Al-Qaseem beste reistijd

Het weer in Al-Qaseem

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Al-Qaseem te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Al-Qaseem? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Al-Qaseem

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Al-Qaseem:De beste reistijd voor Saudi-Arabië is november t/m maart.
Hauf en shamal zijn geen kamelennamen, maar zandstormen die je gezichtsveld tot een paar meter beperken. Samen met temperaturen tot 54°C in de Saoedische woestijn maken ze de zomer er niet leuker op. Koelere dagen om rond te trekken vallen tussen oktober en april. Een regenpak in je koffer is in deze tijd geen overbodige luxe wanneer je ook de Asir-regio met zijn moessonregens bezoekt.


Reisadvies
Voor Saudi-Arabië geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
22 september Nationale Saudi Dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Al-Qaseem

Laat kaart zien