Singapore Artikelen & Blogs

Reisnieuws

1e vlucht A380 levert $1,9m op

Gepubliceerd: 25 okt 2007
0

Vanochtend was het dan eindelijk zover. De nieuwe Airbus A380 is begonnen aan zijn eerste commerciële vlucht. Singapore Airlines vliegt met het grootste passagiersvliegtuig ter wereld vandaag van Singapore naar Sydney.

De vliegtickets die per opbod verkocht werden op eBay waren erg geliefd. In het totaal heeft de veiling 1,9 miljoen dollar opgebracht, wat ten goede komt aan verschillende goede doelen. De jongste passagier is een 10 maanden oud jongetje uit Singapore en de oudste een 91 jarige Singaporees. Het hoogste bedrag dat werd neergeteld kwam van een Australische zakenman. Voor 70.000 euro kocht hij twee eersteklas tickets, maar hij vliegt dan ook super de luxe.

Hoewel de Airbus maar liefst 853 passagiers mag vervoeren kiezen de meeste luchtvaartmaatschappijen voor een maximaal aantal personen van 555. Extra been- en stoelruimte maakt de A380 hierdoor een stuk comfortabeler. De luxe drieklassen uitvoering, het model dat vandaag vliegt, biedt plaats aan 471 personen. De Economy Class beschikt over ergonomisch verantwoorden stoelen en in de Business Class kunnen deze omgebouwd worden in een bed of kantoor.

Naast Economy- en Businessclass heeft deze uitvoering ook nog een First Class, ook wel de Singapore Airlines Suites genoemd. Hier hebben passagiers volkomen privacy in speciale ‘suites’ met gigantische stoelen en televisieschermen. Tijdens deze eerste vlucht worden de passagiers voorzien van een champagnebrunch en na afloop krijgen ze vluchtcertificaten.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Singapore artikelen
Handige Tips
Door: Yorick Lips
Zo kom je maximaal tot rust op de luchthaven. Genieten!

15 sep 2017, Wat doe jij op de luchthaven om de tijd te doden? Een koffietje drinken? Een tijdschriftje lezen? Of je geld uitgeven in de taxfree zaken? Wij hebben een beter idee: duik het zwembad in! Regel het zo.

0
Reisnieuws
Ophef: westerlingen bedelen in Azië. Kan dit of niet?

14 apr 2017, Er ontstond de afgelopen tijd commotie rondom het fenomeen begpacking, Westerlingen die door middel van bedelen hun wereldreis bij elkaar hopen te sprokkelen. Dit is vooral in Zuidoost-Azië populair. Maar kán dit eigenlijk wel, vanuit moreel oog...

6
Foto-album
Buitenaards! Beroemde reisspots vanuit de ruimte

15 dec 2016, Als iemand kijk heeft op de wereld is het ruimtevaartorganisatie NASA wel, getuige deze prachtige, buitenaardse plaatjes. Sommige hebben wel wat weg van een abstract schilderij, vind je niet?

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.