Sri Lanka

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Verse papaya's

Sri Lanka


Papaya's zijn heerlijke vruchten, vooral al deze goed rijp zijn. Hier hangen ze nog lekker te rijpen aan de boom in Deniyaya waar we verblijven in de jungle van Natural Mystic Sanctuary.

De papaya komt van origine uit Zuid-Amerika. In de tijd van Columbus, toen Zuid-Amerika ontdekt werd, werd ook de papaya ontdekt. Tegenwoordig wordt de papaya naast Zuid-Amerika ook in Midden-Amerika, Afrika en Azië geteeld. Onze papaya’s komen uit Brazilië, Ecuador en Ghana.Het oranje vruchtvlees smaakt sappig en zoet en heeft iets weg van meloen. De papaya heeft zijn zoete smaak omdat er geen fruitzuren in het vruchtvlees zitten.
Je kunt het vruchtvlees van de papaya zo eten, maar het is ook erg lekker in een fruitsalade of dessert. De zwarte pitjes in de kern zijn niet eetbaar. Een rijpe papaya is geelgroen, geeft licht mee als je hem indrukt en ruikt lekker zoet.De papaya bevat enzymen die vlees malser maken, daarom wordt hij vaak in vleesgerechten gebruikt.

Als je de zaden laat drogen, krijg je pittige, peperachtige korrels die vaak in de Zuid-Amerikaanse keuken worden gebruikt.(bron: www.discovered.nl)