Sri Lanka

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Sri Lanka image

Temptel van de Tand in Kandy

Sri Lanka
Azië
Reisregisseur

Temptel van de Tand in Kandy

Tempel van de Tand in Kandy

Vanmorgen bezocht ik in Kandy de Tempel van de Tand, de belangrijkste boeddhistische tempel van Sri Lanka. Hier wordt hier een hoektand van Boeddha bewaard, al krijg je de tand zelf niet te zien, deze ligt namelijk in een gouden kist in een afgesloten kamer. Het bezoek aan de tempel heeft veel indruk op me gemaakt!

Persoonlijk advies op maat over rondreis Sri Lanka met bezoek tempel van Kandy
Als persoonlijk reisadviseur adviseer ik over een rondreis naar Kandy in Sri Lanka

We waren vroeg en dit was een geluk, want op dat moment waren er al veel gelovige tempelbezoekers aan het wachten tot er later in de ochtend een ceremonie plaats zou vinden. De tempel was al wel toegankelijk, dus ben ik samen met mijn chauffeur naar binnen gegaan. Na mijn schoenen te hebben afgegeven en een entree kaartje te hebben gekocht, mag ik naar binnen. Het is al behoorlijk druk bij de entree vanwege de naderende ceremonie. Hier gaan mijn chauffeur en ik ook op wachten.

advies over vakantie in Sri Lanka
vakantie naar Sri Lanka met bezoek aan tempel van Kandy

Maar eerst kunnen we alvast een groot deel van het complex bezoeken. Het voelt toch altijd een beetje ongemakkelijk om als toerist tijdens een heilige ceremonie als een soort olifant in een porseleinkast te lopen. Maar niemand kijkt raar van mij op. Er wordt gebeden en wierook aangestoken. Iedereen is in het wit gekleed. De ceremonie en de tradities zijn mij onbekend, maar je ziet duidelijk dat voor de lokale gelovigen dit bezoek zeer belangrijk is.

advies op maat over vakantie Sri Lanka
bezoek tijdens een rondreis de tempel van Kandy in Sri Lanka
Bezoek de tempel in Kandy tijdens een rondreis op maat in Sri Lanka

Voor mij dwingt het een mate van respect af en alhoewel ik zelf niet gelovig ben voel ik een verbondenheid met de rust en toewijding die hier duidelijk aanwezig is. Alhoewel rust? Overal in Sri Lanka is het druk, dus hier ook. Met name op de weg merk je dit, maar ook op de markt en in het dorp. Dus voor de ceremonie zijn ook honderden mensen op de been. Bijzonder genoeg verloopt alles heel soepel en lang niet zo chaotisch als verwacht. Een bezoek aan de Tempel van de Tand in Kandy is zeer de moeite waard.