Merlion

'504695' door sgtravel '504695' door sgtravel

SingaporeMerlion

SingaporeMerlion

De Merlion

sgtravel

Het nationaal symbool van Singapore is dit wezen genaamd Merlion, hij is ontworpen door Fraser Brunner in 1964. Hij heeft het hoofd van een leeuw en de romp van een vis (meerman), en hij staat aan de kade van het Colonial district. Vanuit het Merlion park heb je mooi uitzicht op de marina bay, ook vertrekken hier de rondvaartboten langs de beroemde havens van weleer.

'444156' door eabraas '444156' door eabraas

SingaporeMerlion

SingaporeMerlion

Singapore Merlion

eabraas

De Merlion, half leeuw en half vis, is het nationale symbool van Singapore. Het is een zeer populaire toeristische attractie en het wemelt er dan ook van de toeristen. Vanuit Merlion Park heb je een mooi uitzicht op oa de Esplanade, het Marina Bay Sands hotel, en de Singapore Flyer.

'1108086' door CDahlkamp '1108086' door CDahlkamp

SingaporeMerlion

SingaporeMerlion

Rondvaart Singapore..

CDahlkamp

Een must-do in Singapore is een rondvaart op de Singapore River. De Singapore River Cruise duurt dertig of 45 minuten en vaart je langs Boat Quay, Clarke Quay, de Merlion en biedt een prachtig uitzicht op het Business District. Het allermooiste moment om de rondvaart te doen is rond de officiële zonsondergang. Tijdens dit voor fotografen zo belangrijke blauwe uurtje (die hier eigenlijk 20-25 minuten duurt) bieden de verlichte gebouwen en elementen en de nog niet geheel donkere hemel een prachtige compositie voor zeer geslaagde Singaporefoto’s. (bron steden.net) Wij deden het overdag en ook dan is het een prachtige rondvaart. Hier uitzicht op de Merlion. De Merlion is het nationale symbool van Singapore, en is half leeuw-half vis. Het lichaam, dat van een vis, leidt terug naar de geschiedenis van Singapore, namelijk dat van een vissersdorpje. Het leeuwenhoofd komt van de originele naam van Singapore (Singapura) wat Leeuwenstad betekend in het Maleisisch. Het beeld van de Merlion komt uit 1972, is 8,6 meter hoog en weegt maar liefst 70 ton. Het beeld staat aan de ingang van de Singapore River, in het Merlion park.

'1105309' door CDahlkamp '1105309' door CDahlkamp

SingaporeMerlion

SingaporeMerlion

Spelen in het park

CDahlkamp

In het Merlionpark te Singapore zien we een aantal groepen schoolkinderen die er spelletjes spelen en er ook nog les krijgen. Ook wij krijgen een lesje mee, in de kruidentuin van het park, en kunnen al ruikend en lezend wat opsteken over de kruiden en specerijen die het land biedt. Leuk om te zien hoe men daar speciaal een park voor heeft ingericht, waar een ieder van kan leren. Dit is dus echt spelenderwijs leren.

'1104778' door CDahlkamp '1104778' door CDahlkamp

SingaporeMerlion

SingaporeMerlion

Spiegeltje, spiegeltj

CDahlkamp

Naast het Asian Civilisations Museum ligt een prachtig aangelegd park waar deze spiegelbollen liggen. Blijft leuk om daar foto's te maken. Tegenover het park ligt het beroemde hotel Fullerton. Het Fullerton Hotel Singapore is een inspirerend voorbeeld van architecturale prestatie met zijn neoklassieke kenmerken zoals gecanneleerde Dorische colonnades, die zijn handelsmerkharmonie weerspiegelen en een verheven portiek boven de verfijnde ingang van het hotel waarop het koninklijke wapen van de Italiaanse Cavaliere Rudolfo wordt bekeken Nolli. De tijdloze schoonheid van het exterieur wordt geëvenaard door het smaakvol geaccentueerde interieur en reizigers naar Singapore vinden dit bekroonde hotel een fascinerende weergave van de geschiedenis en moderne welsprekendheid van Singapore.Dit prestigieuze hotel heeft overvloedige transformaties gezien en toch heeft het de uitgebreide architectonische rijkdom binnen zijn muren weten te behouden. De kamer waarin de Britse gouverneur voor het eerst werd verteld zich over te geven aan de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog werd veranderd in een exclusieve lounge met een uniek, gewelfd plafond met cassettes. De Fullerton Light, een zwaailicht dat licht uitstraalt vanaf het dak van het gebouw, werd in 1958 geïnstalleerd om de historische vuurtoren te vervangen. Omdat het gebouw was ontworpen voor natuurlijke ventilatie vóór het tijdperk van airconditioning, bedachten architecten zorgvuldig interne luchtputten om de luchtstroom door het gebouw te continueren en de historische integriteit van de structuur te beschermen.

'1110101' door CDahlkamp '1110101' door CDahlkamp

SingaporeMerlion

SingaporeMerlion

Merlion

CDahlkamp

Hét symbool van Singapore: het standbeeld van de half leeuw, half vis. Ondanks dat het toeristisch is , blijft het een mooie plek om even te gaan zitten. Aan alle kanten heb je namelijk een geweldig uitzicht! De Merlion bewaakt officieel de plek waar de rivier in de Marina Bay stroomt. Wij zien het vanaf de rondvaartboot en ik moet zeggen die moet je zeker maken als je in Singapore bent. Het is erg leuk om de stad vanaf het water te bekijken.

'1107816' door louwpost '1107816' door louwpost

SingaporeMerlion

SingaporeMerlion

De mascotte van...Sin

louwpost

Mijn eerste trip richting Azië was naar Singapore. Dit als redelijk moderne en westerse stad gaf mij het idee om een beetje een eerste gevoel van Azië te krijgen en dat kreeg ik! Singapore is een erg moderne stad waar je met een beetje zoeken toch het oude Chinese (en ook andere) cultuur kan vinden. Deze grote stad is zeker een bezoekje van een (kort) weekje waard. Plekken als Marina Bay Sands, Gardens by the Bay, de bekende Merlion, Sentosa, China town en Orchard Road zijn aan te raden. Als shoppen jouw ding is dan is Orchard Road zeker een aanrader met zijn vele winkelcentra! De stad met zijn vele regels is ook erg schoon, wat al een ervaring an sich is.