Central Province

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Best of both worlds

Central Province,
Sri Lanka


Tussen excursies naar Sigiriya (Leeuwenrots), Pinnawala (Elephant Orphanage), Galle (oude VOC-stad) en nog vele, andere hoogtepunten, zat een verrassing. In de buurt van Dambulla werden we op het platteland in een klein dorpje afgezet. Op het programma stond een `village safari’. Ik had geen idee wat me te wachten stond en was klaar om me te laten verrassen.

We begonnen met een tochtje door de omgeving in een ouderwetse ossenkar. Aan de rand van een riviertje wordt er gestopt en stappen we over. De safari gaat verder over het water, in een Sri Lankaanse traditionele catamaran.

Ik ben dol op boottochtjes, maar dat weten de oplettende lezertjes ondertussen wel. Het tempo ligt op het water vaak lager, waardoor je meer van je omgeving kan opnemen. Vanaf het water zie je dingen toch net weer wat anders, uit een ander perspectief. We varen over riviertjes, een kalm meertje, maar ook langs een landschap dat lijkt te zijn overstroomt. Ik ben blij dat er op deze reis ook weer een boottochtje zit en geniet!