West Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Sri Lanka image

Rondreis Sri Lanka 2006 deel 5: Een tor op zoek naar een paasei!

West Sri Lanka
Sri Lanka
Janhermens

Rondreis Sri Lanka 2006 deel 5: Een tor op zoek naar een paasei!

19 nov.
Vandaag hebben we een rustige dag gehad. Het is nu 21.00 uur en vanaf 16.00 uur regent het aan een stuk door.
Dat Christien slecht geslapen had vannacht, heeft toch ook wel een goede uitwerking gehad. We hebben een andere kamer gekregen met een koelkast en t.v. (we snappen er echter niets van).
Een club katholieke jongeren (120) hadden vandaag een bijeenkomst in ons hotel. Opeens was het zwembad helemaal zwart! Tussen hier en Colombo (20 km.) liggen dan ook 64 katholieke kerken. Ze waren echt uitgelaten, we waren opeens zelfs ons terras kwijt.

We komen zojuist van tafel, vanavond was er een barbecue. Van alles erbij en maar eten zoveel je wilt, keuze uit wel 5 toetjes. Hier was de buffelyoghurt ontzettend lekker, ik vond hem wat zuur, maar ja, dan is er altijd nog vloeibare palmsuiker.

We zijn alweer tropisch ingesteld: elke middag een middagslaapje van ‘n uur of zo. Overdag is het heel heet, maar hier waait het wat meer. Vannacht hebben we zelfs met een deken over geslapen! Wél is het hier wat vochtiger, er zijn dus véél muggen.

20 nov.
Voor ons is de dag al een tijdje aan de gang, voor jullie is het nog te vroeg om op te staan, uitzonderingen daargelaten!
Het heeft gisteren nog tot diep in de nacht geregend, keihard, dat is nu wel te zien aan de poelen en plassen.
We hebben, Christien zéker, heerlijk geslapen in onze nieuwe kamer, we waren om 4.45 uur al wakker. We hebben vroeg ontbeten en zijn daarna langs het strand gaan wandelen, natuurlijk op blote voeten. Er waren nog weinig mensen, wel koeien en honden.

We kwamen bij het wandelen langs een bord 'Hollandse filter koffie', dat konden we natuurlijk niet voorbij lopen. Laat daar nu ook nog een Nederlandse vrouw wonen, de koffie was dus échte Hollandse koffie en dat was te proeven: Douwe Egberts!
Als we terug zijn, sturen we haar een pak en wat drop, maar zéker ook een Hema rookworst. Er zaten ook twee Nederlandse toeristen, gezellig gepraat en hen wat wegwijs gemaakt. Ze waren gisteren aangekomen. 'n Gezellige ochtend met Hollandse koffie dus!
Ze vond het best moeilijk om te integreren, ze had wel vaak heimwee naar Nederland, maar ja, ze was hier getrouwd. Ze staan nu op het punt om een keuze te maken tussen hier uitbouwen of naar Nederland gaan. Ze reist nog vaker per jaar naar Nederland.
Het is nu alweer bewolkt, maar erg benauwd, wel iets koeler. Het zal vanmiddag wel weer gaan regenen.

21 nov.
Vanmorgen hebben we met z'n tweetjes het 49ste ei hier op Sri Lanka gegeten. Dat moeten er toch minstens 47 teveel zijn!
We hebben weer heerlijk geslapen, zo dadelijk gaan we een kopje Douwe Egberts drinken.
Bij het eten wordt meestal het bord onder je neus vandaan gehaald zogauw je het leeg hebt. De berg afwas schijnt hier nooit groot genoeg te zijn.

Gisteren zijn we in Negombo-stad geweest. Christien heeft een paar sandalen gekocht voor minder dan ik voor een pakje Samson (8 Euro!)moest betalen. De sandalen waren 6 euro! Echt leer! Ze waren té goedkoop, de shag té duur.
Negombo is een echt vissersstadje, het stinkt naar vis dus. Op het strand ligt de vis te drogen in de zon en meestal zitten er méér kraaien op dan er vissen zijn. Kraaien zijn sowieso een groot probleem op dit eiland, alleen de herrie die ze maken al! Maar ja, dieren zijn hier heilig! Wij zouden ze gewoon afschieten.

Niet zo'n prettige stad om door te lopen. Er was ooit een Nederlands fort, maar daarvan is alleen nog maar de toegangspoort met jaartal over.
We zijn voor het eerst met een tuk-tuk gegaan, 3-wielers die vreselijk hard kunnen, maar ook makkelijk kunnen omslaan.
Terug hebben we gelopen en dat ging prima, het was ook niet zo warm. Gisteren hebben we de zon nauwelijks gezien.
Vanmorgen scheen de zon al meteen om 6 uur. We gaan straks weer lekker zonnen, pilsje en sapje erbij, wat wil je nog meer!

21 nov. 2006
Ooit tijdens het eten jeuk aan je bovenbeen gehad?
En er vervolgens achter komen dat een vreselijk grote tor probeert nog hoger te komen!
Christien zei "Janneke zou boven op de tafel gesprongen zijn en gegild hebben". Nou, Christien zou het ook gedaan hebben. Ze was blij dat die tor het bij mij probeerde!
Het beest was ongeveer zo groot:

Vanmorgen hebben we weer een Hollands bakkie gedaan bij de Nederlandse vrouw die hier, samen met haar Srilankaanse man, een guesthouse beheert. Ze heeft ons alles laten zien, eenvoudig maar heel gezellig en een beetje Hollands.
We weten nu aan wie we onze boeken kwijt kunnen. Dat scheelt weer kilo's in gewicht. Daarvoor in de plaats nemen we een leguaan of misschien wel een olifant mee terug. We halen wel eerst de slagtanden eruit, want ivoor mag je niet invoeren in Nederland.

Het verbaast ons dat zovele Srilankanen met name naar Duitsland emigreren en daar trouwen. Je ziet in heel Sri Lanka vaak Duitse teksten, er komen dus veel Duitse toeristen. En vaak ontstaan hier dan 'liefdes'.

Dimuthu heeft ons zojuist gebeld omdat we nog een dagje met hem hier in de omgeving willen toeren, hij weet de leukere plekjes! Waarschijnlijk doen we dit donderdag.
Vandaag was het heerlijk warm, het heeft nog niet geregend. Gisteren hadden we de hele dag geen warm water, dus koude douche, want als de zon niet schijnt is er ook geen heet water. En koud water is ook hier KOUD!

22 nov. 2006
We hebben via email inmiddels ook contakt met de uitgever/maker van het VOC-boek. Hij is nu met een boek bezig over Zuid-Afrika en er komt ook nog een vervolg op het Sri Lanka boek. Er zijn hier ook zoveel Nederlandse gebouwen e.d.

Vanmorgen lagen we al om 7 uur lekker te zonnen aan het zwembad. We waren, zoals steeds de laatste tijd, al om 5 uur wakker. Jullie zullen je dan nog wel eens lekker omdraaien in het warme bed. Hier drijf je rond die tijd meestal al het bed uit. De hele nacht de airco aan wordt op den duur veel te koud. De propeller aan het plafond is voldoende. Ze draaien zo snel rond dat je soms denkt "blijft-ie wel hangen?"

Oh ja, Janneke, ik heb die tor wel overleefd hoor!
Foto's

b6b3b.jpg
b6b3b.jpg
Janhermens
eec68.jpg
eec68.jpg
Janhermens

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.