Singapore

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Singapore image

Singapore

Singapore
Singapore
DBluemink

Singapore onze tussenstop

Maandag 20 juli was t dan zover onze reis naar Bali is begonnen.
Na een reis van 12 uur vliegen waarvan Isa er zeker 8 heeft geslapen kwamen we aan in Singapore.
Donderdag zullen we doorvliegen naar Bali.

Onze eerste kennismaking met Singapore was .....een hele gave stad met veel luxe, schoon en groots, maar ook niet echt Aziatische op het eerste gezicht.
Ons hotel staat gelijk aan de Singapore river wat echt een aanrader is.
Het is een heel mooi plekje om een paar dagen te verblijven, genoeg uitgaansmogelijkheden en restaurant aan de rivier.
Aangezien we aan het einde van de middag pas in het hotel aankwamen hebben we hier in de avond ook lekker gegeten en zijn daarna naar bed gegaan, na deze toch wel vermoeiende reis, voor ons, want de kinderen hadden wel lekker geslapen.
Als je hierin een ondertoon van jaloezie leest....dan klopt dat, jeetje had gewild dat wij zo lekker konden slapen in het vliegtuig.
Om 1 uur in de nacht waren we allemaal klaar wakker.....oké, wat is dit, is dit wat ze noemen een jetlag.
We konden echt niet meer slapen, dus de vraag was wat te doen. Totaal uit ons ritme. We hebben ons aangekleed en zijn om half 2 in de nacht naar beneden gegaan om naar de supermarkt te lopen ....jawel om half 2 in de nacht met 2 kinderen.
De mensen keken ons een beetje raar aan, je zag ze denken, die Nederlanders zijn ook niet wijs.
Een half uurtje later, na een sigaretje te hebben gerookt bij een groene prullenbak op straat , je mag alleen bij deze bewuste prullenbakken namelijk roken hier, een paar yogurtjes en drinken rijker zijn we weer naar onze kamer gegaan.
Na dit verorberd te hebben zijn we weer lekker gaan slapen en werden we de volgende morgen wakker.

De volgende dag hebben we een een dag ticket van de " hop on, hop of " bus gekocht. Als je op een snelle manier wat niet te vermoeiend voor kinderen is, Singapore wilt verkennen dan is dit een ideale manier.
Er zijn 3 verschillende bussen in drie verschillende kleuren die heel Singapore doorrijden, je kunt overal in en uitstappen.
Wij zijn naar natuurlijk een shoppingmall geweest , als je rondkijkt krijg je bijna het idee dat heel Singapore uit shoppingmalls en kantoren bestaat.
Daarna hebben we lekker beetje rondgelopen en hebben we Chinatown opgezocht om toch wat meer het Aziatische sfeertje te proeven. Hier hebben we gegeten waarna we in de middag terug zijn gegaan met de bus om lekker op het dak van het hotel te zwemmen. Want het is warm....heel warm dus zeker lekker om even af te koelen.

Onze indruk van Singapore is dat het wel Aziatische plekjes heeft maar zeker een luxe beleving is. Op straat rijden veel Porsches en Ferrari , de gebouwen zijn luxe en hoog, alles is mooi onderhouden en vooral schoon, heel schoon voor een Aziatische land.
Overal lekker eten en gezellige tentjes om wat te drinken.
In de avond zijn er lichtshows wat heel mooi is om te zien.
De mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam.
Kortom een hele leuke tussenstop voor onze reis naar Bali.
Morgen vliegen we door .....
Tot laterrrr