Batticaloa

Batticaloa is de hoofdstad van de Oostelijke Provincie van Batticaloa. De stad ligt aan de Indische Oceaan en is vernoemd naar het gelijknamige fort. De stad is onderverdeeld in vier delen: Puliyanthiv waar vele overheidsdiensten en kantoren zijn gevestigd, Koddamunai met zijn scholen, banken en winkels, Kallady met overheidsgebouwen en ziekenhuizen en Puthur waar de internationale luchthaven van Batticaloa is gelegen.

 

 

Informatie over Batticaloa

Beste foto's & tips van Batticaloa

'503215' door jacomien '503215' door jacomien

Sri LankaBatticaloa

Sri LankaBatticaloa

Zingende Vissen

jacomien

De Lagoon van Batticaloa is bij de Kallady Bridge bekend omdat daar in de maanden april t/m september de "zingende vissen" hun geluiden laten horen !! Dat gebeurt rondom de dag dat het volle maan is. Een excursie in die periode met een vissersman in een bootje is dan mogelijk om de prachtige geluiden te horen. Geluiden die varieren- volgens zeggen- van vioolspel t/m heel tere zachte geluiden. Natuurlijk worden er vele verklaringen aan gegeven waar die geluiden zoal vandaan komen.. Ook zouden de "zingende vissen" er niet geweest zijn in de tijd van de burgeroorlog. Sinds de oorlog beeindigd is ( in 2009) zijn de "zingende vissen" er weer!!. Helaas was ik er niet bij volle maan dus dit feestje is aan mij voorbij gegaan. Wat ik wel zag was deze visser. Iedere dag was hij er, van 's morgens vroeg na zonsopgang tot 's avonds. Een aardige man, die hard werkte en er duidelijk plezier in had. Hier staat hij op de foto op de plek waar hij altijd de netten uitgooit en weer aan land komt om even uit te rusten. Op de achtergrond een stukje van het "Old Dutch Fort" - gebouwd in 1628 door de Portugezen en vanaf 1638 in het bezit van de Hollanders -. Een van de vele mooie dingen die deze stad aan de oostkust zeer bezienswaardig maken!!

'503446' door jacomien '503446' door jacomien

Sri LankaBatticaloa

Sri LankaBatticaloa

Rust

jacomien

Met op de achtergrond de lagoon van Batticaloa en het "Old Dutch Fort" , ligt deze visser even heerlijk uit te rusten van het vermoeiende werk in de lagoon. De omheining heeft precies de goede boog zodat hij lekker kan liggen. Hoewel...? Op de achtergrond staat het Fort. Gebouwd in 1628 door de Portugezen en in 1638 in bezit genomen door de Hollanders die in 1602 als eerste voet aan wal hadden gezet. Een bezoek aan Batticaloa is de moeite waard en ga er vooral wandelingen maken..en neem zo nu en dan een tuktuk. De stad heeft erg geleden door de overheersing van de Rebellen en in diezelfde periode kwam ook de tsunami. Toeristen zijn er heel erg welkom!

'518312' door jacomien '518312' door jacomien

Sri LankaBatticaloa

Sri LankaBatticaloa

Kleuren!

jacomien

In Batticaloa is een bijzondere groente en fruit markt. De muren in de overdekte markt zijn allen in okergeel geverfd. Deze kleur wordt extra mooi door de kleuren van de groentes die er verkocht worden maar ook manden en heel veel kruiden combineren heel mooi. Of er over nagedacht is weet ik niet maar het valt mij op. En als hier ook nog een dame met zo'n prachtige jurk haar inkopen staat te doen lijkt het bijna opzet. Wat een kleurrijk volk!

Laat kaart zien