Wilpattu NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wilpattu Nationaal Park

Wilpattu NP,
Sri Lanka


Wilpattu Nationaal Park is het oudste en grootste junglepark van Sri Lanka. Het heeft een oppervlakte van 131 hectaren. Tijdens de oorlog, die tot 2009 duurde, is het park totaal verwaarloosd. Een groot gedeelte is weer hersteld en toegankelijk.

Een safaritocht met een jeep door het ongerepte bos en langs natuurlijke meertjes, is een must. De naam Wilpattu betekent 10 meren. Maar het aantal natuurlijke meren is veel groter. Het is een jungle waar het luipaard ,de lippenbeer en olifanten zich goed kunnen verschuilen.

Helaas hebben we het luipaard en de lippenbeer niet waargenomen. Het is ook een paradijs voor roofvogels die we in grote getale tegen kwamen.
Midden in het bos ligt Big Game Camp Wilpattu, dat duurzaam toerisme hoog in het vaandel heeft staan en werk verschaft aan de lokale bevolking. Je wordt volledig in de watten gelegd met heerlijke curry's en drankjes.
Vanuit dit Camp start je ook de safaritocht.
Ik sliep hier in een luxe tent waar het 's nachts heerlijk wegdommelen is bij de geluiden van de dieren in de directe omgeving.