Riyad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Riyad image

Riyad

Riyad
Saudi-Arabië
Tisernst

Haat liefde verhouding?

Nu 2, 5 jaar geleden heb ik besloten voor 3 maanden in Saudi Arabia te gaan werken als floral designer. Het was een enorme uitdaging want ik hoorde om mij heen al als je het daar uithoud kan je de hele wereld aan. Nou maar een avontuur is het geworden, de 3 maanden zijn dan ook al snel 2,5 jaar geworden.

Ik werk hier als freelance floral designer voornamelijk voor de Royal Family en andere VIP's, een mega ervaring. In veel paleizen heb ik de bloemen mogen verzorgen, of de bruiloften helpen aankleden. Dit gaat er wel iets anders aan toe dan wij in Nederland gewend zijn. Aan een project werken we met ongeveer 150 mensen en aantallen als 150.000 rozen of 300.000 orchideen worden beschoot als normale aantallen. Dit is voor een bloemist uit Nederland natuurlijk een geweldige ervaring.

Door mijn werk heb ik helaas weinig tijd om veel van het land te zien, de vrije tijd die ik heb besteed ik dan ook zoveel mogelijk aan reizen hier in het land in net erbuiten. Maar maak hier geweldige dingen mee. Ik zal proberen in mijn komende blogs hier wat aandacht aan te besteden. Natuurlijk ervaar ik wel heel goed hoe het er in dit land aan toe gaat, ben verliefd geworden op de cultuur, de mensen en het eten. Wij kunnen een groot voorbeeld nemen aan de gastvrijheid in de Arabische wereld.

Helaas door de strikte regels (die helaas door de onrust in de regio nog meer zijn aangescherpt) kan ik niet op veel plekken foto's schieten. Wel erg jammer want elke keer, zelfs na 2,5 jaar wordt ik nog steeds aan nieuwe indrukken bloot geteld.
Ook door de deze regels en wetten is het soms best zwaar voor een westerling hier te wonen, er ontstaat een soort van haat liefde verhouding met dit land, als ik af en toe in Nederland ben wil ik al snel weer terug. En als ik hier ben vraag ik me ook regelmatig af wat ik hier eigenlijk nog doe......daarom heb ik ook besloten nu te gaan vertrekken.

Na deze ervaring, staan er al weer meerdere in de planning.....zo ga ik medio juni voor 3 maanden werken in New York. In Oktober zal ik weer 3 maanden naar India gaan waarna in januari 2 maanden Brazilië op het programma staan. Het is heerlijk om werk met vakantie te combineren, in Nederland begon ik stil te staan in de dingen wat ik deed.....nu is dat allemaal anders, geen dag is meer het zelfde.