Sri Lanka

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Sri Lanka image

Sri Lanka - op safari

Sri Lanka
Azië
Baatjes

Sri Lanka - op safari

Na Ella beginnen we aan het laatste gedeelte van onze trip. We rijden van Ella naar Tissamaharama. Dit plaatsje is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Yala National Park. Yala National Park

Tegen het einde van de middag (rond 15.30 uur) vertrekken we naar Yala National Park voor een avondsafar. Naast verschillende vogels hopen we hier het luipaard te zien. Op de parkeerplaats van het park is het druk en we merken dat het snikheet is. Niet goed voor het spotten van vogels en zoals later zal blijken ook niet goed voor het spotten van luipaarden. We stoppen bij wat watertjes en zien veel krokodillen met hun bek open (die hebben het waarschijnlijk ook warm). We zien een paar Painted storks maar dat is het wel. Het is simpelweg te warm. 

Op een parkeerplaats vlakbij zee mogen we even de jeep uit. Hier zien we de fundering van een hotel dat volledig is weggevaagd door de tsunami. Nieuwe regelgeving bepaalt dat zo dichtbij zee niet meer gebouwd mag worden.

Licht teleurgesteld rijden we in kolonne het park weer uit. Wanneer een chauffeur/gids niet om 18.00 uur in de rij rijdt om het park uit te komen, moet hij voor enige tijd zijn licentie inleveren. Ik snap dus wel dat we keurig op tijd het park weer verlaten. 

Elephant Transit Home

Voordat we de volgende dag opnieuw een avondsafari doen in Udawalawe NP, brengen we een bezoek aan een transit home voor olifanten. Weesolifantjes worden hier opgevangen en opgevoed. Wanneer de olifanten 4 of 5 jaar zijn, worden ze weer uitgezet in het wild. Je ziet vanaf een uitzichtplatform hoe de olifanten worden gevoerd. Eerst de allerkleinsten. Mooi om te zien dat het allerkleinste olifantje al begeleid wordt door een iets minder klein olifantje.

Zorg dat je op tijd bent voor het voederen omdat je anders achteraan staat en weinig ziet. Het voederen vindt plaats om 09.00, 12.00, 15.00 en 18.00 uur.

Voordat we wederom op avondsafari gaan, nemen we nog even een duik in het zwembad van ons hotel. Wanneer mijn man de handdoeken over de reling hangt om te drogen, zegt een meneer tegen hem dat we even moeten checken of we ons geheugenkaartje nog hebben. Wat blijkt....met inchecken is deze uit mijn fototas gevallen! Gelukkig gevonden door een Belgisch meisje. Ze waren zo slim geweest om het kaartje in hun camera te bekijken en zagen een aantal foto's waar mijn man op stond. Soms toch best handig om foto's van jezelf op het kaartje te hebben staan. 

Udawalawe National Park

In Udawalawe hebben een fantastische gids die veel van vogels weet. Ook hier doen we een avondsafari. Al snel scoren we de Indian Roller (een scharrelaar). Dit park zit ook tjokvol olifanten. Bij het reservoir zien we een hele kudde die uitgebreid een bad neemt. We kunnen het groepsgedrag op ons gemak observeren. Fantastisch.   

In de reservoirs zie je de zo kenmerkende dode bomen die uit het water steken. Ik vind het allemaal prachtig.

De volgende stop brengt ons weer bij een hoogtepunt: Sinharaja Forest. 

Foto's

Veel te warm om iets te doen
Veel te warm om iets te doen
Baatjes
Twee olifantjes bij het Elephant Transit Home
Twee olifantjes bij het Elephant Transit Home
Baatjes
Kudde olifanten in Udawalawe
Kudde olifanten in Udawalawe
Baatjes