Sri Lanka stekker

Sri Lanka – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Sri Lanka, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Sri Lanka gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Sri Lanka gebruikt kunnen worden zijn : Type D
Stekker D

Informatie over Sri Lanka

'111346' door janhermens '111346' door janhermens

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

1000 Tranen Van...Afs

Tijdens al onze reizen in de afgelopen jaren, werden we vaak diep geraakt door de dankbaarheid die we zagen in de ogen van mensen. De mensen die we gesteund hebben zullen voor altijd in onze herinneringen blijven en in onze gedachten zijn! Met deze sprekende ogen willen wij onze 1000 foto's afsluiten!

'537485' door MiekeDeHaas '537485' door MiekeDeHaas

Sri LankaJaffna

Sri LankaJaffna

Gekookte mais

Op weg naar Nallur Kandaswamy Kovil in Jaffna, de grootse tempel van Sri Lanka, kom je allerlei eetstandjes tegen. Het is eigenlijk een grote kijkplaat. De lokale bevolking probeert inkomen te vergaren door eten te bereiden wat ze vervolgens te koop aanbieden. Deze mevrouw is mais aan het bakken in een gigantische wok op een primitief houtvuurtje. Althans zo ziet het er voor ons uit want branden doet het. Zo te zien heeft ze een flinke voorraad aangelegd. Er leiden vele kleine wegen naar deze tempel. Ben je eenmaal op het terrein van deze tempel, is het wel handig dat je goed weet welke ingang je hebt gekozen.

'495753' door jacomien '495753' door jacomien

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Moesson tijd

Ook al is de moessontijd begonnen... het strand blijft altijd aantrekkelijk. Of de plu mee is voor de regen of de zon is niet belangrijk. Veel mensen maken 's avonds nog even een wandelingetje langs het strand. Het regent een beetje maar de zon laat zich toch ook nog even zien. Heerlijk om er naar te kijken en ervan te genieten.

Bekijk alle Sri Lanka foto's en tips