Sri Lanka

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Verborgen pareltje in de jungle

Sri Lanka


Sri Lanka is een opvallend divers eiland en kent een geheel eigen cultuur. Het is een bonte mix van ruïnes en tempels, goudgele stranden, groene bergen, wereldberoemde theeplantages en nationale parken met wilde olifanten en luipaarden. En een geheel eigen keuken, met onder meer de heetste curry op aarde.

Hier verblijven we in Natural Mystic Sanctuary in Deniyaya.
Een ecologisch verantwoord verblijf midden in de jungle. Als je hier wil verblijven let er dan op dat je wél goed ter been moet zijn. Je moet namelijk eerst een rivier oversteken en een heuvel beklimmen maar dan zit je in een omgeving van theeplantages en oerbossen. Het is een zelfvoorzienend woonproject en een toevluchtsoord voor planten, dieren en mensen.
Op 6 hectare heuvelland loopt een rivier langs 2 kanten met uitnodigende poelen en veel dieren in het wild, dus er is genoeg te ontdekken of gewoon te zitten en te genieten van de rust.
Natural Mystic Sanctuary is milieuvriendelijk, heeft zijn eigen waterbron, zonne- en waterkracht en er groeien veel verschillende soorten biologisch fruit, groenten, specerijen en kruiden op het land. Kortom:genieten en dus echt een aanrader. Bovendien zit je hier goed als je het Sinharaja forest wil bezoeken , want dat is op zo'n 40 minuten rijden.

Op de foto een poeltje met een waterval waar je gratis kunt genieten van een visspa!
Foto even openen .