Centraal hoogland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal hoogland image

Centraal hoogland

Centraal hoogland
Sri Lanka
DBrinkman

Ayurvedische massage in Ella (double posted)

Woensdag 27 juli 2011 en donderdag 28 juli 2011
Ella Gap - Ayurvedische massage in Ella
Als ik dit schrijf zitten we in Ella in het Ella Gap Panorama Hotel. Vanaf het terras en ons eigen balkon hebben we een prachtig uitzicht op de Ella Kloof.
De kloof wordt aan de rechterkant begrensd door de Ella Rock en aan de linker kant door een beboste bergrug.

Vanmiddag hadden we een afspraak in een Ayuverdisch massagecentrum voor een fullbody behandeling. In de sauna en een stoomkanon worden de poriën geopend. Met een kruidige olie wordt het hele lichaam gemasseerd. Het is zeer ontspannend. De hygiëne kan je maar beter met een korreltje zout nemen. Het was gelukkig een beetje schemerig, dus we zagen niet hoe het er precies uitzag. Maar goed ook, vrees ik.

Net na zonsondergang ontstond er een stroomstoring. Gauw werden er windlichten, kaarsen en olielampen door het hele hotel geplaatst. Het lijkt erop dat men aan dit soort calamiteiten gewend is.
Bij kaarslicht smaakte de heerlijke chickencurry nog voortreffelijker.

We hebben een heldere nacht. Er fonkelen duizenden sterren recht boven ons. Vanavond hebben we voor het eerst ons spraybusje met Deet gebruikt.

De knalroze klamboe zal vannacht hopelijk afdoende bescherming bieden.

Donderdagochtend werden we door de eerste zonnestralen gewekt. Het beloofde weer een warme dag te worden. We werden tegen 9.30 uur bij het stationnetje van Ella afgezet. Met 2 treinkaartjes in de hand voegden we ons in de stoet van backpackers die zich al verzameld had om een plekje in de trein te veroveren. Ella is erg geliefd bij rugzaktoeristen en wandelaars. Er stond ons een ritje van ongeveer een uur te wachten. De panoramazitplaatsen waren niet meer beschikbaar. Tweede klas voor 35 cent treinen. Het was een aardige belevenis. Het uitzicht is minder goed dan met de auto, maar het ging tenslotte om de ervaring. Er zaten mensen in de trein die op weg waren naar Colombo. Dat is toch wel een reis van 10 tot 11 uur. Nou, zij liever dan ik.

In Haputale werden we weer door Saman opgepikt. Na een tochtje door de bergen en een bezoek aan Bandaruwela, een vrij grote bedrijvige stad, trok het ons terug naar de Ella Kloof. De rest van de dag hebben we genietend van het hemels uitzicht doorgebracht op het terras van ons hotel.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.