Singapore reisblogs

Stopover Singapore deel 2

soesje76 was er (tot 31 jan 2010) Gepost op 10 feb 100 reacties

30-01-2010

Vandaag op tijd opgestaan en lekker ontbeten, Het smaakt toch altijd beter wanneer alles voor je staat uitgestald. Gebakken eitje op commando ,wentelteefjes, vers fruit, diverse soorten broodjes en natuurlijk verse sapjes, koffie, thee en melk. Na het ontbijt zijn we richting brandweer kazerne gewandeld want we hebben de mazzel, ze hebben deze ochtend een soort opendag van de ambulance en brandweer kazerne die samen in één gebouw huizen. Erg leuke ochtend de verpleegkundigen hadden mijn bloed druk nog even na gemeten ter demo, iets aan de hoge kant (waarschijnlijk van de lange reis en de tempratuur 30 graden bij hoge lucht vochtigheid) . vervolgens heeft Jack nog even een pak aan getrokken en ademlucht omgehangen. De brandweer mannen hebben even een demo paal glijden gegeven en uiteraard mocht je met water spuiten, dit geloofden we wel……. Toen hebben we nog even door het brandweer museum gewandeld, hier waren we vorige keer ook al geweest en er was niet veel verandert in die 2 jaar.
Toen we buiten kwamen besloten we dat het eerst tijd was voor een kopje koffie, Dus lopen we richting de Starbucks aan gezien dit 1 van de weinige plekken is waar je koffie kan drinken en roken op het zelfde moment (buiten op het terras, zelfs dit mag lang niet overal.) Het bijkomende voordeel is dat deze Starbucks vlak bij de ingang van één van de mega shopping malls is, dus we kunnen gelijk door om weer wat geld uit te geven, kleding, slippers en schoenen staan vandaag op het programma, en als dat in Singapore niet lukt! We kunnen helemaal los gaan want alles boven de 50€ bij dezelfde winkel is belastingvrij, want dat krijg je op het vliegveld weer netjes terug. Na een aantal uur en behoorlijk pijn in de voeten besloten we terug te keren naar het hotel, hier hebben we even een siësta gehouden van 2 uurtjes zodat we er ’s avonds weer tegen aan kunnen.
Rond 19:00 vertrekken we richting China town, we hebben gehoord dat ivm het naderende Chinees oud en nieuw er van alles te doen is en dat er overal lichtjes zijn opgehangen en we kunnen er gelijk wat eten bij één van de vele stalletjes. Aangezien onze voeten bijna zijn versleten van het gesjouw besluiten we met het open baar vervoer te gaan, dus we pakken de bus voor het hotel en gaan er van uit dat we als we bij de lichtjes zijn op de knop drukken om uit te stappen. Als we aan komen in China town is het heel druk en schuifelen we voetje voor voetje door de straatjes, we gaan eerst maar wat eten bij een stalletje, Ik ga voor saté en Jack voor de Peking eend. (als ik zo’n beest met kop en al zie hangen,dan hoef ik al niet meer). We hebben nog een drukke avond want we moeten ook nog naar Little India want hier schijnt helemaal een spektakel te zijn vandaag. Dus zoeken we een metro station dat die kant opgaat. Met de metro is het ongeveer 8 min. Naar little India. Nu nog het spektakel zoeken. We zoeken naar een soort optocht waarbij mensen zich met metalen pennen door hun mond hebben gespietst….. op een gegeven moment zien we een mensen massa aan het einde van de straat dus die richting moeten we op. Het is haast niet uit te leggen wat je ziet tijdens deze “optocht” , die de hele dag al aan de gang is en tot laat op de avond zal duren, mensen met haken in hun rug waar mensen met touwen aan trekken, mannen met sinaasappels aan vishaken door hun vel en dan mannen met een soort versierde kooi constructie op hun nek en pennen of haken door hun vel en spiesen door hun tong.
Om 23:30 zijn we maar naar een bus gaan zoeken die richting hotel ging, en dat was nog best een uitdaging want alles is één richting verkeer dus de straat waar je bent uit gestapt daar moet je niet zijn voor de weg terug…. Uit eindelijk is het ons gelukt maar achteraf was lopen waarschijnlijk sneller geweest . Nog even wat gedronken en gerookt op het terras om onze nodige liters vocht op pijl te brengen, en toen naar boven en naar bed (voor jack dan, ik heb nog even op de laptop de foto’s bekeken van vandaag)

soesje76 Positie 5133 (0 p.) Lid sinds 31-10-2009 Foto's en tips: 30 Blogs: 8 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Grampians NP deel 2
0 0
Gepost op 10 februari
Australië Victoria
Grampians NP
0 0
Gepost op 10 februari
Australië Victoria
Great Ocean Road
0 0
Gepost op 10 februari
Australië Great Ocean Road

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.