Singapore

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Singapore image

Singapore

Singapore
Singapore
Veer

Singapore

SINGAPORE

Nieuwe binnenkomer in persoonlijke top 10 van favo steden!
En niet alleen om het feit dat de Chocolate Research Facility hier is gevestigd, al was het wel een feestje! Chocolade in meer dan 100 verschillende smaken, je kan t zo gek niet bedenken, en dan ook nog verpakt in een leuk marketing sausje.

Na even door een stapeltje toeristen folders te hebben gebladerd over wat er op dit moment allemaal te doen en zien is, ben ik erachter gekomen dat je hier ook kan ‘zippen’ en na mijn ervaring in Thailand wil ik meer. Dus op naar Sentosa Island. Je kan trouwens naar Sentosa met de ferry, maar ik besluit de kabelbaan te nemen vanaf Mount Faber, een aanrader. Parajumpen, tokkelen, en de canopy klimtocht, ik geniet met volle teugen, wat is dit geweldig! Soms best hoog en fysiek absoluut een uitdaging.

Natuurlijk moet ik ook naar het Raffles Hotel, de geboorteplaats van de 'Singapoe Sling' en 'One Million Dollar'. Ik was al voorbereid dat slippers en sneakers not done waren, dus mijn kittige Weitzmannetjes maar aangetrokken, en heerlijk geluncht bij Ah Teng's Bakery. Een hele betaalbare manier om even iets van de luxe van het Raffles mee te pakken.

S'avonds een Night Safari gedaan, je kan of met een treintje of lopend, ik koos voor de laatste optie. Toch wel heel bijzonder in zo'n park te lopen terwijl je er voor je gevoel niet hoort te zijn, misschien komt dat wel doordat ik vaak als een van de laatsten Artis verlaat. Ook voor de dieren is de dierentuin relatief goed toeven: ze hebben relatief veel ruimte.

En op mijn laatste dag op deze bruisende plek ben ik met de MRT naar Maad (Market of Artists & Designers) geweest, erg leuk als je geinteresseerd bent in de creatieve uitspattingen van opkomende kunstenaars. Gelukkig realiseerde ik me dat ik de komende tijd nog aan het reizen ben, en dat ik de ruimte in mijn koffer toch echt beter voor andere dingen kan gebruiken, dan wat ik hier zie. In het fenomeen 'verschepen' heb ik mij (nog) niet verdiept, dus geen nieuw doek aan de muur veroverd, wel veel inspiratie opgedaan.

Zojuist met Singapore Airlines naar Jakarta gevlogen, en compleet in de watten gelegd in die paar uur tijd door deze prachtige plaatjes van stewardessen. Na een paar fantastische dagen Singapore, dan ook niet meer verbaasd dat een van s'werelds beste airline hier zijn basis heeft.

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Singapore"

  • profile image comment
    Door TravelGoom• geplaatst op 11 Mar 2010 | 21:45:41

    Leuke beschrijving van inderdaad een heerlijke ontdek stad.
    Je bent te kort geweest!

    Bericht aangepast op 08:14:34