Centraal hoogland image

Centraal hoogland


Reviews

Centraal hoogland
Sri Lanka
Martine01

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Sri Lanka Centraal hoogland
Hansdewildt was hier 31 Aug 2017
Theeplukken is nog niet zo gemakkelijk. Het is een vak apart. De theeplukster plukt de bovenste blaadjes van de theeplanten. De plantages liggen meestal op een berghelling. Hierbij geldt dat hoe hoger de plantage ligt, des te beter de kwaliteit van de thee zal zijn. Als de theeplant twee of vier jaar oud is, kan er voor het eerst worden geoogst. Gewoonlijk worden alleen de top en de eerste twee of drie bladeren van de plant met de hand geoogst voor de verwerking tot thee. Handmatig plukken geeft het beste resultaat, maar tegenwoordig gebeurt het ook machinaal. Het oogsten wordt elke een tot twee weken herhaald. De oogst kan gedurende het gehele jaar plaatsvinden. De beste kwaliteit wordt echter geplukt in de droge moessontijd. Laat je niet misleiden, want het is echt zwaar werk. Wij mochten het zelf proberen en dat viel zwaar tegen !
Regio
 • mooi uitzicht vanaf deze hoogte
 • weinig toeristen
 • mooi om te zien
 • leuk om te proberen
 • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-06-12
10
Sri Lanka Centraal hoogland
Hansdewildt was hier 31 Aug 2014
Wij namen de trein in Nuwara Eliya (Nanu Oya) en zijn uitgestapt in Bandarawela (Haputale) Op het station kun je kaartjes kopen maar via de website zijn tickets ook te koop. Neem geen kaartjes 1e klas ofschoon je dan wel een luxe coupe met airco hebt, maar de raampjes kunnen daar niet open. Dat is jammer voor de fotografen onder ons en bovendien zit je 2e of 3e klas tussen de lokale bevolking waar van alles gebeurd. De 3e klas zit vol locals, leuk maar de mogelijkheid om foto’s van het landschap te maken is daar door de drukte een stuk minder. Je kunt dus kiezen wat jij belangrijk vind. Heb je een plaats bij het open raam, blijf dan zitten ook als het uitzicht wat minder is. Uit ervaring weet ik dat je de mooie vergezichten aan beide kanten te zien krijgt. Onze rit had de eerste 3 stops het mindere uitzicht en de laatste 3 het overweldigende landschap waar je prachtige foto’s van kunt maken. Dus links of rechts maak niet uit, als je maar een plaatsje bij het raam hebt. Ook de stationnetjes zijn geweldig leuk om te zien. Wat een drukte als al die mensen daar in- of uitstappen. Dit alles mis je als je deze afstand met de auto aflegt. De vergezichten natuurlijk niet, maar anderhalf uur tussen de lokale bevolking zitten is een ervaring die je zeker niet mag misse
Regio
 • weinig toeristen veel locals
 • prachtig uitzicht
 • vriendelijke bevolking
 • mooie natuur
 • heel goedkoop
 • niet confortabel en luxe
Review geplaatst op 2016-12-12
9
Sri Lanka Centraal hoogland
Jacomien was hier 31 May 2012
De voor mij allermooiste rotstempel heb ik een paar jaar geleden al ontdekt en daarna gezien en verder ontdekt. De " Fa-Hsien Cave " is een rotstempel die pas sinds 2008 toegankelijk is voor publiek en nog niet in reisprogramma's opgenomen is. Je kunt het beste zelf op ontdekking uit gaan en deze rotstempel ontdekken. De tempel is een van de grootste rotstempels die ontdekt is in Azie. Er wordt gezegd dat Fa- Hsien, een Chinese Boeddhistische reiziger, als pelgrim op weg was naar "Adams Peak", een pelgrimsoord in Sri Lanka. Hij heeft een aantal jaren in de grot gewoond. Hij was daar in de 4e eeuw. De tempel is naar hem vernoemd. De tempel bood ook onderdak aan pre-historische bewoners van het gebied. Dat lieten de recente opgravingen zien. Die opgravingen zijn nog in volle gang zijn. In de grottempel zijn resten van 37.000 jaar geleden gevonden die goed bewaard zijn gebleven. De "Fa Hsien tempel" is de grootste natuur en rotstempel van Sri Lanka zegt men. Via een oude stenen trap, die nodig aan vernieuwing toe is, loop je door een prachtig stuk (regen)woud met schitterende begroeiing in ongeveer een uur tijd naar boven. In een klein gebouwtje dat er niet als een tempel uitziet maar wel zo genoemd wordt zie je een grote gouden Boeddha liggen. Ook zijn daar resten te vinden van muurschilderingen. De tempel is te vinden in Yatagompitiya. De weg er naar toe is schitterend. Juist omdat de tempel nog nauwelijks ontdekt is wordt het extra aantrekkelijk om er naar toe te gaan!
Regio
 • nauwelijks ontdekt
 • geen toeristen, wel locals
 • prachtig wild natuurgebied
 • ontdekkingstocht
 • misschien lastig te vinden
 • staat niet duidelijk aangegeven
Review geplaatst op 2016-09-11