Singapore

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hummingbird

Singapore,
Singapore


Bij onze wandeling door de gardens van "Gardens by the Bay" zag ik opeens dit vogeltje.
Gewoon buiten in de natuur tref je deze vogeltjes overal aan. Blijft een mooi schouwspel

Interessante Kolibrieweetjes:
*De kolibrie slaapt alleen ‘s nachts . Tijdens de slaap daalt de lichaamstemperatuur enkele graden om energie te besparen. Vergelijkbaar met de winterslaap bij beren.
*Kolibries hebben een sterke voorkeur voor oranje en rode bloemen.
*De hersenen van de kolibrie nemen 4.2% van zijn gehele lichaamsgewicht in beslag. Dit is de grootste proportie in het vogelrijk.
*Kolibries zijn enorm intelligent en kunnen zich elke bloem herinneren waar ze ooit zijn geweest en hoe lang het duurt voordat deze bloem zich weer vult met nectar.
*Kolibries kunnen beter horen en verder zien dan mensen. Ze kunnen echter niet ruiken.
*Kolibries hebben erg zwakke pootjes en kunnen nauwelijks lopen. Ze vliegen liever.
*De baby van een kolibrie is ongeveer zo groot als een 10 eurocentmuntstuk.
*Kolibries worden gemiddeld 5 jaar oud, maar kunnen wel 10 jaar oud worden. De oudste kolibrie ooit, voor zover bekend, werd 12 jaar.
*Een kolibrie slaat zijn vleugels zo’n 70 keer per seconde en tot wel 200 keer per seconde, wanneer ze naar beneden duiken!
*De Kolibrie is de enige vogel ter wereld die zowel voor- als achteruit kan vliegen. Hij kan ook “stil staan” in de lucht, zijwaarts en zelfs ondersteboven vliegen.
*Een kolibrie bezoekt zo’n 1.000 bloemen per dag om nectar te drinken.
*Veel planten zijn afhankelijk van de kolibrie voor bestuiving, iets wat meestal door insecten gebeurt. Door zijn lange snavel en tong, kan de kolibrie plekken in de bloem bereiken, waar insecten nooit kunnen komen.

(info: animals today)