Singapore

'498001' door ivonne '498001' door ivonne

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

De bijzondere tuinen.

ivonne

Net een paar dagen terug van onze lange reis, die we eindigden in de bijzondere stad Singapore. Het complex van Gardens by the Bay is meer dan 100 hectare groot en bedacht door de overheid in Singapore om de stad van meer groen te voorzien en zo een beter leefklimaat te creëren. Het bestaat sinds 2012 en is een mengeling van groen en strakke gebouwen. Twee grote koepels herbergen een regenwoud en bloementuin, er zijn diverse kleinere tuinen, een speel/water tuin voor kinderen en de bijzondere Supertrees Grove, waar deze foto gemaakt is. De bomen zitten vol met varens, bromelia's, orchideeën en nog diverse andere soorten planten. 's avonds zijn ze verlicht en is er een lichtshow. Alle energie die gebruikt wordt voor het licht wordt gegenereerd via speciale zonnepaneeltjes en regenwater wordt opgevangen voor de bewatering. Een indrukwekkende tuin! Ik raakte er niet uitgekeken. Voor de twee grote koepels moet je entree betalen, de rest van het park is gratis toegankelijk.

'441496' door niborv '441496' door niborv

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Lichtshow @ Marina ba

niborv

Elke avond zijn er een aantal lichtshows rondom de Marina bay. Als je aan de kant van het hotel staat en richting de stad kijkt zie je projecties op nevel. Als je aan de andere kant staat zie je een lasershow vanaf het hotel. Dit icm de verlichte gebouwen maakt het een geweldige ervaring.

'264638' door albertensandra '264638' door albertensandra

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Marina Bay Sands...Ca

albertensandra

Locatie; Singapore Marina Bay Sands Casino. Misschien hebben de bouwers rekening met een zondvloed of tsunami gehouden dat als het water te hoog komt ze in ieder geval blijven drijven ;-))

'508146' door sgtravel '508146' door sgtravel

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Luxe stopover in...Si

sgtravel

Onderweg naar Australië of Nieuw zeeland, maak dan eens een stopover in Singapore. Dit is een prima stad om in een paar dagen te verkennen, voor een beetje luxe kun je overnachten in het schitterende Marina bay Sands hotel. Dit 5* hotel is een aantal jaar geleden geopend, en bestaat uit 3 toren met daarop een surfplank. op dit dakterras bevind zich een 150 meter lang infinity pool, welke alleen gebruikt mag worden door hotelgasten.

'407187' door Regien '407187' door Regien

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Kampong Glam

Regien

Ondanks dat Singapore een mix is van een hoop culturen heerst er een prima saamhorigheidsgevoel in dit kleine staatje. Hoewel de oorspronkelijke bevolking Maleisisch is, bestaat het overgrote deel van de huidige bevolking uit Chinezen. Een bezoekje aan de zogenaamde 'etnic quarters' is er zeker de moeite waard. Singapore heeft uiteraard een China Town, maar je kunt ook 'n kijkje nemen in Little India waar je 'n prachtige Hindu-tempel kunt bezoeken. Op de foto zie je de Sultan moskee "Masjid Sultan" in de Maleisische moslimwijk Kampong Glam. Deze moskee is gebouwd in 1824 voor Sultan Hussein.

'399523' door Regien '399523' door Regien

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Singapore Skyline

Regien

Singapore is een heerlijke stad voor een stopover. Vervelen zul je je er niet snel. Er is genoeg te zien en te beleven en anders toch wel te shoppen! Deze foto maakte ik in 2006. Dit stuk van de skyline is nog hetzelfde gebleven, maar aan de overkant hiervan is een hoop veranderd in 7 jaar tijd. Daar prijkt inmiddels een stukje prestigieuze architectuur in de vorm van het Marina Bay Sands hotel met een immens groot rooftop zwembad en Gardens by the Bay met reuzenbomen die uit staalconstructies zijn vervaardigd.

'230822' door Femkeopwereldreis '230822' door Femkeopwereldreis

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Waterval in botanisch

Femkeopwereldreis

Een bezoek aan de Botanische tuinen in Singapore is absoluut de moeite waard. Behalve de diversiteit aan planten, zorgen ook de verschillende watervalletjes in de tuinen voor een complete droomtuin. Zeker goed voor fotografie.

'451386' door rriep '451386' door rriep

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Jungle

rriep

Dit is een plek waar ik echt helemaal tot rust kwam tijdens mijn reis. Een prachtig uitzicht over een adembenemend landschap. Een landschap met grote diversiteit aan bomen, planten en bloemen. Alleen al voor dit uitzicht, zou ik ooit een keer terug willen gaan.

'264640' door albertensandra '264640' door albertensandra

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Clark quay

albertensandra

Locatie; Singapore Ik blijf vanavond bij mijn thema ‘Singapore by night”. Hier weer één van de vele gezellige plekken (Clark Quay) om ’s avonds rond te struinen en een terrasje te pikken. Ben wel benieuwd wat de energierekening is ;-))

'503088' door sgtravel '503088' door sgtravel

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Marina bay by night

sgtravel

Een foto genomen tijdens de lasershow vanaf het marina bay Sands hotel. Elke avond op het volle uur is er rond en vanaf het hotel een lasershow te zien onder begeleiding van muziek, het beste uitzicht hierop heb je vanaf Merlion park.

'490419' door MKamman '490419' door MKamman

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Singapore Sunset

MKamman

Op de laatste avond na 3 weken door Maleisië, Brunei en Singapore te hebben gereisd eindigde ik in de bar van het Marina Bay Sands hotel,je kent het wel, dat hotel met 3 torens waar een surfplank bovenop ligt met zwembad en observatory vanaf waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Maar dit kan ook gratis: neem de lift naar de bar en je hebt ditzelfde mooie uitzicht zonder entree kosten te hoeven betalen. Ik werd getrakteerd op een mooie laatste zonsondergang van deze reis, heerlijk plekje om met een cocktail van je laatste avond daar te genieten.

'490512' door MKamman '490512' door MKamman

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Singapore by night

MKamman

Na zo'n mooie zonsondergang als die ik gisteren plaatste, zakt de zon achter de horizon, gaan de lichtjes aan en krijg je dit uitzicht. Dit is wederom gratis (!) te bezichtigen vanaf het Marina Bay Sands hotel. Ga naar de bar (in de middelste van de drie torens), loop naar het terras en je hebt een fantastisch uitzicht over down town Singapore. Grappig detail: rechts naast je zit op hetzelfde niveau een zwembad met ditzelfde uitzicht. Dus terwijl jij daar met je drankje staat, zitten er rechts van je (met name) veel Aziaten in het zwembad te poedelen. Na nog één cocktail was het tijd om m'n backpack op te halen bij het hostel en m'n vlucht naar Nederland te halen. Super laatste avond van een fantastisch mooie reis door Maleisië, Brunei en Singapore.

'555480' door JMoerkens '555480' door JMoerkens

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Singapore on a Budget

JMoerkens

Singapore heeft de naam een dure stad te zijn. Eenmaal daar zul je al snel merken dat dit imago niet voor niets bestaat. Toch hoeft een bezoek je geen klauwen met geld te kosten. De stad is op haar meest sprookjesachtig wanneer de avond valt en alle gekleurde lichten rondom de Marina Bay de stad verlichten. Je kunt Singapore bijvoorbeeld als stop-over aan doen en slechts één nacht blijven. Dan heb je in ieder geval een avond in de stad, waarbij je een rondje kunt lopen rondom Marina Bay, veruit de mooiste bezienswaardigheid die ook nog eens gratis te bezoeken is. De prachtige architectuur, de mooie lichten en de levendige sfeer maken het tot een ervaring op zichzelf. Bovendien kun je op loopafstand ook de Gardens by the Bay bezoeken, de beroemde kunstbomen vol lichten, waar je gratis de lichtshow kunt zien. Slenter door de luxueuze en vooral schone shopping malls en geniet van de Aziatische keuken voor een prima prijs in de foodcourts aldaar. Overnachten kan bijvoorbeeld in een capsulehotel als je de kosten wilt drukken. Voor tussen de 20 en 25 euro heb je een eigen capsule met kluis waarin je je bagage veilig kunt opbergen. Singapore was ooit een suffe stop-over maar is echt een bruisende metropool geworden die het waard is om te bezoeken.

'434300' door DennisWierenga '434300' door DennisWierenga

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Pinnacle

DennisWierenga

Wonen in Singapore is niet goedkoop! De vraag is groot, het aanbod van betaalbare kwaliteitswoningen relatief klein. Het overgrote deel, zo'n 80 a 90% van het woningbestand in Singapore wordt beheerd door de een Staatsinstituut de HDB, "Housing Development Board" Op de foto een stuk van de skyline genomen in de buurt van het kabelbaantje naar Sentosa Island. Het gebouw in het midden van het beeld heet de Pinnacle, het bestaat uit zeven woontorens met elkaar verbonden door luchtbruggen. Het gebouw dat gereed kwam in 2009 heeft vele internationale architectuurprijzen gewonnen De Pinnacle heeft 50 verdiepingen met een skybridge halverwege en een op de top. Op beide bruggen bevindt zich een 'sky garden' van 500m2 Er is voor de bewoners verder een hardlooptrack van 800 meter aangelegd, Er zijn speeltuintjes voor kinderen en een gym voor de nodige workouts. De bovenste skybridge is een observatiedek en tegen een kleine betaling opengesteld voor publiek. Het complex telt 1848 appartementen met diverse afmetingen en aantal kamers, Prijzen zijn inkomensafhankelijk. Er bestaan ook leaseconstructies waarbij de woning na verloop van tijd voor een vast bedrag weer aan de HDB kan worden terugverkocht.

'265446' door albertensandra '265446' door albertensandra

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Roltrap

albertensandra

Locatie, Singapore Na meestal een beetje duf voor me uit te staren op de roltrappen in de vele grote “shopping malls” in Singapore viel mijn oog ineens op dit lijnenspel gevormd door, jawel….roltrappen. Gelukkig had ik m’n statiefje bij me zodat ik tenminste geen bewogen beelden kreeg met de lange sluitertijden.

'449575' door marjoleinoudejans '449575' door marjoleinoudejans

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Skyline Singapore

marjoleinoudejans

Aan de Bayfront van de Marina Bay, ligt het Marina Bay Sands Hotel. Een bijzonder bouwwerk met een dakterras wat met een overspanning op 3 losstaande wolkenkrabbers ligt. Dit is het uitzicht van voor dit hotel, met zicht op de skyline aan de andere kant van de haven.

'515260' door sgtravel '515260' door sgtravel

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Marina bay in de avon

sgtravel

Een foto van het bekende Marina Bay Sands hotel. Elke avond op het volle uur is er rond en vanaf het hotel een lasershow te zien onder begeleiding van muziek, het beste uitzicht hierop heb je vanaf Merlion park.

'461025' door jamievanommering '461025' door jamievanommering

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Singapore by night

jamievanommering

De skyline van Singapore mag er ook zijn! Met name in het donker, als de verlichte gebouwen reflecteren in het water, vinden het wij het een mooi gezicht. Het alom bekende Marina Bay Sands ontbreekt op deze foto, omdat we hier voor het gebouw staan.

'240455' door indi '240455' door indi

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Changi mirror!

indi

Tijdens onze vlucht naar Hanoi hadden we een tussenstop op de internationale luchthaven van Singapore: Changi. Genoeg te zien daar: wat een mega-groot vliegveld. Je kunt er zelfs gratis met een soort metro een sight-seeying tour door de stad maken tot 15.00 uur. Aanrader om een snelle indruk van de belangrijkste bezienswaardigheden te krijgen. Tijdens het wachten in een terminal viel mij de spiegeling op die versterkt werd door de contructie! Wat is het daar schoon trouwens: kunnen wij nog een voorbeeld aan nemen!

'186649' door Koolen '186649' door Koolen

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Grappige kunst

Koolen

Dit soort kunst kom je op verschillende plaatsen tegen

'416505' door Regien '416505' door Regien

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Schoolreisje

Regien

Een uitstapje naar het Jurong Birdpark is een absolute aanrader als je wat langer in Singapore bent. Het blijkt ook 'n educatieve uitstap voor de lokale schoolkinderen. Hier zitten ze te wachten tot de roofvogelshow begint. (Exif: f/8, sluitertijd 10/800, iso 400, 78mm)

'526702' door Fransvdg '526702' door Fransvdg

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Wasdag

Fransvdg

In een overvolle stad moeten de mensen woekeren met de ruimte. Dus ik begrijp deze praktische oplossing om het wasgoed te laten drogen. Eigenlijk vind ik het nog wel grappig ook. Maar of het anno 2016 nog steeds mag, betwijfel ik. In de afgelopen jaren zijn ze steeds strenger geworden in Singapore. Heel veel mag er niet en er worden daardoor ook heel veel verschillende boetes gegeven. Dat was in 1995, toen ik daar deze dia maakte, ook al zo. Ik heb er toen een T-shirt gezien vol verbods-bordjes met de daarbij behorende boete (in het Engels: the fine) er onder. Onder die verbodsbordjes stond de toepasselijke tekst: "Yes, Singapore is a fine city."

'526991' door Fransvdg '526991' door Fransvdg

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Groot en klein

Fransvdg

Er is in de afgelopen 50 jaar in Singapore ontzettend veel gebouwd en ook verdwenen. Ik moet hierbij denken aan een tekstregel uit het bekende lied "Het Dorp" van Wim Sonneveld: "De nieuwe tijd, net wat u zegt". De verandering in bouwstijl is op deze gescande dia heel goed te zien. Mijn vraag is daarbij wel: "Wie woont er leuker?"