Noord Sri Lanka image

Noord Sri Lanka


Reviews

Noord Sri Lanka
Sri Lanka
Michelle

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Sri Lanka Noord Sri Lanka
MiekeDeHaas was hier 31 Aug 2015
Het eiland Mannar in het Noorden van Sri Lanka verdient het om ontdekt te worden. Gedurende 26 jaar was het onbereikbaar door de burgeroorlog die daar woedde. Sinds 2009 is de bevolking weer teruggekeerd en hebben zij , met al hun veerkracht, het eiland weer opgebouwd zonder de authenciteit te verliezen. Hier waan je je nog echt als een van de weinige toeristen in puur Sri Lanka. Ondanks dat men zich niet op toerisme richt, vindt je er een paar eenvoudige hotels en restaurantjes. Kiri Beach is een perfect strand om een duik te nemen in de Indische Oceaan en waar je de locals kunt ontmoeten. De stad, met de gelijknamige naam 'Mannar', bruist volop van het leven en overal zie je eenvoudige winkeltjes en lopen de wilde ezels vrij rond. In het uiterste puntje van Mannar ligt Talaimannar waar je mannen en vrouwen langs de kust, in de schaduw van palmbladeren, bezig ziet met de visvangst en het schoonmaken ervan . Overal ben je welkom. Vanaf de 'Old Pier', die eveneens in het puntje van Talaimannar ligt, zou je bij wijze van spreken India kunnen zien liggen. Het is immers maar dertig kilometer verwijderd van Sri Lanka. Er zijn serieuze plannen om in 2017 vanaf dit punt een nieuwe ferryverbinding tot stand te brengen tussen India en Sri Lanka. Dat zou toch uniek zijn.
Regio
 • authentiek
 • Genoeg te beleven
 • Zeer welkom
 • Prima slaapplaatsen
 • Eten tussen de locals
 • Geen
Review geplaatst op 2016-10-23
9
Sri Lanka Noord Sri Lanka
Jacomien was hier 31 Mar 2013
De onbekende eilandjes in het Noorden van Sri Lanka zijn de moeite waard om op je reisprogramma te zetten. Lange tijd was het niet mogelijk om het Noorden te bezoeken maar sinds 2009 is het weer mogelijk daar op ontdekkingstocht te gaan. Het Noorden valt gelijk op omdat het er anders is dan het grootste deel van Sri Lanka. Het is er vlak,de begroeiing is anders en er wordt een andere taal gesproken: De Tamil taal. Het Noorden is vooral Hindoeistisch en daardoor zijn ook de tempels anders. In de zee tussen Zuid-India en Noord-Oost Sri Lanka liggen een aantal mooie eilandjes die nog niet zo bekend zijn en een bezoek zeker meer dan waard zijn. Ik noem er een aantal: Kayts, hier staat de St James Church en er is een Hollands Fort,het Urundi Fort; Casuatina Beach, met goudgele stranden waar gezwommen kan worden; Punkudutivu, een lange smalle weg vanaf Jaffna; van hieruit kun je met de boot naar het eiland Nainativu ( informeer eerst even naar de tijden van de boot) ; Nainativu met 2 tempels die beiden nog niet lang geleden gerestaureerd zijn, maar ook een kleine Moskee. De tempels zijn al vanaf de zee te zien en steken mooi af in het vlakke landschap. Heel bijzonder om te zien! En tot slot het eiland Delft (genoemd naar "ons" Delft!) ligt het meest ver uit de kust van Jaffna. Nainativu is schitterend vanwege de Boeddhistische en de Hindoe tempel en de streekmarkt. Ik vond de tocht in het Noorden en met name dit bezoek een hoogtepunt en ontdekking hier. Een absolute aanrader!
Regio
 • Nog veel te ontdekken
 • Geheel anders dan andere delen van Sri Lanka
 • weinig toeristen
 • Cultureel aantrekkelijk: taal, tempels, voeding
 • Super mooi!
 • met open armen ontvangen
Review geplaatst op 2016-09-11
9
Sri Lanka Noord Sri Lanka
Jacomien was hier 31 Mar 2013
In het Noord Westen van Sri Lanka ligt een smalle strook land: het schiereiland Mannar. Het aantal inwoners van het eiland is 50.000 De lengte van het eiland is ongeveer 40 kilometer. Aan de Zuidkant van het schiereiland ligt de Golf van Mannar en aan de Noordkant ligt de baai van Palk. Talaimannar is het plaatsje aan het uiterste puntje van het schiereiland. Hier zijn lange aflopende zandstranden met vele kleine eilandjes, koraalriffen, ondiepe plaatsen en wandelende zandbanken. 30 kilometer verderop ligt India. Geologisch lagen India en Sri Lanka aan elkaar vast. Verbonden door de "Adams Bridge". Bij het plaatje Mannar op het begin van het eiland is een Fort gebouwd door de Portugezen en later de Hollanders: het "Dutch Fort". Ander cultureel erfgoed: de Hindoe tempel, de Madhu kerk Ik bezocht het schiereiland in 2013 en wil mijn ervaringen graag delen. Het eiland is nog nauwelijks ontdekt. Er wordt hard gewerkt aan herstel na de verwaarlozing tijdens de burgeroorlog in Sri Lanka. Het is een bijzonder en mooi eiland juist omdat het nog zo puur is. Ook de visserij en de kleine dorpjes geven een echte weergave van het leven in Sri Lanka. Talaimannar, in het uiterste Westen van het eiland biedt boottochten aan in die omgeving. 's Nachts kun je van daaruit de vuurtoren van India zien(30 km verderop) Als je openstaat voor nog niet ontdekt en voor ontdekken en zelf gaan doen: Gaan!
Regio
 • puur, nog niet ontdekt
 • kleinschalig
 • natuur rondom
 • cultureel aantrekkelijk
 • vriendelijke bewoners
 • je kunt het nog zelf ontdekken
 • geen
Review geplaatst op 2016-09-11