West Sri Lanka image

West Sri LankaReviews

West Sri Lanka
Sri Lanka
Thug-girl

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Sri Lanka West Sri Lanka
Amoebes was hier 31 Mar 2017
wat een aardige, hoffelijke mensen in deze streek. Er heeft hier nog maar 7 jaar geleden een hele heftige burgeroorlog gewoed, maar ik heb er niets van gemerkt. Leuke gesprekken gehad met visser, tuk tuk drivers, juwelen handelaars kappers, taxichauffeurs. De volgende trip heb ik alweer geboekt met mijn vrouw. Maar tegelijkertijd schokkend om te zien wat de plastic ocean hier al doet.
Regio
 • aardige mensen
 • pas op voor natte seizoen met mud avelanches
Review geplaatst op 2017-06-02
10
Sri Lanka West Sri Lanka
Hansdewildt was hier 31 Aug 2014
Veel dorpjes aan de westkust van Sri Lanka tussen Colombo en Galle zijn veranderd door het toenemende toerisme. Jammer want niet alleen de bebouwing, maar ook de bevolking is aan het veranderen. Niet vreemd natuurlijk als je al die toeristen grof geld ziet uitgeven. Ben je op zoek naar prachtige stranden en een authentiek dorp, ga dan naar Kalutara. Wij hebben er voor gekozen omdat dit dorp nog zijn eigen identiteit heeft behouden Natuurlijk wil je ook in de buurt verblijven. Er zijn nog niet veel hotels, maar wij hebben een prachtig hotel gevonden; het Avani Kalutara resort. Dit uniek gelegen resort tussen de Indische Oceaan en de monding van de Kalu Ganga rivier is een bijzondere mooi en luxe hotel. Even buiten het dorpje ligt een smalle landtong en juist op deze tong, die tijdens de Sunami helemaal ondergelopen is, werd dit luxe resort gebouwd. Aan de ene kant van het hotel ligt de Indische Oceaan en aan de andere kant liggen de lagunes. Dus je zit omgeven door het water en dat betekend dat je ’s morgens de zon ziet opkomen boven de lagunes en aan de andere kant de zon ziet ondergaan in de Oceaan. Een geweldige locatie, tropisch en exotisch tegelijk. Hier moet je beslist meerdere dagen verblijven want alles is top in dit moderne hotel.
Regio
 • buiten de gebaande paden
 • niet toeristisch
 • luxe resort in authentiek dorpje
 • nog redelijke prijzen
 • altijd zons opkomst of ondergang
 • prachtige stranden
 • eigenlijk geen minpunt
Review geplaatst op 2016-12-12
10
Sri Lanka West Sri Lanka
Hansdewildt was hier 31 Aug 2014
Veel dorpjes aan de westkust van Sri Lanka tussen Colombo en Galle zie je veranderen door het toenemende toerisme. Jammer want ook aan de bevolking kan je dat al merken. Logisch natuurlijk want zij zien al die rijke toeristen die grof geld uitgeven. Ben je nog op zoek naar een authentiek dorp waar de toeristen aan voorbij gaan, ga dan naar Kalutara. Niet alleen het dorp is uniek, maar het heeft ook prachtige stranden. Wij hebben er voor gekozen omdat dit dorp nog zijn eigen identiteit heeft behouden. Wat hebben wij genoten daar, want Kalutara heeft een unieke enorm grote witte stoepa. Het kan niet missen want de stoepa van de Gangatilaka (donatie) rijst boven de bebouwing uit. Niet te missen dus en dat moet je ook niet willen, want deze stoepa is een van de weinige die hol is. Je kunt er dus zelf in en dat moet je zeker doen, al ben je wel de enige toerist daar. Hij is zo mooi want in deze stoepa is weer een stoepa gebouwd. Natuurlijk met veel boeddha beelden en daar omheen ontzettend veel mensen die zitten te bidden. Indrukwekkend ! Deze stoepa is binnen versierd met 74 muurschilderingen die een beeldverhaal vormen over de vorige leven van boeddha. Rondom deze stoepa liggen verschillende tempels en allemaal even mooi en allemaal met biddende mensen. Prachtig om te zien. Je valt hier wel op, omdat de meeste reizigers kiezen voor de stadjes verderop.
Regio
 • authentiek
 • geen toeristen
 • veel kunstwerken
 • indrukwekkend
 • druk maar alleen eigen bevolking
 • je valt wel op daar
Review geplaatst op 2016-12-12