Sinharaja

'525758' door PeggyvE '525758' door PeggyvE

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Wie is er bang voor..

PeggyvE

Wie is er bang voor spinnen? Ik wel. En toch was het altijd een droom om een regenwoud te bezoeken. Dus niet denken aan de spinnen, slangen en bloedzuigers, maar gewoon gaan. En wat was dit genieten! Het smaakt naar meer en dat gaan we doen ook. Dit jaar naar Borneo. Maar goed, mijn eerste tocht door het regenwoud was in Sri Lanka. Met een gids deden we een 4 uur durende wandeltocht. Op een gegeven moment bleef de gids staan en stond ergens naar te wijzen in de lucht. Weliswaar op ooghoogte, maar met z'n vieren zagen we gewoon helemaal niets! Toen de gids een groot bruin blad van de grond pakte en achter de spin hield, konden we 'm pas zien. Dat was even schrikken. Stel je voor dat ook hij deze spin niet had gezien en dat dat enge beest midden op mijn gezicht had gezeten.......

'458020' door TicoTica '458020' door TicoTica

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Trotse eigenaar

TicoTica

Vlakbij Sigirya hebben we een ossenkar rit gemaakt. We vroegen de man een en ander over zijn os en hij vertelde honderd uit! Hij was zo trots als een pauw, super!

'502676' door PeggyvE '502676' door PeggyvE

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Lierkopagame

PeggyvE

De lierkopagame is een hagedis uit de familie agamen (Agamidae). De agame bereikt een totale lichaamslengte tot ongeveer 35 centimeter inclusief staart. De naam lierkopagame is te danken aan een grote knobbel en twee kammen op de kop van de dieren. (Wikipedia) Tijdens onze trekking in de Sinharaja Forest kwamen we deze mooie hagedis tegen. Als je goed kijkt zie je ook een mug vlak bij zijn oog zitten.

'525604' door PeggyvE '525604' door PeggyvE

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Beddomea albizonatus,

PeggyvE

Om Sinharaja Forest te bezoeken, is het verplicht om een gids te huren. Geen overbodige luxe overigens. Dankzij deze gids hebben we veel dieren kunnen zien. Echt, we hadden ze allemaal voorbij gelopen. Zo ook deze kleine slak. Ik denk zo'n 2 centimeter groot. Maar zijn lime groene kleur is zo mooi! Ondanks de tropische regenbui was deze slak toch aan de "wandel".

'565191' door CVanVerseveld '565191' door CVanVerseveld

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Jungletocht Sinharaja

CVanVerseveld

Het Sinharaja Rainforest in Sri Lanka is in één woord: amazSSSing! Klimmen over de rotsen en wandelen over de paden, terwijl je allerlei dieren tegenkomt. Van kameleons tot apen en van slangen tot 'giant squirrels'. Deze slang had zo'n schutkleur dat ik hem eerst niet zag! Het is een heerlijke tocht waarbij je kunt kiezen uit de korte variant (2-3 uur) of de langere (4-5uur). Een gids kun je eigenlijk niet missen, want anders verdwaal je. Ben je moe van het lopen? Dan kun je bij de watervallen lekker afkoelen en zwemmen. Nog een tip: smeer je schoenen en sokken in met zout; dit helpt tegen de bloedzuigers.

'565706' door hestermaasdam '565706' door hestermaasdam

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Groene boshagedis

hestermaasdam

De Groene boshagedis heeft een hele lange staart, hier bewust weggelaten omdat hij zo duidelijker in beeld komt. Het woudreservaat Sinharaja is een nationaal park in Sri Lanka. Het park werd opgericht in 1978 en in 1988 werd het vanwege zijn grote biodiversiteit toegevoegd aan de werelderfgoedlijst. Het park beslaat 88.64 km². Je kunt hier prachtige wandelingen maken onder begeleiding van een gids en je ziet altijd wel wat bijzonders.

'557069' door columbusei '557069' door columbusei

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Kangaroo Lizard in...

columbusei

Deze prachtige hagedis is een "kangaroo lizard" Kenmerkend zijn de lange achterpoten met lange tenen. Onze gids Sunil begeleidde ons door het Sinharaja regenwoud in Sri Lanka en zag alles!

'569310' door baatjes '569310' door baatjes

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Op 'jacht' naar de Sr

baatjes

De hele reis hoorden we: o, de blue magpie...die zie je wel in Sinharaja. Onze verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Maar wat heeft dit gebied aan zijn verwachtingen voldaan! Het is schitterend groen door de vele regen die hier valt, het blijft tenslotte een regenwoud. Bloedzuigersokken zijn geen overbodige luxe hier. We zijn wel van mening dat wanneer je niet echt geïnteresseerd bent in vogels of insecten, je niet heel veel te zoeken hebt in Sinharaja.

'1096985' door baatjes '1096985' door baatjes

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Tussenstop met...uitz

baatjes

Vanuit het droge Udawalawe vertrokken we naar Sinharaja, het regenwoud van Sri Lanka. De weg ernaar toe was adembenemend mooi, misschien wel het mooiste dat ik heb gezien in dit land. Net voordat wij bij Sinharaja aan kwamen hebben we nog even een theetje en koffie gedronken. De locatie stelde niet zoveel voor maar het uitzicht was mooi.

'1113173' door CDahlkamp '1113173' door CDahlkamp

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Genieten in de jungle

CDahlkamp

We verblijven in een eco verblijf in Deniyaya en maken van daaruit een excursie naar het Sinharaja Regenwoud. Maar het verblijf midden in de jungle en theevelden is werkelijk uniek en prachtig!!

'1113097' door CDahlkamp '1113097' door CDahlkamp

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Big spider

CDahlkamp

Het Sinharaja forest reserve, is het laatste onaangetaste regenwoud van Sri Lanka. Het is een beschermd natuurgebied en een wandeling door dit regenwoud is werkelijk prachtig. De gids verteld ons alles over de habitat van dit bijzondere stuk natuur en ondanks de tropische regenbui die even voorbijkomt genieten we met volle tuigen. We eindigen bij een waterval waar we even kunnen afkoelen en wandelen weer terug om verder te reizen naar onze volgende bestemming; Deniyaya De spin op de foto was zo groot als mij hand. Een aardig formaatje dus.

'1111171' door CDahlkamp '1111171' door CDahlkamp

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Wildlife in het...reg

CDahlkamp

Sinha betekent leeuw en raja betekent koning. Volgens de legende stamt het Sinhala volk af van een huwelijk tussen een prinses en de Leeuwenkoning die ooit in de jungle leefde. Sinharaja Forest Reserve is het grootste regenwoud van Sri Lanka met een uniek ecosysteem met veel flora en fauna die je nergens anders ter wereld vindt. Dit biotoop is de thuishaven voor 95% van alle endemische vogelsoorten van Sri Lanka, een bijzondere plek dus voor vogelaars. Hier ervaar je het oerwoud in al zijn facetten. Maak een wandeltocht onder begeleiding van een gids door dit bijzondere ecosysteem en ga op zoek naar exotische planten en dieren. Luister onderweg naar de kakofonie van junglegeluiden veroorzaakt door het gezang van tropische vogels, het gezoem van cicaden en het getsjirp, gekwetter, gebrom en gepiep andere dieren. Sinharaja heeft de status van UNESCO Werelderfgoed. (bron:yourway2go)

'1105520' door jacomien '1105520' door jacomien

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Present for me

jacomien

Sam. Mijn grote vriend. Ik ken hem al bijna 20 jaar. Deze keer klimt hij in een hoge boom en haalt twee kokosnoten uit de boom. Heel behendig en heel gewoon. We zijn op weg naar de theeplantage die nog niet lang geleden aangelegd is. En hij verrast ons onderweg met de kokosnoten. Hij geeft hier geen show weg, voor het geval je dit zou denken. Wij zijn geen toeristen maar vrienden en in zijn cultuur laat je de ander deelgenoot zijn van je bezit. Zo gaat dat hier. Alles is puur, Altijd weer is onze ontmoeting een klein feestje!

'845564' door Anoukzx '845564' door Anoukzx

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Rainforest Sri Lanka

Anoukzx

In Sri Lanka bestaat er nog een regenwoud waar de mensen niets mee te maken hebben. Dit is van nature zo gegroeid en ontwikkeld. Deze vrolijke vriend kwamen we tegen tijdens een tripje door deze prachtige natuur. Wat een prachtige kleur heeft hij he?!

'1102352' door CDahlkamp '1102352' door CDahlkamp

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Genieten van ongerept

CDahlkamp

We verblijven 2 nachten in een eco resort Natural Mystic Sanctuary in Deniyaya vlakbij Sinharaja forest. Je kunt het verblijf alleen te voet bereiken en moet door een rivier waden maar dan zit je ook echt midden in de natuur. Afkoelen kan in de natuur in een heerlijk natuurbad waar een waterval in uitmondt en waar de vissen aan je benen en voeten knabbelen. Een gratis fish spa dus! Hier waan je je echt nog buiten de gebaande paden.

'1113025' door CDahlkamp '1113025' door CDahlkamp

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Parel in de jungle

CDahlkamp

Als je een uniek verblijf zoekt midden in de jungle dan is dit het: Natural Mystic Sanctuary te Deniyaya. Het is een ecologisch verantwoorde accommodatie. Je moet wel goed ter been zijn want je moet eerst door een rivier lopen en dan nog een stukje door de jungle voordat je het kan bereiken maar dan heb je ook wat.. Zwemmen kan in een natuurbad met gratis vis spa! En je kunt hier veel prachtige dieren spotten. Kortom een paradijsje op aarde!