West Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Sri Lanka image

Corrigerende tik

West Sri Lanka
Sri Lanka
Dennisenroel

Corrigerende tik

We zijn aan het eind van onze rondreis door Sri Lanka als we nog twee dagen in een hotel in Negombo verblijven. Even geen strak schema van vroeg opstaan, lang in de auto zitten en de ene bezienswaardigheid na de andere bekijken. In plaats daarvan doen we rustig aan. Wakker worden zonder de wekker te zetten, uitgebreid ontbijten en hooguit een korte wandeling over het strand.

Dat houden we meestal niet langer dan een dag vol, maar nu is het eigenlijk wel lekker. We verwerken de vele indrukken van de geweldige reis die achter ons ligt en maken ons klaar voor de volgende bestemming: een korte stedentrip naar Dubai. Niet zo vreemd misschien dat we daarom extra aandacht hebben voor een Arabisch gezin in hetzelfde hotel.

Het is halverwege de ochtend als we tussen de palmbomen en met uitzicht op de Indische Zee aan het ontbijt zitten. Het mag geen verrassing heten dat er wederom een curry op het menu staat. Roel prakt veelbetekenend in zijn portie rijst en ik vis een hard stuk kraakbeen uit de groene saus. Toch maar een boterham roosteren.

Dan verschijn het Arabische gezin. Opvallend is dat ze achter elkaar aan lopen. Vader voorop met een vastberaden tred. Hij wordt gevolgd door zijn drie jonge zoons, aan de lengte te zien keurig gerangschikt op leeftijd. Moeder volgt. Haar gezicht is volledig gesluierd en ze is gehuld in een gitzwarte boerka. Twee jonge dochters lopen achter haar aan en als hekkensluiter volgt een bescheiden, Aziatische dame. De nanny.

Het gezin neemt plaats aan de tafels naast ons. Vader met zijn zoons aan de ene tafel. Moeder met dochters aan de andere. De nanny loopt naar het ontbijtbuffet en stelt een gevarieerd menu samen. Ze loopt enkele keren op en neer van het buffet naar de twee tafels. Eerst worden de mannen voorzien, en daarna de vrouwen. Uiteindelijk schuift ook de nanny aan. We volgen het gezin aandachtig en doen ons best om niet te staren.

De jongens zijn baldadig. Er wordt over en weer getrokken en geschreeuwd, en bij een wild spelletje aan tafel gaat per ongeluk de thee om. De nanny staat gehaast op om het hete theewater op te dweilen. Moeder is ziedend, dat zien we zelfs door de boerka heen. In vurig Arabisch snauwt ze enkele losse woorden naar de nanny. We verstaan er geen woord van. De nanny verstijft even maar haalt dan uit. PETS! Met de vlakke hand in het gezicht van de oudste zoon. Een luid gehuil is wat volgt.

Moeder vestigt haar aandacht direct weer op haar volle bord. Ze schuift haar sluier een stukje omhoog, zodat ze een hap kan nemen van haar boterham.

Wij zijn er stil van en we weten niet goed met wie we het meer te doen hebben: de nanny of het gestrafte zoontje.

Foto's

e3cd6.jpg
e3cd6.jpg
Dennisenroel
359d9.jpg
359d9.jpg
Dennisenroel
1e579.jpg
1e579.jpg
Dennisenroel
1e579.jpg
1e579.jpg
Dennisenroel
e3cd6.jpg
e3cd6.jpg
Dennisenroel
1e579.jpg
1e579.jpg
Dennisenroel