Jaffna

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paratha's

Jaffna,
Sri Lanka


Jaffna ligt dichter bij India dan bij Colombo. De Indiase invloeden hier vallen gelijk op en dat is ook te merken aan het eten.
Regelmatig gaan we eten bij Mango's. Mango's is een vegetarisch restaurant waar Indiaas eten geserveerd wordt. Op de kaart staat vooral roti, paratha's en biriyani welke geserveerd worden met lekkere smeersels en dipsaus. vergezeld met een overheerlijke mango lassi is de maaltijd hier niet te versmaden. (Adres: Mango's restaurant, 359/3, Temple Road, Jaffna)

Parathas worden van hetzelfde deeg als roti gemaakt, maar in plaats van het deeg in droog in een tawa te bakken, wordt het heel dun uitgerold, bestreken met olie of ghee, dan gevouwen en weer in dunne lagen gerold. Een goede paratha is net zo flaky en gelaagd als een croissant én – heel belangrijk – niet te vet.

Door de ghee/olie is de paratha minder neutraal dan een roti en wordt het meer als opzichzelfstaand brood gegeten. Ook wordt ‘ie soms gevuld met aardappel (aloo paratha) of vlees en opgerold als een soort wrap.(bron:favorflav.com)