Sri Lanka

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Sri Lanka image

Rondreis Sri Lanka

Sri Lanka
Azië
CDahlkamp

Rondreis Sri Lanka

Al maanden was ik bezig met de voorbereidingen van onze rondreis naar Sri Lanka. Zorgvuldig had ik alle bezienswaardigheden en accomodaties uitgezocht en zelfs ook al ecxursies geboekt. 

De bedoeling was namelijk dat we , als begin 50ers, zouden gaan backpacken. Vorig jaar in Maleisië, was onze eerste keer ervaring met backpacken en dat was ons prima bevallen. 

Helaas waren er april 2019 aanslagen in Sri Lanka en niet lang daarna werd het reisadvies negatief. Ik baalde enorm want ik wilde , hoe dan ook, gewoon gaan. Echter mijn echtgenoot wilde pas gaan als het reisadvies positief zou zijn.  We konden dus niets anders doen dan wachten.

 Een kleine 5 weken voor ons vertrek ,op 31 mei 2019 ,veranderde uiteindelijk ook Nederland het reisadvies en konden  we tóch vertrekken. 

De route die we hebben gemaakt was als volgt: Unawatuna- Deniyaya- Ella- Kandy-Sigiriya-Nilaveli- Mihintale- Habawewa (Wilpattu NP) -Jaffna- Raddoluwa. We hebben alles met lokaal vervoer,  zoals bus, trein en  tuktuk, gedaan. Een enkele keer een taxi. Reizen met de bus en trein is een ware belevenis! De bussen zijn net discobussen en voor je het weet eet je gezellig mee met de locals.  

Het eten is er heerlijk pikant en we zijn niet één keer ziek geweest. Onze verblijven waren voornamelijk bij locals en dat maakte de reis uniek. Wij vonden Sri Lanka een  veelzijdig en prachtig land met een uitermate vriendelijke bevolking. Helaas hebben ze veel last gehad van de aanslagen en bleven veel toeristen weg. Wij hebben ons echter geen moment onveilig gevoeld. 

 

Sri Lanka is prachtig dus als je nog zou twijfelen...ga!

Foto's

dosa met Rice & Curry
dosa met Rice & Curry
CDahlkamp