Singapore Artikelen & Blogs

Reisnieuws

1e vlucht A380 levert $1,9m op

Gepubliceerd: 25 oct 2007 0
Vanochtend was het dan eindelijk zover. De nieuwe Airbus A380 is begonnen aan zijn eerste commerciële vlucht. Singapore Airlines vliegt met het grootste passagiersvliegtuig ter wereld vandaag van Singapore naar Sydney.
De vliegtickets die per opbod verkocht werden op eBay waren erg geliefd. In het totaal heeft de veiling 1,9 miljoen dollar opgebracht, wat ten goede komt aan verschillende goede doelen. De jongste passagier is een 10 maanden oud jongetje uit Singapore en de oudste een 91 jarige Singaporees. Het hoogste bedrag dat werd neergeteld kwam van een Australische zakenman. Voor 70.000 euro kocht hij twee eersteklas tickets, maar hij vliegt dan ook super de luxe.

Hoewel de Airbus maar liefst 853 passagiers mag vervoeren kiezen de meeste luchtvaartmaatschappijen voor een maximaal aantal personen van 555. Extra been- en stoelruimte maakt de A380 hierdoor een stuk comfortabeler. De luxe drieklassen uitvoering, het model dat vandaag vliegt, biedt plaats aan 471 personen. De Economy Class beschikt over ergonomisch verantwoorden stoelen en in de Business Class kunnen deze omgebouwd worden in een bed of kantoor.

Naast Economy- en Businessclass heeft deze uitvoering ook nog een First Class, ook wel de Singapore Airlines Suites genoemd. Hier hebben passagiers volkomen privacy in speciale ‘suites’ met gigantische stoelen en televisieschermen. Tijdens deze eerste vlucht worden de passagiers voorzien van een champagnebrunch en na afloop krijgen ze vluchtcertificaten.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Singapore artikelen

Is dit 's werelds goedkoopste Michelinrestaurant?

Dat je voor een appel en ei een sterrenmaaltijd kunt krijgen in het Hongkongse street food district Sham Shui Po, wist je misschien al. Maar wist je dat je óók in een ander Aziatisch land voor een prikkie een engeltje op je tong kunt laten piesen? In dit restaurantje in de lokale Chinatown eet je al...

Dat je voor een appel en ei een sterrenmaaltijd kunt krijgen in het Hongkongse street food district Sham Shui Po, wist je misschien al. Maar wist je d...

Centrum Singapore volledig WIFI

Binnenkort kun je in het centrum van Singapore waar je maar wilt een draadloze verbinding starten. De overheid laat er een draadloos netwerk aanleggen waar iedereen gratis gebruik van kan maken. Hiermee hoopt ze het internetgebruik en de bereikbaarheid in de stad te verbeteren.

Binnenkort kun je in het centrum van Singapore waar je maar wilt een draadloze verbinding starten. De overheid laat er een draadloos netwerk aanleggen...