Qatar foto's & tips

'488351' door ejbaaijens '488351' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Shop till you drop

ejbaaijens

Eén van de vele activiteiten die je in Doha kunt doen is slenteren door de oude en nieuwere steegjes. In de oude souq zie je gesluierde vrouwen met hun een persoonlijke boodschappendrager voorbij schreiden. De boodschappendrager heeft standaard een kruiwagen mee waar alle inkopen in vervoerd worden.

'459848' door ejbaaijens '459848' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Lawrence of ... Qatar

ejbaaijens

In Doha zie je veel Qatari mannen in hagelwitte gewaden en charmante hoofddoeken. Deed me denken aan Lawrence of Arabia, een film van voor mijn geboorte, maar lang geleden gezien op tv. De man op de foto was zelf foto's aan het maken, toen ik hem vroeg om hem op de foto te zetten. Heel verbaasd vroeg hij "a photo of me???" Het was me eerder al opgevallen dat mensen niet recht in de camera willen kijken. Niet erg, want dit vind ik een mooie blik!

'458874' door ejbaaijens '458874' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Souq Waqif

ejbaaijens

Naast de moderne skyline biedt Doha meer. In ieder geval diverse karakteristieke marktjes. We hebben bijvoorbeeld regelmatig door de steegjes van Souq Waqif gewandeld. Ook op diverse plekken op een randje gaan zitten en genoten van het marktleven en de flanerende lokale bevolking. Met name in het weekend was dat heel gezellig.

'502454' door ejbaaijens '502454' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Museum met uitzicht

ejbaaijens

Afgelopen kerst waren we voor een weekje in Doha. Een aanrader. Het weer was heerlijk, veel te zien van hypermodern tot authentiek, vriendelijke mensen, goed eten, eindeloos wandelen, veel mogelijkheden om te shoppen en ook enkele goede en gratis musea. Op de foto het Islamitisch museum. Een architectonisch hoogstandje en interessante kunstvoorwerpen. En prachtige uitzichten op het hypermoderne stadsdeel.

'458525' door ejbaaijens '458525' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Oud en nieuw in Qatar

ejbaaijens

De hoofdstad van Qatar is een combinatie van oud en nieuw. We waren in het bijzonder mooie museum van islamitische kunst dat ontworpen is door de beroemde architect I.M Pei. Het gebouw is al fantastisch mooi. Naast de oude manuscripten en historische kunstvoorwerpen heb je vanuit het museum prachtige uitzichten op het hypermoderne deel van de stad.

'461306' door ejbaaijens '461306' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Maid in ... Qatar

ejbaaijens

Overal in Doha kun je wel een glimp opvangen van de skyline. We konden het niet laten om met een bootje het water op te gaan en de skyline vanaf het water te bekijken. In Doha heb ik even gedacht aan de film Maid in Manhattan met Jennifer Lopez, een film die ik al vaker gezien heb.

'458414' door ejbaaijens '458414' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Skyline in the desert

ejbaaijens

De afgelopen week hebben we genoten van onze reis naar Qatar. In Doha heb je oude soukhs waar je je waant in vervlogen tijden. Loop je naar de waterkant, dan zie je de indrukwekkende hypermoderne skyline van het stadscentrum. Ook zijn er wijkjes waar je het idee hebt in India of Pakistan te zijn. ( ik heb bewust het donkere water ruim in beeld genomen om te accentueren dat in een schijnbare leegheid zo'n prachtige moderne stad opdoemt. Heb natuurlijk even getwijfeld om daar meer vanaf te snijden. Benieuwd naar eventuele adviezen of mening)

'402655' door Bowral '402655' door Bowral

QatarDoha

QatarDoha

Skyline van Doha

Bowral

De skyline van Doha, de hoofdstad van Qatar, gezien vanaf een van de binnenplaatsen van het 'Museum of Islamic Arts'. 's werelds meest vooraanstaande architecten hebben getekend voor de veelal futuristische ontwerpen van zowel het museum als de hoogbouw aan de overkant van de baai. Op een rial meer of minder wordt daar niet gekeken ...

'514497' door ejbaaijens '514497' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Fantastische...archit

ejbaaijens

Eerder plaatste ik de bijzondere buitenkant van het islamitisch museum van Doha. Een uniek gebouw. Prachtige architectuur van de beroemde architect I.M. Pei. Gratis toegankelijk, dus je loopt er zo even naar binnen. De buitenkant is een samenstel van kubussen en bogen. Prachtige uitzichten over het blauwe water met aan de overkant de indrukwekkende skyline van Doha. De binnenkant is echter ook een bezienswaardigheid. Een enorme hoogte met diverse geometrische vormen, uitmondend in een Escher achtige koepel die aan de buitenkant weer een kubus is. In elke laag van het gebouw vind je expositieruimtes met zeer diverse kunst. We vonden het museum zo bijzonder dat we er meerdere keren zijn geweest.

'504742' door ejbaaijens '504742' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Doha met een open bli

ejbaaijens

Voordat we afgelopen kerst naar Doha gingen hadden we in de media al van alles over Doha gehoord en gezien. Voor ons een uitdaging om voorbij de wolkenkrabbers te kijken. Nou is dat in Doka lastig, omdat de wolkenkrabbers al van verre in beeld komen. We zijn al wandelend en een enkele keer met een taxi op ontdekkingstocht gegaan. De parken, de oude en moderne souks, het valkenhospitaal, vele restaurants van luxe tot zitten rondom een tandori oven, een 7 kilometer lange boulevard waar je in een heerlijke temperatuur kan genieten van de blauwgroene baai. En natuurlijk de oude houten schepen. In een stoffige haven liggen er behoorlijk veel. Er wordt druk geschuurd en gelakt en als ze uitvaren of binnen komen geeft het een heel mooi gezicht. Natuurlijk wel weer wolkenkrabbers in beeld ...

'491071' door ejbaaijens '491071' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Pauze in Doha

ejbaaijens

Afgelopen kerst ware we een week in Doha. Een aanrader! Geweldige temperatuur, een combinatie van oude markten en hypermoderne gebouwen, prachtige parken, aardige mensen, mooie musea en veel eetgelegenheden. En dat allemaal aan een helderblauwe baai waar je een promenade hebt van ongeveer 7 kilometer. De snelheid waar in gebouwd wordt is indrukwekkend. In een paar dagen is een volledig park met tunnel aangelegd. Er waren dan ook meer dan honderd mensen tegelijk bezig op een heel klein stukje. Het krioelde van werknemers uit lande als Pakistan, India, Bangladesh en Nepal. In december is dit werk nog te doen, maar zomers bij 50 graden lijkt het me ondoenlijk. In de pauze gingen veel werkers aan de rand van de promenade in het gras liggen. We zaten er tussen en vonden het een bijzondere sfeer. Op de achtergrond zie je het museum voor moderne kunst en daarnaast net buiten beeld ligt het indrukwekkende gratis museum met islamitische kunst. Je kunt in Doha eindeloos wandelen. Eten kan duur, maar bijvoorbeeld een Pakistaans restaurantje is weer goedkoop.

'490591' door ejbaaijens '490591' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Traditionele Arabisch

ejbaaijens

Doha vonden wij een fantastische afwisselende stad waar je in de winter een heerlijk klimaat hebt. Als je in Doha bent dan raad ik je aan naar Katara Village te gaan. Dit is een cultureel dorp met een groot amfitheater, een foto museum, vele restaurants, heerlijk strand, leuke winkeltjes en een fijne plek om te wandelen. (en gratis te bezoeken)

'458324' door ejbaaijens '458324' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Onderzoekende blik

ejbaaijens

Onze koffers zijn nog in Qatar, maar de eerste foto van de afgelopen week staat bij deze op Columbus. Heerlijke week in Doha achter de rug. Op de foto zie je een Qatari met een onderzoekende blik. Past mooi bij deze avond waar we de blik richten op 2015. Ik wens alle reisreporters een goede gezondheid en mooie reiservaringen!

'459560' door ejbaaijens '459560' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Women in black

ejbaaijens

Aan de rand van Doha ligt een cultureel dorp Qatari Village. Het was er erg rustig, maar het schijnt dat er 's avonds allerlei muziek en toneelvoorstellingen plaatsvinden. Prachtige karakteristieke gebouwen en een groot amfitheater met uitzicht op zee. Het amfitheater heeft aan de achterkant heel grote prachtige koperen deuren. Toen ik een foto wilde maken kwamen deze 'women in black' voorbij. Deed me even denken aan de film 'men in black'. Dit is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 1997 met in de hoofdrol Will Smith.

'406456' door Bowral '406456' door Bowral

QatarDoha

QatarDoha

Nozems

Bowral

Vroeger zag je ze ook wel in ons land uitdagend op straat staan: nozems. Quasi nonchalant kijkend, (her)kauwend en met een strootje in de mondhoek observeren ze nauwlettend alle mensen die voorbij lopen. En als je ze aanspreekt, kun je ook nog commentaar krijgen

'512252' door ejbaaijens '512252' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Schoenen uit

ejbaaijens

In de winter is Qatar een fijne reisbestemming. We waren vorige kerst in Doha. Heerlijk warm, veel te zien en te doen en een prettige sfeer in de soukhs. We waren om het gratis Islamitisch museum (aanrader) gelopen en liepen richting een met gras bedekte heuvel met uitzicht over de prachtig blauwe baai met aan de overkant de skyline van het zakencentrum. Daar zagen we dit gezellige gezinnetje genieten. Ik vond het een grappig gezicht vanwege de schoenen die her en der verspreid lagen. Doha is een aanrader voor jong en oud. Het is zeker een plek waar je met kinderen kan reizen en we zagen dan ook diverse 'westerse' gezinnen. Voor de kinderen was de vogeltjesmarkt een favoriet, maar bij de groene heuvel maakten de kinderen ook gebruik van de te huren kinderfietsen.

'461023' door ejbaaijens '461023' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Je beste vriend

ejbaaijens

De politie is ...... In de stad Doha rijden politieagenten op paarden rond. De agenten zien er wel heel anders uit. Prachtige uniformen met karakteristieke hoofddoek. We gingen naar de manege van de politiepaarden die vlak achter het valken hospitaal zit. Prachtige paarden en enkele politieagenten in een bedoeïnentent. Deze politieagent bleef even staan. Een mooi moment voor een foto.

'522581' door ejbaaijens '522581' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Zonsondergang in Doha

ejbaaijens

Ruim een jaar geleden waren we tijdens kerst in Doha. Heerlijke temperaturen, leuke soukhs, mooie musea, lekker eten, een combinatie van oud en modern en prachtige houten boten in helder blauw water. En tegen de avond een mooie oranje ondergaande zon.

'462025' door ejbaaijens '462025' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Prince of ... Qatar

ejbaaijens

In Qatar kwamen we prachtig geklede mannen tegen. Deze jongeman deed me erg denken aan de tekenfilm Prince of Egypt, waar vergelijkbare kleding gedragen werd. Een indrukwekkende film met enige emoties aan het eind.

'459022' door ejbaaijens '459022' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Focus op film

ejbaaijens

Of deze man zijn focus op film heeft is me niet helemaal duidelijk ;-). Bij mij komen er wel allerlei ballonnetjes van tekenfilms op. Hello Kitty, Cars, Sponge Bob en Bugs Bunny. In het weekend was het in Souq Waqif in Doha gezellig druk met gezinnetjes. Natuurlijk zorgde deze man voor enthousiaste kindergezichtjes. Niet alle ouders keken enthousiast.

'483049' door ejbaaijens '483049' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Bogen in Doha

ejbaaijens

In Doha hebben we uren gelopen. Door oude stadsdelen, armere wijken, tussen de luxe wolkenkrabbers, in oude en supermoderne winkelcentra en in mooie parken. Op de foto waren we in het gratis toegankelijke Islamistische museum. Deze was gisterochtend nog op tv. De beroemde architect I.M. Pei heeft er een mooi kunstwerk van gemaakt dat opvalt vanwege de vele plekken met bijzondere lichtval. Hier zie je enkele bogen met op de achtergrond een deel van de wolkenkrabbers.

'517965' door ejbaaijens '517965' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Groene jas, soukh Doh

ejbaaijens

Soukh Waqif in Doha is the place to go. Een handelsplaats die meer dan honderd jaar oud is. Vroeger kwamen hier de Bedoeïenen en de lokale bevolking samen om vee en etenswaren te kopen. In 2006 is besloten om het gebied te renoveren om zo de oude, specifieke architectuur en cultuur te behouden voor de toekomst. Het is dan ook heel sfeervol om hier met name in de avond rond te struinen. In één van de achterafstraatjes maakte ik deze foto. Ik kon me de conversatie van de man en vrouw zo voorstellen: Oh, die groene jas vind ik mooi, die wil ik hebben. Vrouw: haha, hoe bedenk je het, die staat toch niet op je witte jurk (thobe).

'515660' door ejbaaijens '515660' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

Corniche Doha met...k

ejbaaijens

Vorig jaar liepen we over de Corniche (boulevard) langs het zachtblauwe water van Doha. Aan de overkant de indrukwekkende skyline, rechts het Islamitisch museum en vlak voor ons de haven met de karakteristieke Dhow boten. Achter ons ligt de 1001 nacht soukh. Kleine straatjes en steegjes met allerlei-dingen-winkeltjes. Het was een fantastische tijd. Deze kerst zullen we langs de Corniche van Muscat wandelen. We zijn benieuwd. Ik wil alle reisreporters alvast fijne feestdagen wensen!!!

'530631' door ejbaaijens '530631' door ejbaaijens

QatarDoha

QatarDoha

State Grand mosque in

ejbaaijens

Met kerst naar Doha (Qatar) is en aanrader, vanwege de heerlijke temperaturen. We hebben erg veel gewandeld en genoten van de afwisseling en de sfeer. We zijn ook in de ochtend naar de State Grand Mosque gegaan. We hadden het rijk alleen. Spiegelende marmeren vloeren en door elke boog weer een verrassend uitzicht. Als je goed kijkt zie je achter de boog enkele contouren van de hypermoderne skyline van Doha.