West Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Sri Lanka image

Rondreis Sri Lanka 2006 deel 7: Afscheid

West Sri Lanka
Sri Lanka
Janhermens

Rondreis Sri Lanka 2006 deel 7: Afscheid

26 nov. 2006
Dit wordt onze laatste dag op dit mooie eiland. Het is alweer erg heet, dan komt er meestal in de middag regen en onweer.
Gisteren leek het ook weer een wolkbreuk, wel 4 uur lang.

We hebben gisteravond bij Anka gegeten, de vrouw met de Hollandse koffie. Haar man had heerlijk gekookt, het traditionele 'rice and curry'. We hebben nog lang gezellig met elkaar gebabbeld, je komt zó veel over cultuur en gewoontes te weten. Haar man (Srilankaan) zou het liefste naar Nederland gaan, kou en sneeuw vindt hij geen probleem, de bloesem prachtig.

De laatste dagen zijn er weer schermutselingen tussen Tamil Tijgers en het leger, vooral in het noorden en oosten. In Trincomale e.o. zijn 30.000 mensen gevlucht naar het oerwoud. Er zijn weer vele doden en gewonden gevallen.
De overmatige regenbuien in het midden van het eiland zorgen nog steeds voor overstromingen en aardverschuivingen, waarbij ook nog steeds slachtoffers vallen. Er zijn zelfs al vele woningen door de modderstromen verwoest.

Vanavond om 22.00 uur worden we nog opgehaald om naar een soort kermis van een katholieke kerk te gaan. Degene die ons komt halen, brengt ons dan om 01.30 uur naar het vliegveld. We vertrekken om 04.30 uur, dus van slapen komt weinig. We zijn dan om 10.35 uur in London, daar vliegen we om 12.35 uur weer verder naar Schiphol.
Als alles goed gaat, zijn we dan om 14.45 uur op Schiphol. Wat zal dat tegenvallen in onze korte broek en korte mouwtjes. Haha!

26 nov.
Soms is het eten hier zo 'spicey' dat we ons afvragen of de mensen hier een asbesten binnenkant hebben. Waarschijnlijk krijgen baby's al 'spicey food' via de moedermelk.
Christien is nu eindelijk aan de diarree, maar niet ziek hoor. Zelf had ik soms het gevoel bij het pittige eten al diarree te krijgen terwijl ik nog zat te eten, zo snel kan het soms gaan. De vlammen slaan je soms uit de mond (en niet alléén uit de mond!).

We hebben afscheid genomen van iedereen in het restaurant, ze vinden het jammer dat we gaan en hopen natuurlijk dat we weer snel terugkomen. Volgend jaar willen we óf naar Vietnam óf naar Cambodja gaan.

We kijken terug op een zeer mooie en bijzondere vakantie waarin we veel van/over het land én de mensen geleerd hebben, zéker de verschillen tussen het rijkere westen en de armere rest van het land. Er zijn grote verschillen tussen Colombo en de rest, maar óók tussen zuid en noord (waar dus de Tamils wonen). We keuren hun daden natuurlijk niet goed, maar
hebben wél iets meer begrip gekregen voor hun situatie. Ditzelfde geldt ook voor de arme mensen en hun omstandigheden.
Het land en de mensen met al hun tegenstrijdigheden hebben diepe indruk op ons gemaakt.

Nog 'n paar uurtjes naar de kermis van de Katholieke Kerk en dan gaan we weer terug naar het koude, natte, maar vooral bevoorrechte (rijke) Nederland.
We hebben hier een doel gevonden in het direct helpen van (een paar) mensen en dat voelt voor ons allebei béter dan het storten van geld op een gironummer!

P.S. We verwachten jou Janneke op Schiphol: we zijn dan kapot moe en hebben het koud !!

Foto's

971cf.jpg
971cf.jpg
Janhermens
fd6bd.jpg
fd6bd.jpg
Janhermens

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Rondreis Sri Lanka 2006 deel 7: Afscheid"

  • profile image comment
    Door Gorke• geplaatst op 13 Apr 2009 | 13:13:42

    Heb genoten van jullie blogs erg leuk om te lezen en zo herkenbaar.

    Groetjes, Margo

    Bericht aangepast op 08:14:43