West Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Sri Lanka image

West Sri Lanka

West Sri Lanka
Sri Lanka
DBrinkman

Einde rondreis aan het strand aan de westkust

Maandag 1 augustus 2011

Einde rondreis aan het strand aan de Westkust

Vandaag kwam een einde aan de rondreis samen met Saman.

Vanuit Galle voert de kilometerslange Galle Road langs de westkust naar Colombo, bijna steeds vlak langs het strand. We passeerden dorpen, veel palmstranden en hotels.
Hier zagen we voor het eerst hoe verwoestend de Tsunami in 2004 geweest is. De fauna heeft weinig schade geleden, maar alles wat door mensenhand gemaakt was is binnen enkele minuten enkele honderden meters het binnenland ingesleurd en verwoest. In Sri Lanka zijn 30.000 mensen om het leven gekomen. Ook al is vrij snel met de wederopbouw begonnen. De kustweg wordt nog steeds door restanten van huizen en hutten omzoomd.
Saman vertelde ons hoe hij de gebeurtenissen van 26 december 2011 en de gevolgen daarvan zelf ervaren heeft. Het was een aangrijpend, persoonlijk en emotioneel relaas. Wij werden er stil van.

In Bentota hield onze gezamenlijke reis op. We namen afscheid van onze chauffeur, gids maar vooral reismaatje Saman. Hij heeft ons Sri Lanka zo veel dichter bij gebracht.
Toch zullen we hem nog eens terug zien. Hij was bereid ons donderdag op te halen voor een laatste overnachting in Negombo. Ook zijn we uitgenodigd onze laatste avond in Sri Lanka bij hem thuis te komen eten.

In het Wunderbar Beach Club Hotel hadden we enkele dagen de tijd veel van de indrukken van de afgelopen veertien dagen te overdenken.
Het is een mooi, klein hotel met een verfrissend zwembad, een ruime kamer met balkon en uitzicht op de Indische Oceaan en lekker eten.

Vrijdag hopen we veilig op Düsseldorf Airport te landen, als de Duitse vliegverkeersleiders tenminste niet staken.
In onze reisbagage nemen we heel veel goede herinneringen aan deze voor ons zeer bijzondere reis door Sri Lanka mee terug.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.