West Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Sri Lanka image

West Sri Lanka

West Sri Lanka
Sri Lanka
Janhermens

Wat een rust!!!!

De dag begon al erg vroeg, om 5.30 uur liep de wekker af. Na een ontbijtje gingen we met een taxi naar het vliegveld. Achteraf mogen we blij zijn dat we 's morgens vroeg al in Cochin vertrokken, want we dachten in de taxi dat er helemaal geen vliegveld was! Het bleek nog 35 km. buiten de stad te liggen en er was gelukkig nog weinig verkeer.
Trouwens, als we de rit van gisteren met onze Toyota of Seat hadden gedaan, hadden we deze gisteravond meteen naar de schroothoop kunnen brengen.
De taxi van vanmorgen had minstens 1 wiebelwiel, je had het gevoel alsof die zo ervan af had kunnen schieten!

Op het vliegveld werden wij en onze bagage tig keren gekontroleerd en maar stempels, security-banden om de bagage, aansteker afnemen enz. Ze wisten ook niet wat shag was en er moest wel ff overlegd worden of dat misschien wel iets gevaarlijks was!

Op het vliegveld stond onze Dimuthu al breed grijnzend op te wachten, volgens ons in zijn zondagse pak. Hij was ontzettend blij ons weer te zien, pakte ons met 2 handen beet, althans Jan, want bij Christien durfde hij dat misschien niet zo!

Nu zijn we in Negombo in hetzelfde hotel als verleden jaar. We hebben een leuke kamer met t.v., airco, fan en koelkast. De badkamer waren ze vorig jaar aan het verbouwen, deze is riant mét heet water!
Meteen bij aankomst viel ons de rust en netheid van Sri Lanka al op. Wat een rust hier!
De temperaturen liggen wel een stuk hoger dan in India, het is hier tropisch warm. We zijn dan ook meteen het zwembad ingedoken en werden al meteen aangesproken door die mensen (hotelpersoneel en gasten) die ons nog kenden van vorig jaar.

We zijn ook al ff bij het voormalige Rajanka Guesthouse wezen kijken, waar we nu eigenlijk zouden logeren. Maar, Anja en Radja zijn écht naar Nederland vertrokken. Mensen op straat kwamen ons dit al vertellen, maar wij wisten dat dus al. Het pand staat nu in zijn geheel te huur. Anja en Radja, als jullie dit nog lezen, we vinden het nog steeds jammer dat jullie weg moesten, al was het maar voor de echte Douwe Egberts-koffie en het Hollandse praatje!!
We wensen jullie veel geluk en sterkte in Nederland en hopen jullie nog eens te zien! We hebben in ieder geval nog een foto gemaakt.

Sauerkraut mit Eisbein, Maarten, hadden ze hier niet, anders hadden we dat kunnen eten en waren we misschien niet ziek geworden. Gaat het goed in het Duitse?

We zijn beiden weer goed opgeknapt. Diarree hoort erbij en zul je altijd minstens 1x krijgen in deze landen. De pilletjes van Carola hielpen nog het beste (Domperidom). Je kunt alleen maar hopen dat je hier last van hebt, als je ook de tijd hebt (minstens 2 dagen) om op te knappen. Maar overkomt je dit onderweg dan is dat héél vervelend. Je wordt er zo slap van!
Deze week hebben we tijd om bij te komen en te genieten van het strand en het lekkere eten hier. We kunnen wéér sla eten! Wat een verademing na het vermoeiende, maar zéker indrukwekkende India.
We zien terug op een reis die veel indrukken heeft achter gelaten. We zullen er nog lang van onder de indruk blijven en alles op ons in laten werken.

Morgen een rustdag hier in het hotel en overmorgen gaan we naar de (economische) hoofdstad van Sri Lanka, Colombo. Er liggen veel Nederlandse VOC-gebouwen en we willen de Zuid-Afrikaanse dominee bezoeken die we vorig jaar een gift hebben gegeven voor een tehuis voor misbruikte en mishandelde kinderen. Jammergenoeg mochten wij nooit meer iets van hem horen ondanks zijn belofte. We willen graag weten hoe het met dit tehuis is!

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Wat een rust!!!!"

 • profile image comment
  Door Blauwvinger• geplaatst op 24 Jan 2009 | 14:09:00

  Hoi Jan,

  In welk hotel in Negombo zitten jullie? Ik ben namelijk een klein half jaar geleden ook (2x) in Negombo geweest.

  groetjes Sietse

  Bericht aangepast op 08:13:43