Singapore

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Singapore image

Singapore citytrip

Singapore
Azië
Kburgers1

Singapore citytrip

Singapore is een levendige stad die veel te bieden heeft op het gebied van shoppen, attracties, bezienswaardigheden, cultuur en eten.

Wij waren 3 nachten in Singapore als stop-over voor onze doorreis naar Nieuw-Zeeland.

Het eerste wat je doet als je in Singapore aankomt is je omkleden. De lucht is tropisch vochtig. Kleed je zomers maar wees voorbereid op kortstondige heftige regenbuien.

De grootste trekpleister is Singapore is Gardens by the Bay. Hier vind je immens grote ijzeren begroeide Super Trees waar je met een sky-walk doorheen kan lopen. Je vind hier het cloud forest en de flow dome met excentrieke planten en bloemen. En kom vooral in de avond terug voor indrukwekkende lichtshow. Voor wie van wildlife houdt loop dan naar het riviertje wat door het park stroomt. Hierin zwemt een familie rivier otters. Erg leuk om ze samen te zien spelen.

Wie nog meer van planten houdt kan de metro nemen en verderop de botanic gardens van Singapore bezoeken. Wij gingen hiernaartoe voor de grote varanen. Ook troffen we schildpadden en eekhoorns in het prachtig onderhouden park.

Is het na alle natuur-indrukken tijd om te gaan avondeten zoek dan een tafeltje bij de Clark Quay, hier kan je gezellig eten. Om daarna de Helix bridge en de Singaporese mascotte de Merloin in de belichting van de avond te gaan bekijken. Loop door naar de promenade voor bij het machtige Marina Bay Sands om te wachten op het vuurwerkspektakel en de veelzijdige muziekshow.

Wie ook nog wat cultuur wilt opschuiven kan de volgende dag besteden, net als wij, aan een bezoek aan Chinatown en Little Arabia. Je ziet verschillende tinten gekleurde huizen en verschillende uiteenlopende tempels.

Na het rondstruinen in deze wijken ben je toe aan wat verkoeling en zoek je Orchard Road op. Hier vind je gigantische shopping malls met airco! Of bezoek de shoppingmall in Marina Bay Sands, wat bekend staat op de gondola die door het gebouw heen vaart. 

Wij hebben een nacht slapen in het Marina Bay Sands overgeslagen vanwege de kosten. Dit hotel staat bekend om zijn rooftop zwembad wat uitkijkt over de stad. Er is ook een bar waar je als bezoeker wel een drankje kan doen en van het uitkijkpunt kan genieten.

Het fijne aan Singapore is dat ondanks dat de stad groot is de Singapore tourist pass je met de bus en metro overal naar toe kan brengen. De Singapore Zoo is ook erg bekend maar hebben wij voor deze stedentrip over geslagen. Wij keken vanuit ons hotel uit op vleermuizen die bij avondschemer tussen de huizen door vlogen.

*Must-do's

Foto's

Super Trees Gardens by the bay
Super Trees Gardens by the bay
Kburgers1
Varaan botanic gardens
Varaan botanic gardens
Kburgers1
Gardens by the bay @ night
Gardens by the bay @ night
Kburgers1