hygiëne kan je maar beter met een korreltje zout nemen. Het was gelukkig een beetje schemerig, dus we zagen niet hoe het er precies uitzag. Maar goed ook, vrees ik.

Net na zonsondergang ontstond er een stroomstoring. Gauw werden er windlichten, kaarsen en olielampen door het hele hotel geplaatst. Het lijkt erop dat men aan dit soort calamiteiten gewend is.
Bij kaarslicht smaakte de heerlijke chickencurry nog voortreffelijker.

We hebben een heldere nacht. Er fonkelen duizenden sterren recht boven ons. Vanavond hebben we voor het eerst ons spraybusje met Deet gebruikt.

De knalroze klamboe zal vannacht hopelijk afdoende bescherming bieden.

Donderdagochtend werden we door de eerste zonnestralen gewekt. Het beloofde weer een warme dag te worden. We werden tegen 9.30 uur bij het stationnetje van Ella afgezet. Met 2 treinkaartjes in de hand voegden we ons in de stoet van backpackers die zich al verzameld had om een plekje in de trein te veroveren. Ella is erg geliefd bij rugzaktoeristen en wandelaars. Er stond ons een ritje van ongeveer een uur te wachten. De panoramazitplaatsen waren niet meer beschikbaar. Tweede klas voor 35 cent treinen. Het was een aardige belevenis. Het uitzicht is minder goed dan met de auto, maar het ging tenslotte om de ervaring. Er zaten mensen in de trein die op weg waren naar Colombo. Dat is toch wel een reis van 10 tot 11 uur. Nou, zij liever dan ik.

In Haputale werden we weer door Saman opgepikt. Na een tochtje door de bergen en een bezoek aan Bandaruwela, een vrij grote bedrijvige stad, trok het ons terug naar de Ella Kloof. De rest van de dag hebben we genietend van het hemels uitzicht doorgebracht op het terras van ons hotel.

DBrinkman Positie 25187 (0 p.) Lid sinds 05-06-2011 Foto's en tips: 2 Blogs: 14 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Einde rondreis aan het strand aan de westkust
0 3
Gepost op 03 augustus
Sri Lanka West Sri Lanka
Het zuidwesten van Sri Lanka – Fort Galle
0 0
Gepost op 03 augustus
Sri Lanka Galle
Ella Gap - Yala National Park
0 1
Gepost op 03 augustus
Sri Lanka Zuid Sri Lanka

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Dankzij het mailtje van Theo weten Jenny en ik nu van het bestaan van het "Columbusweb". Jammer dat we er niet eerder bij hebben stilgestaan: Jenny heeft vanaf dag 1 van onze Maleisiëreis ook een log bijgehouden, maar dan een ouderwets "schriftjes-log"!!

Wij zijn vanmiddag (=zondag)weer teruggekomen in Kuala Lumpur van ons driedaagse verblijf op Borneo. Het is nu 18.00u en wij zijn aan het aftellen; vannacht om half 4 vliegen we terug naar Brussel.

Ik heb niet alle logs van Detty gelezen, maar ik denk dat wij toch veel dezelfde ervaringen gehad zullen hebben als jullie. De logs van Detty zal ik de komende dagen gaan lezen.

Ik zie jullie in ieder geval vrijdag a.s.op Flughafen Düsseldorf.

groeten , ook van Jenny

Door: • Geplaatst op

Nu krijg ik nog meer zin in een reis naar Sri Lanka. We zullen julllie reis dan zeker als basis gebruiken. Nog mooie sieraden gekocht en gedroogde kruiden/kruidenmengsels? Is het eten net zo lekker als ik denk? Kennen ze daar ook die beruchte stinkvrucht de durian en hebben jullie nog veel voor ons nieuwe vruchten geproefd? Even voor de volledigheid : Bananen groeien aan struiken ipv bomen. Geniet lekker van jullie mooie weer met slechts een enkele tropische bui, wij hebben te maken met herfst en paddenstoelen in het natte gras!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.