Kande Vihara

'496246' door TicoTica '496246' door TicoTica

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

Pinnawela olifanten..

TicoTica

Voor de Britse kolonisatie in 1815 leefden er ongeveer 30.000 olifanten op het eiland maar door de jacht was de populatie in 1960 bijna uitgestorven. De overheid besloot daarom om de wilde olifant beter te beschermen en een weeshuis op te richten voor weesolifanten. Het olifantenweeshuis van Pinnawela is sinds de oprichting in 1975 door het Sri Lanka Wildlife Department uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische attracties. Het weeshuis ligt ten noordwesten van de stad Kegalla, tussen de hoofdstad Colombo en de koninklijke stad Kandy. De olifanten worden dagelijks getraind en gevoerd maar zijn verder vrij om rond te lopen. Uiteraard worden ze wel door verzorgers in de gaten gehouden. Tweemaal daags nemen de olifanten, onder het oog van de toeristen, een bad in de Maha Oya rivier. Dit is een goed moment voor het maken van foto’s en te genieten van de speelse jonge olifanten. Bron: Pangea Travel

'501298' door TicoTica '501298' door TicoTica

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

Sprinkhaan van formaa

TicoTica

Deze enorme sprinkhaan kwamen we tegen tijdens een wandeling door Knuckles mountains.Ik hoorde steeds wat en ineens sprong hij voor mijn voeten. Hij bleef eventjes rustig zitten, dus dat kwam mooi uit..

'496199' door TicoTica '496199' door TicoTica

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

Lotus bloemen

TicoTica

Onze ossen rit door de dorpen eindigde met een bootje over een grote lotusvijver. Met de boot gingen we naar een dorpje aan de andere kant ,waar een mevrouw ons liet zien hoe je met natuurlijke ingrediënten een heerlijk curry sambol maakt.

'432315' door teunhuisman '432315' door teunhuisman

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

Aardige mahoed

teunhuisman

Jawel, dit is een aardige mahoed. Toen hij op de vorige foto deze olifant van het achterliggende fruitstalletje weghaalde met: "Hier jij!", kreeg ik daar verschillende reacties op van reisreporters die het maar zielig vonden voor de olifant. Hij moest vrij zijn enzovoort. Maar dat viel hier wel mee daar, of had deze man in het grote oor van zijn olifant moeten fluisteren dat hij geen bananen mocht stelen. Olifant en mahoed zijn een team en gaan met respect met elkaar om, anders had de olifant deze man toch allang doodgetrapt. En dat niet alleen, de mensen zijn het daar zo gewend. Welk recht hebben wij om dat te veroordelen. We moeten dieren niet mishandelen natuurlijk, maar ook niet vermenselijken. Laten we dan eerst maar eens goed met al onze medemensen omgaan!

'496274' door TicoTica '496274' door TicoTica

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

Samen de baby in bad.

TicoTica

Dit was zo aandoenlijk om te zien! Deze groep olifanten waren samen aan het badderen en de baby moest natuurlijk ook even lekker poedelen. Samen gingen ze om het kleintje staan, net of ze het zo wilden beschermen.

'496295' door TicoTica '496295' door TicoTica

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

Wassen met uitkijk...

TicoTica

Zo wil ik ook de was wel doen. Ook zou ik zo de rivier wel in willen springen voor mijn dagelijkse wasbeurt als ik er zo'n omgeving bij zou hebben. Jammer genoeg hebben we dat niet en ik zou me wat ongemakkelijk voelen op z'n zachtst gezegd,maar ,mooi is het wel.

'496028' door TicoTica '496028' door TicoTica

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

Moeder en kind

TicoTica

Dit blijft toch altijd aandoenlijk om te zien. Een klein olifantje samen met zijn moeder. We zagen ze tijdens een middag safari door Minneriya np. In augustus kun je daar enorm veel olifanten zien.

'375194' door santos '375194' door santos

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

In de rij voor eten

santos

In de regio van Kande Vihara staan zeer jonge monniken in de rij voor hun voedsel. Zoals gebruikelijk in Boedhistische landen wordt er door de omgeving gezorgd voor voedsel voor de monniken.

'501736' door jacomien '501736' door jacomien

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

Ayubowan

jacomien

Als mensen elkaar begroeten in Sri Lanka maken ze een lichte buiging met de handen tegen elkaar en zeggen: "Ayubowan" ! Dat betekent: "moge U lang leven!" Met zoveel mensen bij elkaar zal deze dame dat waarschijnlijk ook bedoelen naar anderen en/of naar ons. Maar er zijn bij aankomst bij de tempel veel mensen die gelijk in met eerbied en aanbieding dezelfde buiging maken richting tempel. Dus wat zij er precies mee wilde zeggen...? In elk geval is het een gebaar van veel respect.

'264403' door reysigers '264403' door reysigers

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

Gepakt en gezakt

reysigers

Heel trots is hij als hij gefotografeerd wordt. Al héél viroeg in de ochtend komen we hem tegen. Gepakt en gezakt om vruchten uit het oerwoud te halen om er later een drankje van te kunnen maken. Even later nodigt hij ons uit om ons het hele proces te laten aanschouwen.

'312603' door santos '312603' door santos

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

Kande Vihara tempel

santos

Elke dag is het druk bij de Kande Vihara tempel. Maar vooral op zondag is het erg druk. Juist op deze dag is het erg mooi om te zien hoe alle mensen hier komen offeren en hun olie lampjes komen aansteken.

'312287' door santos '312287' door santos

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

De Kande Vihara Boedh

santos

Kande Vihara is een tempel net iets ten zuiden van Beruwla. Deze temepel is zeer belangrijk binnen het Boedhistische geloof. het 'leuke' aan deze tempel is, dat er niet veel toeristen zijn. Bovenop deze tempel is een immens groot Boedha beeld, met het gezicht naar de zee, wat uitkijkt over het land

'501745' door jacomien '501745' door jacomien

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

Vrolijk

jacomien

Even een tussendoortje in zwart/ wit... .Een en al vrolijkheid! De mensen zijn allemaal blij. En iedereen kijkt ( het lijkt wel) naar ons. Misschien zijn ze geen vreemden gewend in dit deel van het binnenland en natuurlijk zijn we bezienswaardig.... En de vrolijkheid van deze mensen maakt ons ook vrolijk. Ik weet bijna niet waar ik beginnen moet met fotograferen. Gewoon almaar klikken dus. Ook dit meisje is blij en wil graag naar mij kijken en ik wil dus graag naar haar kijken en klikken.

'312600' door santos '312600' door santos

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

De Boedha

santos

De gigantisch hoge Boedha, van onder af gefotografeerd. Dit gigantische Boedhabeeld kijkt vanaf de tempel uit over de regio van Kande Vihara. Wie in de buurt komt, moet zeker eens komen kijken.

'563483' door Dragonfly '563483' door Dragonfly

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

Olifantenproject in..

Dragonfly

Peetouderproject Sri Lanka (bron) Op Sri Lanka leven rond de 5800 olifanten, waarvan de meeste in de nationale parken leven. Omdat boeren hun akkers naar de nationale parken uitbreiden gaat er steeds meer natuurgebied, het leefgebied van de olifanten, verloren. Hierdoor ontstaan er mens-olifant conflicten waarbij boeren olifanten wegjagen of zelfs op hen schieten. In zo’n situatie rent de kudde voor hun leven en daarbij komt het voor dat een jong baby-olifantje de kudde kwijtraakt en alleen achter blijft. In de natuur worden babyolifantjes met liefde verzorgd en beschermd door hun moeder en de rest van de kudde. Deze zorg is essentieel voor het opgroeien van een olifantje. Wanneer een babyolifantje geen moeder of kudde meer heeft zal het sterven als het niet gered wordt. In het olifantjes weeshuis “Elephant Transit Home” worden jonge weesolifantjes opgevangen, verzorgd en krijgen zij de medische verzorging die zij nodig hebben. De olifantjes leven met z’n allen in een groot natuurgebied rondom de opvang. Op vaste tijden komen zij naar de opvang om de melkvoeding te krijgen. Als zij na enkele jaren groot en sterk genoeg zijn worden zij naar de natuur terug gebracht. Er wordt hard gewerkt aan het aanbrengen van hekken rond de nationale parken zodat olifanten in de toekomst vrij in de parken kunnen leven zonder dat de boeren hun leefgebied vernielen.

'564836' door Dragonfly '564836' door Dragonfly

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

Marktkoopman Sri Lank

Dragonfly

Een prachtige streek met mooie bezienswaardigheden. De stadjes zijn ook leuk. Zo ook deze overdekte markt. Deze marktkoopman was zijn waar aan het schoonpoetsen vers van het land.

'564621' door Dragonfly '564621' door Dragonfly

Sri LankaKande Vihara

Sri LankaKande Vihara

Jungletochten in Sri.

Dragonfly

Gedurende onze reis in Sri Lanka ben ik de regen en de luchten die dat geeft steeds mee gaan waarderen. De jungle in het binnenland met alle regenbuien en zon erdoor zag er prachtig uit. Er zijn vanuit Nuwara Eliya verschillende jungletochten te maken met overnachting in een lodge met hangmat. Echt geweldig om te doen. Tegen de avond hoor je dat het oerwoud tot leven komt en het mooie is wanneer je even gewend bent om goed te kijken, je steeds meer dieren gaat zien zoals apen, slangen, monitorlizards als je geluk hebt, wilde katten en hele grote insecten zoals tarnatula's. Je moet niet bang uitgevallen zijn. Maar dat ben ik gelukkig niet :-) Overdag allerlei verschillende soorten vogels. Met een echt grote lens maak je de prachtigste foto's. Voor mij niet weggelegd, omdat ik niet zo'n lens heb. Overigens zijn deze jungletochten ook te maken vanuit Colombo of Negombo.